1400/1/14 1283

مدیر جهادکشاورزی بخش گل تپه شهرستان کبودراهنگ: تلاش می‌کنیم در سال‌های زراعی آینده کشت گلخانه‌ای را در همه روستاهای بخش گل‌تپه ترویج دهیم.

ترویج کشت گلخانه‌ای در «گل تپه»


مدیر جهادکشاورزی بخش گل تپه شهرستان کبودراهنگ گفت: تلاش می کنیم در سال های زراعی آینده کشت گلخانه ای را در همه روستاهای بخش گل تپه ترویج دهیم چراکه هر یک هکتار گلخانه برای ۲۰ نفر اشتغال ایجاد می کند.

حمدالله درویشی در گفت وگو با ایسنا، بیان کرد: با تولید گندم دیم در ۴۲ هزار هکتار و گندم آبی در ۶۰۰ هکتار در اراضی گل تپه، بخش قابل توجهی از گندم مرغوب کشور از این منطقه تأمین می شود.

وی اظهار کرد: کشاورزان این منطقه علاوه تولید یک درصد گندم کشور، تولیدکننده بخش قابل توجهی از سیب زمینی، یونجه و محصولات باغی استان همدان هستند و با اطلاع رسانی و حمایت دست اندرکاران جهادکشاورزی در چند سال اخیر کشت زعفران، کلزا و گل محمدی را در برنامه تولیدی خود قرار داده اند.

وی از رونق کشت گلخانه ای در بخش گل تپه خبر داد و بیان کرد: به علت کم آب بر بودن تولیدات گلخانه ای و زعفران تسهیلات ۴ درصدی در اختیار کشاورزان قرار می گیرد تا با رونق تولید این محصولات، تولید متنوع و کاهش مصرف آب را در برنامه تولیدات زراعی خود بگنجانند.

درویشی مطرح کرد: تاکنون دو هکتار زعفران در روستاهای سراب و سوباشی به صورت گسترده و چند روستای دیگر کشت محدود زعفران انجام شده و  کشاورزان منطقه گل تپه استقبال خوبی از کشت زعفران دارند.

وی خاطرنشان کرد: باور غلطی که تاکنون در منطقه گل تپه وجود داشت، این بود که آب و هوای این منطقه مناسب کشت گلخانه ای نیست این در حالیست که مهندسان کشاورزی و کارشناسان در چند سال اخیر خاک و آب و هوای گل تپه را بسیار مناسب برای کشت گلخانه ای می دانند بر این اساس با اطلاع رسانی به کشاورزان امسال یک گلخانه یک هکتاری در دهستان علیصدر کشت شده که محصولات آن عمدتاً خیار، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای است.

درویشی تصریح کرد: همه تلاش دست اندرکاران جهادکشاورزی گل تپه بر این است، در سال های زراعی آینده کشت گلخانه ای را در همه روستاهای بخش گل تپه ترویج دهیم چراکه هر یک هکتار گلخانه برای ۲۰ نفر اشتغال ایجاد می کند.

مدیر جهادکشاورزی بخش گل تپه از افزایش تولید دام در دو سال اخیر توسط روستائیان خبر داد و یادآور شد: به علت اهمیت تولید گوسفند مهربان در منطقه کبودراهنگ و گل تپه و مهمتر از آن روی آوردن جوانان منطقه گل تپه به پرورش دام و طیور حمایت های قابل توجهی از سوی جهادکشاورزی برای ایجاد دامداری صورت گرفته است و هر فردی به هر میزان درخواست تسهیلات پرورش دام و طیور داشته باشد مورد حمایت قرار می گیرد.

وی از پرورش ۶۴ هزار رأس گوسفند داشتی، ۲۲ هزار رأس بره پرواری، ۳۵۰۰ رأس بز و بزغاله، ۱۳۷۲ رأس گاو شیری و ۹۱۲ رأس گوساله در دامداری های صنعتی و سنتی  بخش گل تپه خبر داد.

درویشی گریزی هم به واحدهای دامداری صنعتی بخش گل تپه زد و گفت: بره پرواری ۱۰۰ رأسی و گوساله پرواری ۵۰ رأسی در روستای سراب، پرورش ۱۵۰ رأس گوسفند داشتی در روستای کیتو، واحد ۱۲۰ رأس گوساله پرواری روستای حسن تیمو، واحد ۲۰۰ رأسی گوساله پرواری روستای خواجه کندی، دامداری۱۵۰ و ۱۰۰ رأسی گوساله پرواری روستای علیصدر و در آلان سفلی نیز یک واحد ۹۰ رأسی پرورش گاو شیری از جمله تولیدات دام در منطقه گل تپه است. 

وی از افزایش خرید ماشین آلات کشاورزی در روستاهای منطقه گل خبرداد و خاطرنشان کرد: سال گذشته دو برابر سهمیه تسهیلات خرید ادوات کشاورزی در بخش گل تپه جذب کردیم.

مدیر جهادکشاورزی بخش گل تپه اظهار کرد: در منطقه گل تپه ۱۸۰۰ دستگاه تراکتور و ۱۳۰ دستگاه کمباین خریداری شده و همگی سهمیه سوخت دریافت می کنند و همه تراکتورها نیز پلاک گذاری شده اند.

وی نظارت بر کار کمباین ها در زمان برداشت محصول گندم و جو را از دیگر فعالیت های نیروهای جهادکشاورزی برشمرد و گفت: برای مبارزه با آفات غلات در بخش گل تپه نیز از هم اکنون بازدیدها آغاز شده و در صورت مشاهده آفات غلات گندم و جو سم مورد نیاز در اختیار کشاورزان قرار می گیرد تا بتوانند محصول سالم تولید کنند.

مدیر جهادکشاورزی بخش گل تپه در پایان اظهار کرد: به علت نظارت های کارشناسان جهادکشاورزی گل تپه بر محصولات گندم سال گذشته برگشتی محصول نامرغوب گندم از سیلوها به بخش بسیار ناچیز بود.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی