1400/5/17 1883

کاشت نشاء توت‌فرنگی در گلخانه به صورت ریشه لخت و گلدانی از جمله فعالیت‌های مهم مرکز خدمات تخصصی توت فرنگی جهاددانشگاهی استان است.

کاشت نشاء توت‌فرنگی در گلخانه به صورت ریشه لخت و گلدانی


معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی استان کردستان گفت: کاشت نشاء توت‌فرنگی در گلخانه به صورت ریشه لخت و گلدانی از جمله فعالیت‌های مهم مرکز خدمات تخصصی توت فرنگی جهاددانشگاهی استان است.

جاهده تکیه خواه در گفت‌وگو با ایسنا، با ارائه گزارش‌ فعالیت‌های پنج ماهه اخیر مرکز خدمات تخصصی توت فرنگی و برنامه‌فروش، اظهار کرد: در چند ماه اخیر این مرکز اقدام به فعالیت‌هایی در زمینه توت‌فرنگی از جمله ایجاد نظم مشخصی در آزمایشگاه و گلخانه از جمله اتیکت‌گذاری قفسه‌ها و تعیین نوع رقم نشاء، تغییر الگوی کشت درون شیشه‌ای از ۳ به ۵ نمونه، متناسب سازی غلظت هورمون اکسین و سیتوکینین برای یکی از ارقام جهت کاهش میزان پرآوری آن کرده است.

وی عنوان کرد: از دیگر فعالیت‌های این مرکز می‌توان به بروزرسانی و تکمیل بانک درون‌ شیشه‌ای(افزایش تعداد نشاء‌های کشت بافتی در کلکسیون درون شیشه‌ای به حدود ۸هزار نمونه و انتقال نمونه‌های ریشه‌دار شده کشت بافتی به گلخانه)، پیگیری و آماده سازی زمین جهت اجرای طرح مالچ و بدون مالچ، انتقال مزرعه کلکسیون توت‌فرنگی به داخل گلخانه، نصب تجهیزات آبیاری تحت فشار در مزرعه کلکسیونی، پیگیری و برگزاری کارگاه و دوره‌های آموزشی در شهریور ماه سال جاری، و پیگیری و برگزاری وبینار در حوزه توت‌فرنگی در مهر ماه سال جاری، اشاره کرد.

تکیه‌خواه ادامه داد: کاشت نشاء توت‌فرنگی در گلخانه به صورت ریشه لخت و گلدانی از جمله فعالیت‌های پنج ماهه اخیر مرکز خدمات تخصصی توت فرنگی بوده است.

وی تصریح کرد: برگزاری نشست تخصصی تحت عنوان "فرصت‌ها و چالش‌های تولید توت فرنگی در کردستان" با حضور معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در ۲۸ اردیبهشت سال ۱۴۰۰ از دیگر اقدامات صورت گرفته در این راستا است.

این مسئول، بازدید رئیس مرکز تخصصی توت فرنگی دانشگاه کردستان از مجموعه آزمایشگاه و گلخانه واحد و جلسه با رییس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی،معاون پژوهشی دانشکده، رییس مرکز تخصصی توت فرنگی دانشگاه کردستان در خصوص همکاری مشترک در حوزه توت فرنگی از جمله واگذاری زمین زراعی دانشگاه کردستان و استفاده جهاد دانشگاهی از امکانات آزمایشگاهی از دیگر اقدامات در حوزه توت فرنگی است.

جاهده تکیه‌خواه در خصوص ارائه شیوه فروش بوته‌های توت‌فرنگی عنوان کرد: ارائه مستقیم بوته‌های توت‌فرنگی به مشتری از طریق فروش نشایی به صورت ریشه لخت به افرادی که قصد احداث مزرعه توت‌فرنگی در سطح کوچک و وسیع دارند و همچنین تولیدکنندگان گل و گیاه مناسب است.

وی ادامه داد: فروش به صورت نشایی در داخل گلدان و عرضه به کشاورزان، گلخانه‌داران و تولیدکنندگان میوه توت‌فرنگی و فروشندگان گل و گیاه است.

تکیه‌خواه اضافه کرد: همچنین کشت بوته‌های توت‌فرنگی در گلدان‌های شکیل و فروش مستقیم آن‌ها در زمانی که بوته‌ها به میوه‌ها آراسته شده‌اند برای مشتریانی که ساکن آپارتمان هستند یا شرایط پرورش توت‌فرنگی را ندارند و یا فروش عمده به پرورش دهندگان گل و گیاه مناسب است.

وی از دیگر اقدامات این مرکز را در زمینه فروش توت‌فرنگی اینگونه عنوان کرد و گفت: مکاتبه با جهاد دانشگاهی‌های کشور جهت فروش نشاء از جمله لرستان و ...، مکاتبه و مذاکره با سازمان جهاد کشاورزی استان جهت عقد قرارداد فروش و همچنین بررسی و شناسایی بازار فروش در کردستان عراق از جمله اقدامات انجام گرفته در این زمینه است.

 معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی استان کردستان در خصوص شیوه تبلیغات برای بازار توت‌فرنگی افزود: بازاریابی اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ مانند استفاده از تبلیغات در سایت‌های کلیکی، فضای مجازی پیج اینستاگرام و تلگرام، پلت فرم‌های فروش محصولات کشاورزی و تبلیغ محصول در سایت‌های فروش محصولات کشاورزی از جمله شیوه‌های تبلیغات است.

وی در پایان سخنان خود یادآور شد: برگزاری کارگاه معرفی نشاء کشت بافتی توت فرنگی و بازدید از روند تولید نشاء برای بخش خصوصی از طریق جهاد کشاورزی و اتاق بازرگانی، حضور در بین جوامع محلی و معرفی محصول و استفاده از خبرگزاری‌های ایسنا در کردستان از دیگر شیوه‌های تبلیغ در این زمینه است.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی