محمدعلی طهماسبی ظهر امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، اظهار داشت: یکی از روشهای تولید محصول سیستمهای گلخانهای هستند و بالغ بر 3.5 میلیون هکتار گلخانه در دنیا وجود دارد که از این میزان 16 هزار هکتار آن در کشورمان بوده که شامل گلخانههای معمولی تا پیشرفته میشود و تراز و کیفیت سیستمهای گلخانهای موجود در ایران همسطح نمونههای جهانی است. وی افزود: گلخانهها دامنه وسیعی بهلحاظ کاربرد و کارایی دارند و بهترین راندمانها در بهرهوری حداکثری داریم و نمونه بارز آن تولید و صادرات بیش از 500 تن سیب و 400 تن گوجهفرنگی بوده و تا سال 1404، 48 هزار هکتار به میزان گلخانههای کشور افزوده میشود و عدد فعلی 16 هزار هکتار را به 64 هزار هکتار گلخانه خواهیم رساند.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه گلخانههای پیشرفته تا 90 درصد صرفهجویی در مصرف آب را دارند، خاطرنشان کرد: کیفیت محصولات گلخانهای نه تنها هیچ مشکلی بهلحاظ سلامت ندارند بلکه سالمتر و ایمنتر از فضاهای باز هستند و گردش مالی و نقدینگی کشاورزان فعال در گلخانهها بالاتر از سایر گروههای این قشر بوده که در بخشهای غیرگلخانهای فعالیت دارند. طهماسبی تصریح کرد: هر هکتار گلخانه تعداد 10 اشتغال مستقیم ایجاد میکند و طرحهای تسهیلاتی ویژه نیز برای گلخانهداران که جزو طرحهای اقتصاد مقاومتی قرار گرفتهاند تخصیص مییابد و بهازای هر اشتغال مستقیم نیز 3 اشتغال غیرمستقیم ایجاد میشود.
وی تاکید کرد: اکثر استانهای کشور همچون خراسان رضوی در بحث آب بیلان منفی دارد و میتوانیم با فعالیت در حوزه گلخانه، ضمن مصرف حداقلی آب، نگرانیهای موجود در بحث بحران آب را برطرف کنیم. معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه با وجود مشکلات موجود در بحث نرخ ارز و تحریمها، فرصت خوبی برای تولیدات گلخانهداران ایجاد کرده است، گفت: وزارت جهاد کشاورزی تسهیلات ویژهای را با حمایت بانک کشاورزی به گلخانهداران اعطا خواهد کرد و رقم این تسهیلات در سال 98 بالغ بر 5 هزار میلیارد تومان است که با کارمزد 10 درصد و اقساط 6 ساله با یک سال تنفس بوده است و با تسهیلات اعطا شده از ابتدای دولت تدبیر و امید شاهد آن هستیم که 8 هزار هکتار گلخانه سال 92 در مدت زمان 6 سال 2 برابر شده و به 16 هزار هکتار رسیده است.
طهماسبی گفت: خدمات وزارت جهاد کشاورزی به روستائیان در جهت عدم مهاجرت به شهرها و همچنین مهاجرت معکوس شهر به روستا تخصیص مییابد، زیرا معتقدیم که کلیدیترین فعالیت روستائیان که با آن معشیت خود و خانوادهشان را تامین میکنند فعالیتهای حوزه کشاورزی است. وی افزود: فعالیتهای گلخانهای در برخی محصولات در سراسر کشور همانند زعفران در خراسان به تازگی آغاز شده و سرمایهگذار باید ابتدا خودش برنامهریزی درستی در جهت عدم منفعت خود و متضررشدنش داشته باشد، اما در برخی محصولات اجرای آن را بهصورت پایلوت داریم و در صورت اثربخشی مثبت نسبت به ترویج آن اقدام خواهیم کرد.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه طرحهای حمایتی و یارانه سود کشاورزان وزارتخانه با همکاری بانک کشاورزی اجرا میشود، بیان کرد: این حمایتها که در طول سال بهصورت مستمر انجام میشود، در ایام خاص سال همچون فصلهای سرما و گرما به آسیبها و تلفات حوزه کشاورزی بهصورت ویژه صورت میپذیرد و خطاب به تمامی کشاورزان بیمه محصولات خود را توصیه میکنیم تا در صورت بروز حادثه بتوانند از حمایتهای بیمهای برخوردار شوند. وی اضافه کرد اگر کشاورزان خسارتی در حوزههای مختلف کشاورزی بهخصوص کشتهای گلخانهای تحمیل شد 50 درصد آن توسط دولت تامین میشود، گرچه معتقدیم ریسک خسارات در حوزه گلخانه صفر درصد است.