محمد سمیعی روز پنجشنبه افزود: این طرح با فعالیت یکصد کارشناس با رویکرد مبارزه غیرشیمیایی با آفات و به روشهای کنترل بیولوژیک در سال زراعی جاری در حال اجرا می باشد. وی اظهار کرد: مدیریت تلفیقی آفات از جمله عناصر توسعه کشاورزی پایدار و کمک به کشاورزان برای تولید محصولات مفید و با کیفیت مطلوب از طریق بکارگیری رویکردهای دقیق اقتصادی و زیست محیطی است. وی گفت: پسته، گوجه فرنگی، خربزه و طالبی، سیب زمینی، سیب درختی، انگور، گردو و تولیدات گلخانه ای از محصولات زیرپوشش این طرح هستند.
اجرای طرح کنترل تلفیقی 'پسیل پسته' در استان
سمیعی با اشاره به وجود 86 هزار و 800 هکتار باغات پسته در خراسان رضوی افزود: این استان از نظر سطح زیرکشت پسته رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است. وی اظهار کرد: این محصول در معرض تهدید 22 نوع آفت و بیماری است که پسیل پسته از مهمترین این آفتها می باشد. وی گفت: با توجه به گرم شدن هوا و کمبود بارندگی در استان طی سال های اخیر این آفت حالت طغیانی پیدا کرده است لذا برای مبارزه با آن دستورالعملهای لازم تهیه و به تمام شهرستانها ارسال شده است. سمیعی خاطرنشان کرد: کلاسهای متعدد آموزشی برای کشاورزان و دوره های 'مدرسه در مزرعه' در باغات پسته برگزار شده و نحوه مبارزه با این آفت به کشاورزان و باغداران آموزش داده می شود.
وی افزود: همچنین در اجرای طرح کنترل تلفیقی این آفت طی سال زراعی جاری در 63 هزار هکتار از باغات پسته عملیات شخم و یخ آب زمستانی اجرا شد. وی اظهار کرد: مدیریت و کنترل این آفت هم اکنون به روشهای شیمیایی و تلفیقی ادامه دارد. پسیل معمولی پسته مهمترین آفت پسته است که باغداران به آن شیره خشک می گویند. خراسان رضوی دارای یک میلیون و 100 هزار هکتار عرصه زراعی و باغی است.