ایسنا در گفتگو با حسین عامری مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان زنجان
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت: 36 هزار هکتار از اراضی استان به کشت حبوبات اختصاص یافته است. به گزارش ایسنا، حسین عامری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه زنجان جزو رتبههای نخست تولید کننده لوبیا و عدس بهشمار میرود، اظهار کرد: نخود، عدس، لوبیا و باقالا از جمله حبوبات مورد کشت در استان زنجان بهشمار میرود و پیشبینی میشود که امسال بالغ بر 50 هزار و 477 تن انواع حبوبات در استان برداشت شود.
این مسئول با بیان اینکه 25 هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت عدس و لوبیا قرار دارد، ادامه داد: شهرستان زنجان عمده تولیدکننده عدس در استان بهشمار میرود. همچنین امسال 9000 هکتار از اراضی استان زیر کشت نخود رفته است و برداشت حبوبات دیم نیز از تیرماه آغاز میشود. وی تثبیت بیولوژیکی ازت را از جمله مهمترین مزایای کشت حبوبات عنوان کرد و افزود: ارتقای بهرهوری و به عبارتی افزایش تولید در واحد سطح و کاهش هزینههای تولید، از سیاستها و اولویتهای بخش کشاورزی استان زنجان بهشمار میرود و دستیابی به این مهم در حوزه تولید حبوبات در استان با توسعه کشتهای «پاییزه» و کشت «انتظاری» امکانپذیر است.
عامری همچنین کشت مکانیزه حبوبات در استان زنجان را مورد تأکید قرار داد و در تشریح مزایای کشت مکانیزه، گفت: بالاترین هزینه کشت و تولید حبوبات مربوط به دوره برداشت آن است. با کشت مکانیزه، علاوهبر اینکه بذور به طور یکنواخت در داخل خاک قرار گرفته و با امکان برداشت مکانیزه هزینهها کاهش مییابد، زمینه را برای افزایش تولید در واحد سطح فراهم میکند.
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان زنجان، یادآور شد: توصیه میشود که اواخر تابستان، کشاورزان با استفاده از گاوآهنهای قلمی زمین را شخم زده و به هیچ عنوان از گاوآهنهای برگرداندار استفاده نکنند، چون در این صورت رطوبتی که در داخل خاک ذخیره شده از دسترس گیاه خارج میشود. استفاده از دستگاههای خاکورزی حفاظتی یا بذرکار مستقیم کشت نیز در کشت حبوبات مورد تاکید قرار دارد.