معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی گفت: تغییر الگوی کشت و اجرای طرح هایی همچون جهش تولید موجب ایجاد ۳ هزار میلیارد تومان بهره وری اقتصادی در استان می شود.
ناصر فخر موحدی در جلسه هماهنگی الگوی که ۳۰ مهر ماه در محل جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: رونمایی اولیه از طرح الگوی کشت انجام شده است و باید این طرح در استان ها نیز اجرایی شود.
وی افزود: البته اجرای طرح الگوی کشت به این معنا نیست که در گذشته برای انجام کارهای کشاورزی هیچ برنامه ای وجود نداشته است، بلکه اجرای این طرح به آن معنا است که خلاءها و خلل موجود بسته شود.
فخر موحدی ادامه داد: در واقع با اجرای طرح های الگوی کشت به دنبال آن هستیم تا تا توسعه بخش کشاورزی را رقم بزنیم.
وی بیان کرد: در راستای اجرای طرح الگوی کشت، تولید برخی از محصولات که نیاز کشور است باید انجام شود اما در کنار آن فضاهایی در استان ها وجود دارد که مختص آن ها است و ما به دنبال این فضاها هستیم تا رونق کشاورزی را رقم بزنیم.
این مقام مسئول تاکید کرد: از سوی دیگر باید سایر دستگاه ها نیز در اجرای این طرح کمک رسان باشند؛ به عنوان مثال اتاق بازرگانی اعلام کند تا در کنار پیازی که در استان کشت می شود چه نوع پیاز دیگری نیز کشت شود که قابلیت صادرات داشته باشد.
وی تصریح کرد: صادرات خراسان شمالی طی ۶ ماه امسال حدود ۶۰ درصد از لحاظ ارزشی رشد داشته اما از لحاظ وزنی تغییری نکرده و ما باید به دنبال آن باشیم که صادرات محصولات را از نظر وزنی نیز افزایش دهیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی گفت: افزایش صادرات در استان از لحاظ ارزشی به دلیل افزایش نرخ دلار بوده است.
وی افزود: طی امسال ۱۰۵ هزار تن گندم خرید شده و این امر به دلیل همکاری دستگاه هایی همچون شرکت غله، سازمان بازرگانی و... محقق شده و امری اتفاقی نبوده است.
محمد محمدزاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه افزود: سند الگوی کشت آماده شده اما فقط مختص وزارت جهاد کشاورزی نیست؛ بلکه باید وزارتخانه هایی همچون نیرو، وزارت کشور، مجلس و .... نیز همکاری های لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه الگوی کشت طرحی اجباری نیست، ادامه داد: برای کشت محصولات مورد نظر بسته های تشویقی و حمایتی برای کشاورز در نظر گرفته شود تا بتوان آن ها را ترغیب به انجام کار کرد.
محمدزاده توضیح داد: به عنوان مثال در حوزه سد شیرین دره، کشاورز حدود ۳ تن برنج کشت می کند که آورده اقتصادی آن ۲۴۰ میلیون تومان است؛ این در حالی است که ۵ تن گندم می کارد و آورده ۶۰ میلیون تومانی دارد؛ بنابراین کشاورز را باید راغب به اجرای این طرح کرد.