1401/3/8 308

کاربرد این فناوری موجب افزایش تولید محصول و کاهش نیاز به کود شده است.

افزایش تولید و کاهش مصرف کود در کشت هیدروپونیک توت‌فرنگی با کمک نانوحباب‌ساز


گلخانه‌دارانی که از دستگاه نانوحباب‌ساز ایرانی در کشت محصول توت‌فرنگی خود بهره بردند، معتقدند کاربرد این فناوری موجب افزایش تولید محصول و کاهش نیاز به کود شده است.

به گزارش ایسنا، مهندس مهرجویی از گلخانه‌دارانی است که طی ماه‌های گذشته از فناوری نانوحباب‌ساز یکی از شرکت‌های فناور برای کشت هیدروپونیک توت‌فرنگی استفاده کرده است. هیدروپونیک یا آب‌کشت، یکی از روش‌های خلاقانه تولید محصولات کشاورزی است که در آن گیاه به جای آنکه مانند روش سنتی همیشگی، در خاک، رشد و نمو پیدا کند، در سیالی از محلول‌های غذایی قرار می‌گیرد. آن چه در تولید به روش هیدروپونیک اهمیت دارد، آبرسانی و کیفیت آب است.

مهرجویی در این باره گفت: غلظت اکسیژن موجود در آب معمولی در حد ۵ تا ۷ ppm است و این میزان برای رشد گیاه اهمیت زیادی دارد. از این رو با استفاده از دستگاه نانوحباب‌ساز، ابتدا سطح اکسیژن به ۱۰ و در ادامه به ۲۰ و حتی به ۲۵ ppm نیز افزایش یافت. نتایج افزایش این میزان غلظت اکسیژن در آب بسیار جالب توجه بود، به طوری که شاهد افزایش عملکرد کمَی بودیم. یکی از اتفاقات مهمی که افتاد این بود که سرعت متابولیسم گیاه بالا رفت. یعنی با افزایش اکسیژن آب، ریشه‌ها تنفس بهتری را تجربه کردند و سرعت تولید میوه بالا رفت. در نتیجه در مقطع زمانی کوتاهی توانستیم میزان بار بیشتری برداشت کنیم.

وی خاطر نشان کرد: استفاده از این دستگاه برای گلخانه ما موجب افزایش ۱۵ درصدی تولید میوه شده، همچنین میزان قند میوه افزایش یافته و در عین حال سموم کمتری نیاز داشتیم. افزایش ۱۵ درصدی راندمان تولید به معنای کاهش قابل ملاحظه‌ای در مصرف کود است. من به همکارانم توصیه می‌کنم که این دستگاه را در گلخانه‌های خود داشته باشند. با تعامل گلخانه‌داران و تبادل اطلاعات می‌توانیم به نتایج بهتری نسبت به آنچه الان رسیده‌ایم، برسیم و موفقیت گلخانه‌داران تضمین می‌شود.

به نقل از ستاد نانو، مهندس اتحادی، از دیگر گلخانه‌دارانی که از این فناوری استفاده کرده، گفت: ما امسال از دستگاه نانوحباب‌ساز استفاده کردیم. به کارگیری این فناوری موجب شد تا ریشه گیاه بسیار سالم‌تر باشد و نیاز به قارچ‌کش برای محافظت از ریشه نداشته باشیم. همچنین بررسی‌های ما نشان داد که میزان غلظت اکسیژن از ۵ ppm به ۱۸ ppm رسیده است که این به معنای اکسیژن‌رسانی بهتر به گیاه است و همین افزایش سطح اکسیژن مانع از رشد پاتوژن‌ها در گیاه شده است. سلامت بیشتر ریشه موجب افزایش جذب مواد مغذی شده و در نهایت بهره‌وری فرآیند نیز افزایش می‌یابد. با این فناوری ۲۰ درصدی تولید توت‌فرنگی افزایش پیدا کرد.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

۱۲۵ پروژه کشاورزی در کردستان بهره‌برداری می‌شود

آزمون خاک، پیش‌نیاز کشاورزی پایدار

کشت ۸۰۰۰ هکتار دانه‌های روغنی در لرستان

ایجاد ۳۰۰۰ فرصت شغلی در حوزه کشاورزی هرمزگان

ذخیره بیش از ۴ هزار تن کود برای کشت بهاره البرز

تجهیز ۱۰۰ هکتار از اراضی سرخه به سیستم‌های نوین آبیاری

کشت قراردادی و تضمین خرید گندم از کشاورزان نکایی

مصرف بیش از حد سموم و آفت کش‌ها سلامت مردم کهگیلویه و بویراحمد را تهدید می کنند

سبز شدن دل کشاورزان ماسالی با جشنواره گل نرگس

برگزاری دو رویداد فناوری در حوزه کشاورزی هوشمند

هر آنچه از مشخصات تا خرید نهال گردو دیرگل باید بدانید

امضای ۲ تفاهم نامه سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی خراسان‌ جنوبی

توصیه‌هایی به کشاورزان برای جلوگیری از سرمازدگی محصولات

امکان استفاده از آب شور در کشاورزی با روش دانش‌محور میسر شد

اجرای طرح تولید کشت گل و گیاهان زینتی در نیکشهر

آغاز برداشت نارنگی از شش هزار هکتار باغ‌های هرمزگان

حمایت از تشکل‌ها و اتحادیه‌ها در توسعه کشاورزی

اجرا و آغاز 36 طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی

افزایش ۵ برابری کشت قراردادی گندم در فارس

تولید یک میلیون تن برنج سفید در مازندران

راه‌اندازی اولین مزرعه گردشگری کشاورزی در اندیمشک

پیش‌بینی برداشت ۲۸ هزار تن مرکبات در سیستان و بلوچستان

برگزاری کارگاه «آشنایی با فنون کاربردی ترویج و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی»

صادرات بیش از ۱۳۰۰ تن آفت‌کش طی چهار ماه گذشته

سیب‌زمینی طارم کشت شد

اگرونیک در شبکه های اجتماعی