دکتر مسعود رفیعی عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان در گفتگو با ایسنا
سورگوم دانهای از ذرت، پروتئین زیادتر ولی میزان چربی کمتری دارد. دکتر مسعود رفیعی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: بحران خشکسالی در اکثر مناطق خشک و نیمه خشک کشور جدی است. عدم توازن میان استحصال آب از چاهها با نزولات جوی موجب کاهش سالانه سطح آب چاهها در استان لرستان و خشک شدن یا کاهش آبدهی اغلب چاهها و همچنین رودخانهها شده است.
در شرایط عدم محدودیت آب، ذرت همیشه ازنظر تولید بر سورگوم ارجحیت دارد اما در شرایط کمبود آب، سورگوم به دلیل تحمل به خشکی بیشتر و نیاز آبی کمتر میتواند جایگزین مناسبی برای ذرت باشد. رفیعی ادامه داد: کشت تابستانه یعنی کشت دوم سورگوم پس از برداشت گیاهان زراعی پائیزه، راهکاری موثر جهت کاهش تعداد دفعات آبیاری و صرفهجویی در آب مصرفی است.
کشت سورگوم به جای ذرت آن هم به صورت کشت تابستانه موجب صرفهجویی بیشتری در مصرف آب میشود. وی یادآور شد: نیازهای زراعی و روش زراعت سورگوم شباهت زیادی به زراعت ذرت دارد و در مناطقی که ذرت کشت میشود قابل زراعی است.
سورگوم شامل چهار نوع سورگوم دانهای، علوفهای، شیرین و جارویی است و ارزش غذایی دانه آن مشابه دیگر غلات است. در مقایسه با دانه ذرت میزان پروتئین سورگوم دانهای زیادتر ولی میزان چربی آن کمتر است.