1398/7/23 1777

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی توصیه کرد: با توجه به ابتدای فصل کشت گندم نیاز است کشاورزان نسبت به کشت گندم دوروم مورد نیاز صنف و صنعت و کارخانجات ماکارونی توجه کنند.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی:

کشاورزان گندم دوروم بکارند

«اسماعیل اسفندیارپور» افزود: طبق مصوبه شورای اقتصاد قیمت هرکیلوگرم گندم معمولی ۲۲۰۰ تومان و گندم دوروم ۲۲۹۰ تومان تعیین شده است. وی قیمت گندم دوروم را ۹۰ تومان بیشتر از نرخ گندم معمولی دانست و از کشاورزان خواست برای تامین نیاز صنف و صنعت و کارخانجات ماکارونی و همچنین قیمت مناسب گندم دورم برای کشت خود از این رقم بهره بگیرند. اسفندیارپور تصریح کرد: تفاهم نامه‌ای بین صنف کارخانجات ماکارونی و بنیاد ملی گندم‌کاران به عنوان نماینده کشاورزان به امضا رسیده است که کارخانجات ماکارونی در استان‌هایی همچون خوزستان، فارس، کرمان (جیرفت، کهنوج و اورزویه) که تولید گندم دوروم دارند این محصول را با ۱۰ درصد افزایش قیمت دولتی خریداری کنند. به گفته وی، این بدان معناست که با این میزان افزایش هر کیلوگرم گندم دوروم ۲۲۰ تومان گران‌تر خریداری خواهد شد.

کشت گندم در  ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی
مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به برنامه کشت و تولید گندم در سال زراعی ۹۸ – ۹۹ برای تولید ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم، حدود ۶ میلیون هکتار از اراضی کشور زیرکشت گندم می‌رود که از این میزان دو میلیون هکتار برای کشت آبی و چهار میلیون هکتار مربوط به کشت دیم است. وی افزود: دوره کاشت گندم در کشور حدود ۱۰۰ روز است؛ از اول مهر ماه از اقلیم سرد شروع سپس درمناطق معتدل و در ادامه اقلیم گرم و خشک جنوب و اقلیم گرم و مرطوب نوار ساحل خزر تا هفته اول دی‌ماه خاتمه می‌یابد.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی افزود: از ابتدای مهرماه تاکنون ۷۰۰ هزار هکتار گندم آبی و دیم کشت شده که از این میزان ۱۰۰ هزار هکتار مربوط به کشت گندم آبی و ۶۰۰ هزار هکتار گندم دیم است. اسفندیارپور با پیش‌بینی اینکه ۶ میلیون هکتار زیرکشت گندم برود اظهار داشت: با شروع بارندگی‌ها سطح زیرکشت گندم افزایش می‌یابد. وی از کشاورزان خواست در دیم‌زارها کشت گندم بصورت خشکه‌کاری انجام شود .


لزوم مصرف ۸۰ درصد کودهای نیتروژنه و اوره در فصل کاشت
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: لازم است ۸۰ درصد کودهای نیتروژنه و اوره در زمان کاشت مصرف شود تا روی کمیت وکیفیت تولید موثر واقع شود. اسفندیارپور تصریح کرد: اکنون ۴۷۵ هزار تن گندم آبی و دیم گواهی شده تحت نظر موسسه بذر و نهال در قالب ۶۷ رقم کیفی آماده ارایه به کشاورزان است. وی از کشاورزان خواست تا برای تولید گندم کیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح از گندم های گواهی شده و یا گندم های بوجاری شده استفاده کنند.

 مشاور وزیر جهاد کشاورزی بذر گواهی شده تولیدی را مربوط به بذور گندم داخلی سال زراعی گذشته دانست و افزود: کشور ما در تولید بذر گواهی شده نسبت به سال‌های گذشته ۶۵ درصد رشد داشته است. به گفته وی، درحال حاضر قیمت هر کیلوگرم بذر گندم آبی کیفی دو هزار و ۶۵۰ تومان و بذر گندم دیم دو هزار و ۴۵۰ تومان تعیین شده است که در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.
منبع
ایرنا
کلیدواژه:

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی