1396/7/18 3072

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت:‌در سال جاری با مشارکت مردم 5000 هکتار باغ مثمر دیم در اراضی شیب دار استان فارس احداث می شود.

احداث باغ‌های مثمر در اراضی شیب‌دار فارس


محمد مهدی قاسمی گفت :‌ این میزان باغ مثمر دیم در اراضی شیب دار استان با مشارکت جوامع محلی صورت می گیرد که با توجه به شیب، بافت خاک و عوامل دیگر تراکم کاشت درختان فرق می کند. وی اظهار داشت : ایجاد باغ های دیم مثمر در اراضی شیبدار از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است و استان فارس نیز به دلیل داشتن استعداد طبیعی، اقلیمی و رغبت بهره برداران در این زمینه پیشتاز است و از مزایای آن می توان به کاهش فرسایش، کاهش سیلاب، نفوذ بیشتر آب، جلوگیری از تبخیر 70 درصدی آب باران، استفاده از آب سبز و ... اشاره کرد.

قاسمی افزود: امید است با احداث باغ های مثمر دیم در اراضی شیب دار روز به روز وضعیت معیشتی کشاورزان این استان رو به بهبود رود چرا که زمینه اشتغال زایی در قالب اقتصاد مقاومتی و استفاده از توان بومی در شهرستان ها فراهم می شود. قاسمی ادامه داد : احداث باغ های دیم در اراضی شیب دار با توجه به وضعیت خشکسالی ، محدودیت آب و اشتغال زایی با توجه به سخن مقام معظم رهبری که امسال را سال اقتصاد مقاومتی ،تولید و اشتغال نام گذاری کرده اند حائز اهمیت است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: اکوسیستم های طبیعی بعضی از شهرستان های این استان نظیر سپیدان و ممسنی و به عنوان نمونه در منطقه دشمن زیاری ممسنی در اراضی شیب دار واقع شده است که آماج تخریب های مختلف انسانی و طبیعی قرار گرفته و فرسایش خاک در آنها بسیار مشهود است که با اجرای این طرح نه تنها از منابع آب و خاک محافظت می شود، بلکه از خسارات مالی که از طریق فرسایش خاک و خسارت جانی رانندگان تراکتور که در این اراضی اقدام به شخم می کنند جلوگیری می کند.

قاسمی بیان کرد:‌اعتقاد نداریم که ایجاد باغ های دیم در اراضی کم بازده که دارای بارندگی مناسبی هستند باعث هدر رفتن آب می شود و از سه جهت بسیار خرسند هستیم اولا این که در استان فارس با محدودیت جدی آب مواجه هستیم، ثانیا این که در بعد اشتغال زایی گام بسیار خوبی برداشته می شود که هر دو در قالب اقتصاد مقاومتی است و ثالثا با توجه به این که تولید یک سانتیمتر خاک 300 سال به طول می انجامد لذا از فرسایش اراضی شیب دار با اجرای این طرح می توان جلوگیری کرد.
منبع
ایرنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

برداشت ۷ کیلو زعفران در هکتار

با نهال بادام پول‌ساز و پرسود آشنا شوید

آغاز کشت بهاره «گلرنگ» در کبودراهنگ

ثبت ۲۴۲۵ شغل ایجاد شده در بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری در سامانه رصد

اگروتوریسم در خراسان رضوی فراگیر خواهد شد

لرستان پیشرو در ایجاد خانه‌های محیط زیست

تعویق رشد رویشی محصولات کشاورزی گلستان

تجهیز ۶۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری به روش‌های نوین آبیاری

صرفه جویی ۵ میلیون مترمکعب آب در راستای سازگاری با کم آبی در چهارمحال و بختیاری

پیش‌بینی تولید ۳۵۰ هزار تن گندم سال جاری در لرستان

برداشت گلچه های گلرنگ مزارع سیستان وبلوچستان از شهرستان دشتیاری

کاشت ۳۰۰ هزار اصله نهال در کرمانشاه در هفته منابع طبیعی

آغاز توزیع بیش از ۱۵ هزار تن کودشیمیایی بهاره در بروجرد

راه مواجهه با بحران کمبود آب استفاده از فناوری در کشاورزی

اراضی کشاورزی قزوین مجهز به سامانه نوین آبیاری می‌شود

توسعه نخلستان ها راهی مطمئن برای تجارت خرما در سیستان وبلوچستان

کشت ۵۰۰۰ بوته آناناس برای اولین بار در شهرستان زرآباد

ضدعفونی بیش از 88 هزار تن بذور غلات در همدان

صادرات بیش از ۲۳۸ هزار گلدان گل از نوشهر

کشت سیب زمینی در شهرستان خاش آغاز شد

۱۸۰ هزار تن گوجه فرنگی در بوشهر برداشت می‌شود

آزمایشگاه کشت بافت گیاهی مرکز تحقیقات جهادکشاورزی استان زنجان افتتاح شد

آغاز طرح ایجاد مزارع نوآوری در استان بوشهر

احداث ۳۰ هکتار باغ گل محمدی در شهرستان تفتان

لرستان قطب محصولات گلخانه‌ای خواهد شد

اگرونیک در شبکه های اجتماعی