نادر آزادبخت، کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی در گفتوگو با ایسنا:
نادر آزادبخت کنترل بیولوژیک علف هرز بهوسیله قارچ آلترناریا آلترناتا (Alternaria alternata) را تشریح کرد. به گفته وی کنترل های علف هرز بهوسیله عوامل بیماریزا در منابع مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است. مهمترین مرحله برای کنترل بیولوژیک علف هرز تاجخروس مرحله ۲ تا ۴ برگی علف هرز بهوسیله قارچ آلترناریا آلترناتا است.
علاوه بر جدایه و غلظت اسپور قارچ عوامل محیطی نیز در موفقیت عوامل کنترل بیولوژیک موثرند. قبل از اینکه باکتریها، قارچها و نماتدهای بیماریزای گیاهی بتوانند گیاه را آلوده کنند، رطوبت بر فعالیت آنها تأثیر میگذارد و رطوبت یک اثر مستقیم روی تندش، آلوده سازی، اسپورزایی، انتشار و بقاء پروپاگولهای میکروبی دارد.
این کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی افزود: اسپورها یا سلولهای بیشتر عوامل بیماریزا برای تندش، نفوذ و آلودگی در میزبان، به دورهای که در آن یک لایه نازک آب یا رطوبت آزاد (معمولاً شبنم) روی بافتهای برگ را پوشیده باشد، نیاز دارند.
کاربرد عامل بیماریزا با غلظت بالا در مرحلهای که گیاه هرز به آن حساس است، موجب استقرار بهتر عامل بیماریزا و تأثیرگذاری میشود.
آزادبخت خاطرنشان کرد: برای گسترش بیماری در علف هرز باید به اندازه کافی اسپور و یا میسیلیوم فعال قارچ وجود داشته و علاوه بر آن سطح برگ نیز شرایط و اندازه مطلوب جهت استقرار عامل بیماریزا را داشته باشد.