1400/1/23 1346

اکنون در ۲۰ هزار و ۶۱۳ هکتار از مزارع گندم و جو استان همدان مبارزه با سن غلات انجام شده است.

مبارزه با سن غلات در بیش از ۲۰ هزار هکتار از اراضی همدان


معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان همدان از مبارزه با سن غلات در بیش از ۲۰ هزار هکتار از اراضی غلات استان خبر داد و گفت: تاکنون در ۲۰ هزار و ۶۱۳ هکتار از مزارع گندم و جو استان همدان مبارزه با سن غلات انجام شده است.

محمدشهرام پرورش یکشنبه ۲۲ فروردین در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: استان همدان با ۱.۲ وسعت ۴.۵ درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و ۴.۹ میلیون تن تولید  محصولات کشاورزی استان است که چهار میلیون تن در بخش باغی و زراعی است.

وی با بیان اینکه استان همدان دارای ۹۰ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی است، تصریح کرد: با توجه به اینکه شرایط استان به گونه ای است که استان در زمینه تمامی محصولات زراعی و باغی دارای رتبه است، برای اینکه بتوانیم هر چه بیشتر و بهینه کار شود بحث بهره وری را در برنامه خود قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه اگرچه بارندگی‌های استان با تأخیر آغاز شده اما بیش از ۲۳۰ میلی متر بارندگی داشته و سطح محصول خوبی در پاییز برای استان به وجود آمده است، افزود: پیش‌بینی این بود که در اسفند و فروردین بارندگی خوبی داشته باشیم اما متأسفانه از ابتدای فروردین تاکنون بارندگی‌های استان دچار چالش شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان همدان یادآور شد: با توجه به اینکه بیش از ۸۰ درصد از محصول جو و گندم استان در اراضی دیم تولید می شود، اگر بارندگی های مؤثر با کاهش مواجه شود تنش‌های فصلی و ماهانه بروز خواهد کرد.

وی بیان کرد: ستاد مبارزه با سن غلات و ستاد تغذیه استان را فعال کرده ایم و کود مورد نیاز در حوزه تغذیه گیاهی در اواخر اسفندماه به کشاورزان داده و توصیه شده بود در همان اسنفدماه به علت وجود بارش های خوب استفاده کنند.

پرورش با بیان اینکه در حال حاضر در حال مبارزه با سن مادر در مزارع غلات هستیم، ادامه داد : استان همدان استانی سن خیز بوده و سالانه برای اینکه بتوانیم محصول خوبی از نظر کیفی و کمی داشته باشیم، به دنبال این هستیم زمان های مناسب مبارزه صورت بگیرد.

وی با تأکید بر اینکه مبارزه با سن در استان همدان از ۱۴ فروردین از شهرستان های جنوبی آغاز شده است، یادآور شد:  تاکنون در ۲۰ هزار و ۶۱۳ هکتار از مزارع گندم و جو استان همدان مبارزه با سن غلات انجام و تمام امکانات استان برای مبارزه مؤثر با سن مادر گسیل داده شده است.

این مقام مسئول با اشاره به اجرای طرح جهش تولید در استان همدان، گفت: تفاهم‌نامه‌ همکاری بین سازمان های جهادکشاورزی استان های همدان، کردستان، کرمانشاه و آذربایجان شرقی و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) منعقد شده و ۱۲۰ هزار هکتار محصولات گندم، جو، عدس، گلرنگ، علوفه و نخود مورد کشت قرار گرفته و کل گندم وجو استان در این طرح بیمه شده است و ۱۱ هزار و ۳۸۸ بهره‌بردار با این طرح همکاری دارند.

وی با بیان اینکه امیدواریم اگر بارندگی‌ها خوب باشد بتوانیم طرح افزایش تولید در این محصولات را به انجام برسانیم، خاطرنشان کرد: امسال استان همدان بیشترین سطح کشت گلرنگ را در کشور به خود اختصاص داده به‌طوریکه ۱۸۷۰ هکتار آیش استان زیر پوشش طرح جهش تولید قرار گرفته است.

پرورش با اشاره به اینکه ۴۱۹ هزار و ۴۸۰ هکتار گندم دیم و آبی کشت شده است، افزود: برآورد می‌شود بیش از ۷۰۰ هزار تن گندم در استان تولید شود همچنین ۱۲۹ هزار هکتار جو در استان همدان کشت شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به کشت چغندرقند در استان همدان بیان کرد: ۸۵۰۰ هکتار برنامه داشتیم که در حال تحقق است و با پنج کارخانه قرارداد بسته شده و بذور مناسب در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۶۰۰ هزار هکتار کلزا در مزارع استان کشت شده است، تصریح کرد: تلاش داریم در بحث سیب زمینی بتوانیم سطح سیب زمینی  را به سطح معقولی برسانیم به طوریکه ۱۰ هزار و ۹۰۰ هکتار برنامه عملیاتی داشتیم که تاکنون بیش از ۱۰ هزار هکتار سیب زمینی تابستانه کشت شده است.

پرورش با تأکید بر اینکه در محصولات باغی به دنبال تبدیل باغات سنتی به مدرن هستیم، یادآور شد: در سال گذشته بیش از  ۳۲۰۰ هکتار اصلاح و نوسازی باغات را داشتیم و امسال هم برنامه اصلاح و نوسازی و احداث باغات جدید را داریم.

وی با اشاره به برنامه توسعه گلخانه‌های استان، گفت: ایجاد گلخانه‌ها مباحث اشتغال، بهره‌وری در مصر ف آب و بهره‌وری در تولید را به دنبال خواهد داشت که در سال گذشته بیش از ۴۰ هکتار به مساحت گلخانه های استان اضافه شد و سطح گلخانه‌های استان به ۱۷۲ هکتار رسیده است.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی