معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه کشت گلخانهای علاوه بر درآمدزایی بیشتر، موجب اشتغالزایی بسیار زیاد در استان میشود، گفت: به همین جهت، در رابطه با کشتهای گلخانهای شتاب خوبی در استان اتفاق افتاده است. تلاش میشود در سطح استان سطح زیر کشت گلخانهای را توسعه دهیم.
غلامحسین ساربان در گفتوگو با ایسنا در خصوص وضعیت تولیدات گلخانهای در استان اظهار کرد: تا پایان سال گذشته ۶۷۷ هکتار کشت در محیطهای کنترل شده صورت گرفته است. از این مقدار ۲۱۱ هکتار مربوط به طرح سایبان باغات است و ۴۶۶ هکتار مربوط به گلخانههای مدرن است. حدود ۹۰ هزار تن محصول از جمله سبزی و صیفی، گلهای زینتی، شاخه بریده و ... در این گلخانهها تولید میشود.
وی خراسان رضوی را دارای رتبه دوم درتولیدات محصولات باغی اعلام کرد و افزود: متاسفانه خراسان رضوی رتبه ششم در کشور را در زمینه تولید محصولات گلخانهای دارد. باید با انجام برنامهریزییهای مناسب سطوح زیر کشت گلخانهای در استان افزایش پیدا کند.
افزایش ۱۰ برابری راندمان مصرف آب در کشت گلخانهای
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به تفاهمنامه موجود در زمینه ایجاد شهرکهای گلخانهای در استان بیان کرد: قرار بر این است که ۱۰۰۰ هکتار در قالب شهرکهای گلخانهای در استان ایجاد شود که از این مقدار ۵۰۰ هکتار تبدیل گلخانه و ۵۰۰ هکتار دیگر به شهرکهای دامپروری و شیلاتی تبدیل میشود.
وی ضمن تاکید بر این نکته که خراسان رضوی در بحث توسعه گلخانه نیاز به توجه دارد، افزود: راندمان مصرف آب در کشت گلخانهای تا ۱۰ برابر افزایش پیدا میکند. برای مثال در فضای باز گوجه فرنگی که کاشته میشود تنها ۴۰ تن از آن برداشت میشود اما در فضای گلخانه برداشت ۴۰۰ تن میشود. همچنین قیمت محصولات گلخانهای برای کشاورزان صرفه بیشتری نیز دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در رابطه با مزایای کشت گلخانه بیان کرد: کشت گلخانهای علاوه بر درآمدزایی بیشتر موجب اشتغالزایی بسیار زیادی در استان میشود به همین جهت، در رابطه با کشتهای گلخانهای شتاب خوبی در استان اتفاق افتاده است. تلاش میشود در سطح استان سطح زیر کشت گلخانهای را توسعه دهیم.
توسعه در بخش کشاورزی دیگر به صورت افقی رخ نمیدهد
ساربان اظهار کرد: توسعه در بخش کشاورزی دیگر به صورت افقی رخ نمیدهد بلکه این توسعه به صورت کشت گلخانهای، کشت گیاهان دارویی و احداث باغات در سطوح شیبدار و اراضی دیم اتفاق خواهد افتاد.
وی در رابطه با برنامههای موجود در استان برای افزیش سطح زیر کشت گلخانهای گفت: با توجه به اینکه وضعیت آب محدود شده و بهروه وری آب در کشت گلخانهای زیاد است در زمینه توسعه کشت در محیطهای کنترل شده در سال جاری ۲۴۰ هکتار برای استان ابلاغ شده است. بخشی مربوط به احادث سایبانها در سطوح باغات است و بخش دیگر در سطوح گلخانه ها است. در صورتی که تسهیلات به اندازه کافی تخصیص داده شود این برنامه اجرا خواهد شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: در دو ماه گذشته در بانک کشاورزی در خصوص احداث ۵۶ هکتار گلخانه برای پرداخت تسهیلات مصوبه وجود داشته که امسال اجرایی میشود. تا پایان سال هم قرارداد ما ۲۴۰ هکتار است که اگر تسهیلات آن پرداخت شود میتوانیم تمام این ظرفیت آن را جذب کنیم.