1396/4/31 2786

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: تغییر الگوی کشت و توسعه کاشت محصولات گلخانه‌ای متناسب با شرایط اقلیمی منطقه، یک نیاز ضروری در بخش کشاورزی استان است.

استاندار سیستان و بلوچستان مطرح کرد

کشاورزی سیستان و بلوچستان نیازمند تغییر الگوی کشت


علی‌اوسط هاشمی در جلسه کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی سیستان و بلوچستان که با حضور فرمانداران شهرهای جنوبی استان و شماری از مدیران استانی در فرمانداری قصرقند برگزار شد اظهار داشت: تغییر الگوی کشت و توسعه کاشت محصولات گلخانه‌ای متناسب با شرایط اقلیمی منطقه، یک نیاز ضروری در بخش کشاورزی استان است. وی تاکید کرد: کشت محصولات کشاورزی باید متناسب با میزان آب و اقلیم هر منطقه تعیین شود و همچنین کشت محصولات خسارت‌زا از نظر میزان مصرف آب بالا نیز مشخص شوند؛ همچنین باید در زمینه کاشت برنج در منطقه بررسی شود که آیا با توجه به سختی تامین آب برای کشاورز مقرون به صرفه است؟
 
استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: با توجه به شیوع آنفلوآنزای مرغی در چند استان کشور، در سیستان و بلوچستان ضمن ارتقای سلامت و صیانت از سرمایه مردم در مقابل آنفلوآنزای مرغی، ضریب خوداتکایی تولید گوشت سفید نیز نسبت به قبل 3 برابر افزایش یافته است. هاشمی با بیان اینکه با توجه به اهمیت وابستگی حدود 20 تا 25 درصد کشاورزی شهرستان قصرقند به آب قنات‌ها و واقع شدن این شهرستان روی 22 قنات، در زمینه تعیین حدود مالکیت، تعداد قنات‌ها و صدور پروانه‌ها باید بازنگری صورت گیرد و صیانت از سرمایه مردم و کمک به احیای قنات ضرورت دارد.
 
طرح توسعه پایدار گلخانه‌ها باید به طور جد مورد تاکید قرار بگیرد و با هدف کسب آگاهی میدانی از سایت‌های گلخانه‌ای نزدیک به شرایط اقلیمی استان بازدید انجام شود، افزود: در سفر اخیر آقای نوبخت و وزیر نیرو به استان، 1800 میلیارد تومان برای 2 بخش آب و برق استان اختصاص یافت که در این راستا در جلسه روز سه‌شنبه هفته پیش رو با معاونین وزارت نیرو، پیشنهادات استان در زمینه آب شرب، کشاورزی و برق طرح می‌شود و درباره آنها تصمیم‌گیری خواهد شد. وی گفت:  25 درصد راندمان آب شرب شهرستان چابهار قابل قبول نیست، بنابراین برای رسیدن به شاخص ملی باید پیشنهادات جهت طرح در نشست با معاونین وزیر نیرو تهیه شود. ایجاد 100 هزار هکتار آبیاری تحت فشار در جنوب استان یک نهضت بزرگ و براساس یافته‌های امروز منشاء تحول در اقتصاد خانوار است که به تولید استراتژیک کمک می‌کند.
 
هاشمی خاطرنشان کرد: باید با تغییر نگرش زمینه تغییر الگوی کشت را از طریق خروج محصولات با مصرف بالای آب و ضرر دهنده با رویکرد اقتصادی کردن کشاورزی هدف‌گذاری کنید، زیرا وقتی بحران آب داریم کشاورزان نیز باید نسبت به این مسئله اهتمام بورزند تا تبدیل به معضل اجتماعی نشود. استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بازنگری جدی در تخصیص  و چگونگی تامین منابع آب در استان جدی است بنابراین در صورت عدم هدف‌گذاری صحیح در آینده نزدیک با مشکل حاد در کمبود منابع آبی و سقوط اقتصاد کشاورزی مواجه خواهیم شد، افزود: از دی‌ماه سال 92 پیگیر مطالعه آب‌های ژرف در استان بودم که خوشبختانه با افزایش تعداد گروه‌های مطالعاتی از 3 گروه به 21 گروه، کاهش مدت زمان مطالعه و تخصیص 25 میلیارد تومان از اهمیت این موضوع از سوی دولت یازدهم حکایت دارد.
منبع
تسنیم

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی