معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از انجام کشت نشایی کلزا برای نخستین بار در این استان خبر داد.
حمید نامور در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: برای اولین بار در این استان کشت نشایی کلزا در سطح ۱۸ هکتار انجام شده است.
وی در ارتباط با مزیت های اجرای این طرح گفت: در واقع نشاء این گیاه در داخل گلخانه تولید شده؛ بنابراین احتیاجی به دو مرتبه آبیاری اول ندارد و صرفه جویی در مصرف آب یکی از مزیت های اصلی اجرای این طرح است.
نامور افزود: از سوی دیگر نشاهای مورد نظر در فاصله دو تا سه سانتی متر کشت می شود این در حالی است که در کشت بذرهای کلزا در زمین های کشاورزی بذرها در فاصله ۱۰ تا ۱۵ سانتی متری کشت می شوند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر تولید این نشاها در شرایط کنترل شده هستند در نتیجه اگر کشت هم به تاخیر افتاد باز هم می توان آن را در زمین کشاورزی کشت کرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: کشت نشاها در زمین های کشاورزی به صورت ردیفی صورت می گیرد در نتیجه با آبیاری قطره ای می توان سطح سبز خوبی داشت.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر بذور پوچ در کشت های نشایی وجود ندارد، بنابراین کشت استانداردی انجام خواهد شد و در نتیجه میزان تولید افزایش خواهد یافت.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: اما از آنجاییکه باید این نهال ها در زمین کشت شوند نیاز به کارگر زیادتری است و حجم کار را افزایش می دهد.
وی با اشاره به اینکه طی کشت پاییزه امسال تاکنون در سطح ۶۴۰ هکتار بذر کلزا کشت شده است، گفت: در سال گذشته در سطح یک هزار و ۱۰۰ هکتار کشت کلزا انجام شد.