1398/10/10 63

بررسی کنترل بیولوژیک علف هرز به‌وسیله قارچ آلترناریا آلترناتا ‌

کنترل بیولوژیک علف هرز به‌وسیله قارچ آلترناریا آلترناتا

نادر آزادبخت، کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی در گفت‌وگو با ایسنا:

نادر آزادبخت کنترل بیولوژیک علف هرز به‌وسیله قارچ آلترناریا آلترناتا ‌(Alternaria alternata) را تشریح کرد. به گفته وی کنترل های علف‌ هرز به‌وسیله عوامل بیماری‌زا در منابع مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است. مهم‌ترین مرحله برای کنترل بیولوژیک علف هرز تاج‌خروس مرحله ۲ تا ۴ برگی علف هرز به‌وسیله قارچ آلترناریا آلترناتا ‌است.

علاوه بر جدایه و غلظت اسپور قارچ عوامل محیطی نیز در موفقیت عوامل کنترل بیولوژیک موثرند. قبل از این‌که باکتری‌ها، قارچ‌ها و نماتدهای بیماری‌زای گیاهی بتوانند گیاه را آلوده کنند، رطوبت بر فعالیت آن‌ها تأثیر می‌گذارد و رطوبت یک اثر مستقیم روی تندش، آلوده سازی، اسپورزایی، انتشار و بقاء پروپاگول‌های میکروبی دارد.

این کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی ‌افزود: اسپورها یا سلول‌های بیشتر عوامل بیماری‌زا برای تندش، نفوذ و آلودگی در میزبان، به دوره‌ای که در آن یک لایه نازک آب یا رطوبت آزاد (معمولاً شبنم) روی بافت‌های برگ را پوشیده باشد، نیاز دارند.

کاربرد عامل بیماری‌زا با غلظت بالا در مرحله‌ای که گیاه هرز به آن حساس است، موجب استقرار بهتر عامل بیماری‌زا و تأثیرگذاری می‌شود.

آزادبخت ‌خاطرنشان کرد: برای گسترش بیماری در علف هرز باید به اندازه کافی اسپور و یا میسیلیوم فعال قارچ وجود داشته و علاوه بر آن سطح برگ نیز شرایط و اندازه مطلوب جهت استقرار عامل بیماری‌زا را داشته باشد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

راه‌اندازی کمپین میلیون‌دلاری خرید محصولات کشاورزی در کانادا

اختلال در توزیع کود شیمیایی اوره میان کشاورزان

استفاده از اوره به صورت تغذیه برگی

کود زیستی و افزایش راندمان باغ‌های پسته

زمینه تولید محصول سالم در کردستان فراهم شده است

برگزاری کارگاه ایجاد کسب و کار در حوزه‌ کنترل آفات شهری

روناس؛ طلای سرخ شورزی ایران

کشت ذرت علوفه ای و حبوبات جایگزین برنج می‌شود

هورمون جیبرلین و تاثیرات آن بر گیاه و میوه

قارچ گانودرما، اکسیری جادویی برای جسم و تن

‌کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی‌

اختصاص تسهیلات کشاورزی در راستای صنایع تبدیلی

امکان فروش محصول کشاورزان قبل از برداشت

مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه فناوری‌های حوزه آب

معرفی میکروارگانیسم‌هایی برای کنترل آفات در کشور

کشت ۴۰هزار هکتار نخود پاییزه در استان کرمانشاه

نویسنده‌ی کانادایی برای کودکان از کشاورزی می‌گوید

ابداع حسگری که میزان نیترات خاک را بررسی می‌کند

ظرفیت تولید سالانه ۸۰ هزار تن کمپوست از پسماند نیشکر

مصرف آب بخش کشاورزی به کمتر از ۷۰ درصد می‌رسد

بهبود معیشت کشاورزان با آموزش‌های تخصصی کشاورزی

لزوم تسریع در ایجاد بازارچه تولیدات اُرگانیک و عشایری ایل سنگسر

ضرورت آموزش زنان روستایی برای تولید محصولات سالم

گرانی جهانی مواد غذایی رکورد زد

تولید پهپاد کشاورزی برای اولین بار در کشور

اگرونیک در شبکه های اجتماعی