1398/11/29 2377

یک شرکت تولید کننده محصولات لبنی گیاهی یا وگان، تلاش دارد تا کشاورزان آمریکایی را متقاعد کند تا به‌جای پرورش دام و تولید محصولات لبنی ارگانیک، در زمین های کشاورزی خود یولاف یا جو دوسر کشت کنند.

تهیه شیر گیاهی از یولاف

پیشنهاد کشت یولاف ارگانیک به‌جای تولید لبنیات ارگانیک


یک شرکت تولیدکننده لبنیات گیاهی به نام Halsa Foods تلاش دارد کشاورزان آمریکایی را تشویق کند تا با کشت یولاف (یا جو دوسر) برای تولید شیر گیاهی، از تولید محصولات لبنی حیوانی صرف‌نظر کنند. هلنا لوم و میکا مانینن موسسان کارخانه‌ی تولیدکننده شیر و ماست یولافی، قصد دارند تا به کشاورزان و دامداران آمریکایی کمک کنند تا به‌روش کشورهای اسکاندیناوی یولاف ارگانیک پرورش دهند. اولین کشاورزانی که از این ایده استقبال کرده‌اند مزرعه‌ای به نام «High Meadows of Hoosick» در شمال نیویورک دارند. آنها در این مزرعه که ۲۰۰ گاو هم در آن نگهداری می‌شود حدود ۱۲۰ هکتار را به کشت محصولات ارگانیک اختصاص داده بودند که هم‌اکنون قرار است تمام این زمین‌ها را با گیاه یولاف جایگزین کنند.

یک تیم متشکل از محققان، کشاورزان ارگانیک و متخصصان محیط‌زیست از سرزمین‌های اسکاندیناوی قرار است در این تغییر رویه و جایگزین کردن محصولات کشاورزی با مزرعه‌داران همکاری نمایند. «هالسا فودز» همچنین کتاب راهنمایی تنظیم کرده که کشاورزان بیشتری در صورت علاقه می‌توانند جهت جایگزین کردن محصولات کشت ‌شده در مزارع خود و زراعت یولاف از آن استفاده کنند. صاحبان این مزرعه، اریک و جیمی زِیم و سام کاترل می‌گویند که برای شروع کار هیجان زده هستند. آنها هدف‌ خود را ساخت یک اکوسیستم با تنوع و پویایی بالای زیستی می‌دانند که توانایی بازتولید منابع مورد نیاز خود را داشته باشد. آنها اضافه می‌کنند که امیدوارند که مجموعه‌ی تلاش‌هایشان تاثیری مثبت و پایدار داشته باشد و همینطور الهام بخش سایر دوستان کشاورزشان شود که متاسفانه این‌روزها کم‌وبیش با چالش‌های مختلفی دست و پنجه نرم می‌کنند.
 

شرکت هالسا فودز از یولاف اسکاندیناوی برای تولید محصولات خود استفاده می‌کند


در سال‌های اخیر صنعت لبنیات آمریکا در حال دست‌وپا زدن برای بقا است. اوایل امسال، شرکت لبنیات بوردن با اعلام ورشکستگی به دومین تولیدکننده بزرگ شیری تبدیل شد که در چندماه گذشته دچار این سرنوشت می‌شود. در ویسکانسین، روزانه دو مزرعه‌ی تولید کننده محصولات لبنی از بازار کنار می‌روند. عوامل متعددی موجب تشدید مشکلات این صنعت می‌شود. در شرایطی قیمت مواد اولیه و شیر خام مورد نیاز تولیدکنندگان لبنیات در حال افزایش است که تقاضای بازار روندی نزولی‌ به‌خود گرفته است و مهم‌تر از همه محصولات لبنی گیاهی یا وگان بیش از هر زمان دیگری وارد بازار رقابتی شده‌اند. آمارها نشان‌ می‌دهند که فروش شیر یولاف در حال افزایش است. بازار این محصول از ارزش حدود ۴.۴ میلیون‌دلاری خود در سال ۲۰۱۷، به رقمی بالغ بر ۲۹ میلیون دلار در سال ۲۰۱۹ رسید.

