1398/9/10 1436

معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی سازمان امور اراضی گفت: اکنون ۷۰ درصد اراضی کشاورزی کشور فاقد سند مالکیت است که در این زمینه اعتباراتی برای حدنگاری (کاداستر) در نظر گرفته شده تا بتوان این اراضی را به سمت سنددار شدن پیش برد.

هفتاد درصد زمین های کشاورزی کشور فاقد سند

فرید صیدی‌نژاد روز یکشنبه در حاشیه همایش روز جهانی خاک در جمع خبرنگاران افزود: سنددار نبودن اراضی کشاورزی یکی از ضعف‌های بخش کشاورزی کشور است و باید رفع این مشکل در دستور کار قرار بگیرد. وی در ارتباط با یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی بیان کرد: دولت در هر استانی که یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی و تجمیع مالکیت انجام شود تا ۱۰۰ درصد هزینه‌ها از جمله تجهیز و نوسازی، عملیات آب و خاک و سیستم‌های نوین آبیاری را متقبل می‌شود.

معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی سازمان امور اراضی اظهار داشت: کشور باید برای حفظ اندازه اراضی کشاورزی و نصاب آن مقررات جدیدی وضع کند چراکه آینده کشور و تامین نیاز غذایی وابسته به خاک است. وی ادامه داد: اگر برای این موضوع فکر اساسی نشود و به صورت مُشاع اراضی کشاورزی خرید و فروش‌ شود در شهرها و روستاها قطعاتی در مقیاس مترمربع ایجاد می‌شود لذا وقتی تعدد بهره‌بردار زمین زیاد شود در اداره و مالکیت اراضی نیز به مشکل برخواهیم خورد. صیدی‌نژاد عنوان کرد: تمام سعی و تلاش ما این است اندازه‌های اراضی کشاورزی کشور را در حد اقتصادی و فنی نگه داریم. وی یادآور شد: تفکیک اراضی بر اساس حد و نصاب‌هایی که وزارت جهاد سال ۹۵ به دولت اعلام کرد بر مبنای ضریب مکانیزاسیون، کمیت و کیفیت منابع آب و خاک، میزان تولیدات، وضعیت اقلیمی و الگوی کشت تصویب و به شهرستان‌ها ابلاغ شد.

معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی سازمان امور اراضی کشور ادامه داد: در این زمینه برای هر شهرستان تفکیک قانونی لحاظ شده است که اگر ادارات ثبت اسناد و دفترخانه‌ها این کار را به درستی انجام دهند شاید شاهد تفکیک‌های غیرمجاز کمتری باشیم. وی با بیان اینکه اراضی کشاورزی کشور به مرور زمان کوچک می‌شود گفت: قواعدی که برای تقسیم ارث حاکم است از مهترین عوامل برای خرد شدن اراضی کشاورزی است و این آفتی برای حفاظت خاک‌های زراعی محسوب می‌شود.

صیدی‌نژاد درخصوص آلودگی خاک افزود: شاید ۲۰ سال قبل آلایندگی هوا موضوعی عجیب غریب بود اما اکنون به یک معضل تبدیل شده و سبب تعطیلی شهر و مدارس می‌شود همچنین محیط زیست در وضعیت هشدار قرار می‌گیرد وی اضافه کرد: خاک نیز دچار آلودگی می‌شود لذا به منظور حفظ پایداری خاک و حفاظت کمی و کیفی، بهره‌برداری بهینه از آن و جلوگیری از تخریب و آلودگی آن، لایحه حفاظت از خاک سال ۹۴ تصویب شد و خردادماه امسال در مجلس شورای اسلامی از سوی رییس جمهوری به عنوان قانون حفاظت خاک برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد.

معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور تصریح کرد: این قانون به پیشنهاد مشترک سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی دارای ۲۶ ماده قانونی است که فراز و نشیب‌های زیادی در مجلس طی کرد تا تصویب شد. وی گفت: قانون حفظ اراضی زراعی و باغی و قانون تغییر کاربری اراضی دو موضوع با دو تکلیف مجزا هستند. صیدی‌نژاد تاکید کرد: در خصوص قانون حفاظت خاک نیز روال اجرایی و زوایای کار باید بیشتر باز شود و تکالیف دستگاه‌ها احصا شود.
منبع
ایرنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی