1398/10/10 1571

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی از مجموع نیاز کودی کشور بیش از ۸۵درصد از طریق تولید داخلی تأمین، تدارک و توریع می‌شود گفت: سهم واردات کود کمتر از ۱۵درصد از برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی است.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی:

تأمین ۸۵ درصد کود مورد نیاز بخش کشاورزی از داخل

به گزارش سه شنبه وزارت جهاد کشاورزی، «حمید رسولی» درباره میزان کود خریداری‌شده از تولیدکنندگان داخلی گفت: از مقدار کل کودهای یارانه‌ای که از سوی این شرکت تأمین، تدارک و توریع می‌شود، ۷۵درصد آن کود اوره بوده که ۱۰۰درصد آن در داخل کشور تولید می‌شود و در این زمینه نه تنها هیچ‌گونه وارداتی انجام نمی‌گیرد، بلکه مقادیر قابل توجهی نیز صادر می‌شود. به گفته وی، از میزان کود وارداتی که تنها به سه نوع کود منحصر می‌شود، با اعمال روش‌های حمایتی هیچ‌گونه دغدغه‌ای برای تولیدکنندگان داخل ایجاد نمی‌ شود.

وی با اشاره به شائبه‌هایی که از سوی برخی تولیدکنندگان کود داخلی در مورد ارز یارانه‌ای واردات کود مورد نیاز کشور ایجاد شده بود، اظهارداشت: از ۲۵درصد باقی‌مانده که شامل سه نوع از کودهای فسفاته و پتاسه است که به‌علت کمبود مواد اولیه برای ساخت آنها در داخل کشور، در حدود ۱۰درصد آن به‌وسیله تولیدکنندگان داخلی تولید می‌شود و در حدود ۱۵درصد مابقی نیز از طریق واردات تأمین می‌شود. بنابراین طرح موضوعاتی به این شکل که واردات، تولید داخل را تحت‌الشعاع قرار داده، با توجه به سهم واردات و همچنین محدودیت آن صرفا به سه نوع کود هیاهویی بیش نیست.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با اشاره به تعدد برگزاری مناقصات داخلی در قیاس با مناقصات خارجی خرید کود، تصریح کرد: سیاست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی وفق سیاست‌های ابلاغی وزارت متبوع، تأمین کود موردنیاز کشور از طریق تولیدکنندگان داخلی است که در این راستا در سال جاری تاکنون تعداد ۱۹ مرحله مناقصه داخلی برگزار شده است، درحالی‌که مجموع مناقصات بین‌المللی این شرکت فقط سه مرحله بوده است.

این مقام مسئول ادامه داد: نکته حائز اهمیت اینکه در مناقصات داخلی قیمت‌های پیشنهادی تولیدکنندگان داخلی کودهای کشاورزی به‌هیچ‌وجه با قیمت‌های پیشنهادی تأمین‌کنندگان بین‌المللی کود مقایسه نشده و مبنای عمل قرار نمی‌گیرد، به‌عنوان نمونه، TSP به‌عنوان بزرگترین حجم از کودهای وارداتی به کشور در سال جاری از فروشندگان بین‌المللی به شکل CFR هر کیلوگرم ۱۴۰۰تومان خریداری می‌شوند، درحالی‌که کود را از تولیدکنندگان داخلی با قیمت ۴۲۰۰تومان یعنی سه برابر قیمت کودهای وارداتی خریداری می‌کنیم. بنابراین در کودهای فسفاته و پتاسه از حداکثر ظرفیت و توان تولیدکنندگان داخلی کودهای کشاورزی استفاده شده و فقط مقدار کسری از طریق برگزاری مناقصات بین‌المللی و واردات تأمین می‌شود. مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی برای شفافیت موضوع گفت:امیدواریم که کشور در ۱۵درصد کودهای وارداتی نیز خودکفا و از واردات هرگونه کودی به کشور بی‌نیاز شود.
منبع
ایرنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

آغاز برداشت گندم از مزارع خراسان شمالی

گستردگی فرصت‌های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان اردبیل

کشت گیاهان دارویی در ۱۴۰۰ هکتار از اراضی کم بازده لرستان

آغاز دومین مرحله آبگذاری شالیزارهای مناطق مرکزی گیلان از فردا

خرید ۳۰ تن گندم بذری در خراسان شمالی

پیش‌بینی برداشت ۵۰ تن گل‌محمدی از مزارع اسدآباد

۹۰ درصد کودهای کشاورزی، تولید داخلی است

برداشت "کلزا" از مزارع کرمانشاه آغاز شد

کاشت گیاهان دارویی از راهکارهای مقابله با بحران کم‌آبی

انجام نشاء در ۱۲۵ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان

چرا خشکه‌کاری برنج در گلستان شکست خورد؟

پیش‌بینی تولید ۶۸ هزار تن گل محمدی در سال جاری

توسعه ۶ برابری گلخانه‌های رزن

توزیع بیش از ۷ هزار تن کود شیمیایی در خوزستان

پیش‌بینی تولید ۶۰۰۰ تن کلزا در خراسان رضوی طی سال جاری

اولین مزرعه نوآوریِ جنوب کرمان رتبه برتر کشور را کسب کرد

حفظ منابع آب و خاک تنها راه رسیدن به توسعه پایدار است

چهارمین جشنواره توت‌فرنگی در روستای گردشگری شیان برگزار می‌شود

نشاء برنج در ۲۵۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری گیلان

توسعه ۱۰۰۰ هکتاری کشت گیاهان دارویی در لرستان

نخستین مزرعه هوشمند کشور راه‌اندازی می‌شود

نشاء شالی در مزارع گلستان آغاز شد

آغاز برداشت گل محمدی از باغات بهاباد یزد

تولید ۳۲۳ هزار تن محصولات صنعتی و کشاورزی در ارس

ساخت کاتالیزور برای تصفیه آب و تولید هیدروژن

اگرونیک در شبکه های اجتماعی