طبق گفته‌ی لوم و مانینن، استفاده از یولاف‌ها یکی از «دوستار محیط‌زیست» ترین روش‌هایی است که می‌توان به‌کمک آن شیر گیاهی تهیه کرد. گیاه یولاف در مقابل فرسایش از خاک مراقبت می‌کند و همچنین نسبت‌به محصولات مشابه و سایر غلات به آب بسیار کمتری نیاز دارد. «هالسا فودز» مدعی‌است یولاف هایی که در سرزمین‌های اسکاندیناوی تولید می‌کند، ردپای آبی (Water footprint) برابر صفر دارند. اما این شرکت براساس برنامه‌های خود به دنبال تشویق کشاورزان به کشت این محصول در خاک آمریکا است.

«هالسا فودز» می‌گوید باتوجه به استانداردهایی که دارد یولاف ارگانیک مورد نیاز خود را همچنان از کشورهای اسکاندیناوی وارد می‌کند؛ چرا که هنوز نتوانسته‌ در آمریکا یولافی بیابد که با شرایط کیفی مورد انتظارش برای تولید شیر گیاهی ارگانیک مطابقت داشته باشد. عطف به معضلاتی که مزارع تولید کننده محصولات لبنی در کشور آمریکا به آن مبتلا شده‌اند، شرکت «هالسا فودز» ادعا می‌نماید که به پیشنهادی که آنها به کشاورزان جهت کشت یولاف ارگانیک داده‌اند، می‌توان به عنوان راه‌حلی نگریست که نه‌تنها برای این شرکت و کشاورزان آمریکایی به‌صورت توأمان که برای محیط زیست و مجموعا سیاره‌ی زمین نیز مفید فایده خواهد بود.

مقاله اختصاصی گروه تدوین محتوای اگرونیک 
استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام اگرونیک  و درج لینک www.agronic.ir بلامانع می باشد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

برداشت ۱۷۵ تن توت درختی در آذربایجان غربی آغاز شد

آغاز برداشت گندم از مزارع خراسان شمالی

گستردگی فرصت‌های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان اردبیل

کشت گیاهان دارویی در ۱۴۰۰ هکتار از اراضی کم بازده لرستان

آغاز دومین مرحله آبگذاری شالیزارهای مناطق مرکزی گیلان از فردا

خرید ۳۰ تن گندم بذری در خراسان شمالی

پیش‌بینی برداشت ۵۰ تن گل‌محمدی از مزارع اسدآباد

۹۰ درصد کودهای کشاورزی، تولید داخلی است

برداشت "کلزا" از مزارع کرمانشاه آغاز شد

کاشت گیاهان دارویی از راهکارهای مقابله با بحران کم‌آبی

انجام نشاء در ۱۲۵ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان

چرا خشکه‌کاری برنج در گلستان شکست خورد؟

پیش‌بینی تولید ۶۸ هزار تن گل محمدی در سال جاری

توسعه ۶ برابری گلخانه‌های رزن

توزیع بیش از ۷ هزار تن کود شیمیایی در خوزستان

پیش‌بینی تولید ۶۰۰۰ تن کلزا در خراسان رضوی طی سال جاری

اولین مزرعه نوآوریِ جنوب کرمان رتبه برتر کشور را کسب کرد

حفظ منابع آب و خاک تنها راه رسیدن به توسعه پایدار است

چهارمین جشنواره توت‌فرنگی در روستای گردشگری شیان برگزار می‌شود

نشاء برنج در ۲۵۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری گیلان

توسعه ۱۰۰۰ هکتاری کشت گیاهان دارویی در لرستان

نخستین مزرعه هوشمند کشور راه‌اندازی می‌شود

نشاء شالی در مزارع گلستان آغاز شد

آغاز برداشت گل محمدی از باغات بهاباد یزد

تولید ۳۲۳ هزار تن محصولات صنعتی و کشاورزی در ارس

اگرونیک در شبکه های اجتماعی