1398/7/24 298

هم‌زمان با فصل پاییز ۱۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی طارم به کشت محصول سیر اختصاص یافت.

سیر تند طارم سبز می‌شود

تنوع بالای آب و هوایی هندوستان ایران سبب شده است که این شهرستان از ظرفیت بالایی در کشت انواع محصولات برخوردار باشد، تا جایی که کشاورزان طارمی سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات را روانه بازار می‌کنند که در این بین سهم زیتون و سیر از همه محصولات بیشتر است. متاسفانه طی سال‌های اخیر از ظرفیت‌های حوزه کشاورزی طارم آن‌طور که باید استفاده نشده است، تا جایی که بسیاری از محصولات این شهرستان برای هم‌وطنان یا ناشناخته است یا به نام دیگر شهرها روانه بازار می‌شود که از دلایل عمده‌ای که باعث ناشناخته ماندن محصولات طارم شده است، می‌توان به نبود برند، کمبود صنایع تبدیلی و نیز نبود بازارچه‌های محلی به‌ویژه در مسیرهای اصلی و توریستی این شهرستان اشاره کرد.
 
شاید طارم زنجان را در سطح کشور و دنیا به نام زیتون این منطقه می‌شناسند اما به جرات می‌توان گفت سیر، دیگر محصول پربار این منطقه نیز می‌تواند با برنامه‌ریزی مدون و اصولی صادرات جای خود را در بازارهای جهانی تثبیت کند. این روزها کار کشت سیر در ۱۴۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان طارم آغاز شده است که پیش‌بینی می‌شود ۵۶ هزار تن محصول برداشت و روانه بازار شود. هر چند کشاورزان طارمی سال گذشته دل خوشی از بازار سیر نداشتند اما امسال به امید جبران ضرر دوباره پا در عرصه تولید گذشته‌اند.
 
کشت سیر طارم در فصل پاییز صورت می‌گیرد و برداشت این محصول از اوایل اردیبهشت‌ماه شروع و تا اواخر خردادماه ادامه دارد. سیر مورد کشت در شهرستان طارم شامل سیر محلی طارم، سیر صورتی، سیر قرمز، سیر سفید و رقم آذر است که علاوه بر مصرف خوراکی به‌صورت تازه، سیر ترشی یا چاشنی در صنایع غذایی جهت تولید فرآورده‌های غذایی نقش مهمی دارد.
 
همچنین استفاده فراوانی به‌عنوان یک گیاه دارویی موثر در بیماری‌هایی چون فشارخون و بیماری‌های قلبی، کاهش کلسترول خون، خواص ضدانگلی و ضدمیکروبی و درمان دستگاه گوارش دارد. بازار محصول سیر طارم علاوه بر بازارهای داخلی به برخی کشورهای عربی، آسیایی و روسیه نیز به علت کیفیت بالای این محصول صادر می‌شود که با مکانیزه کردن تولید و فرآوری این محصول، ایجاد صنایع تبدیلی، مشاوره‌های فنی در کشت مکانیزه و نیز با تسهیل امر صادرات و تعیین بازارهای هدف در عرصه صادرات نیز موفق عمل کرد. در حال حاضر ۱۱۰۰ بهره‌برار در طارم به کشت و کار و برداشت این محصول پرخاصیت و پرطرف‌دار اشتغال دارند.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

تهیه پروتئین از ضایعات هسته پرتقال

نحوه صحیح شستن و ضدعفونی کردن میوه‌ها و سبزیجات

سماق گیاهی ضد درد و اضطراب

کدو تخم کاغذی و خواص درمانی آن

ایران در جایگاه ششم تولید قارچ در دنیا

توصیه به کشاورزان برای مقابله با آفت بذر کلزا

انجام نشاء مکانیزه در ۸۰ درصد از شالیزارهای گیلان

صادرات حنای ارگانیک دلگان به فرانسه

آب بشقابی، گونه گیاهی در حال انقراض

چه زمانی برای مبارزه با آفت ملخ مناسب‌تر است؟

راه اندازی واحد پرورش ریزجلبک در حاشیه دریاچه ارومیه

کتاب «هیدروپونیک» تالیف جی، بنتون جونز به چاپ سوم رسید

تولید ۱۰۶ محصول سالم توسط زنان روستایی

«خلر» (سنگینک) و تاثیر آن بر عملکرد سیستم زراعی

وجود ۱۰ هزار هکتار اراضی قابل واگذاری به متقاضیان کشت دیم گیاهان دارویی

اجرای طرح توانمندسازی زنان در زنجیره ارزش غذایی گیاهان در آذربایجان شرقی

هجوم ملخ‌های محلی به جیرفت

کاسنی پاکوتاه؛ دختری از  خانواده آفتابی‌ها

برنج کاران فاصله اجتماعی را جدی بگیرند

بارش های مناسب مانع از نوبت‌‌بندی آب کشاورزی شد

خریداری ١٤٢ هزارتن گندم از کشاورزان

مشاهده زمین های کشاورزی از فضا

شالیکاران به توصیه های بهداشتی توجه کنند

آغاز برداشت گل محمدی در سیستان و بلوچستان

آغاز فصل پرورش کرم ابریشم در گلستان

اگرونیک در شبکه های اجتماعی