1398/5/9 15519

در تابستان به دلیل تابش مستقیم نور خورشید و تبخیر آب، گیاهان به مراقبت بیشتری احتیاج دارند اما معمولاً مردم تصور می‌کنند که گیاهان برای سرزنده ماندن به آب زیادی نیاز دارند درحالی‌که نگهداری گل و گیاه در تابستان اصول و شرایط خاصی دارد که با رعایت نکاتی می‌توانید از پژمرده شدن آن‌ها جلوگیری کنید.

چگونه گیاه پژمرده را سرزنده و شاداب کنیم؟


بهبود کیفیت خاک
هر باغی به خاک مناسب نیاز دارد، به‌ویژه در هوای گرم و خشک. اضافه کردن مواد آلی یک‌راه‌حل مناسب برای غنی‌سازی خاک است؛ بنابراین هنگام کاشت، به گیاهان کود یا خاک اضافه کنید تا میزان رسوب خاک و ظرفیت نگه‌داشتن آب داخل گلدان را افزایش دهید. اضافه کردن مواد آلی همچنین باعث سالم نگه‌داشتن خاک می‌شود و ریشه‌ها را از آفات و بیماری‌ها محافظت می‌کند. در گلدان یا باغچه‌تان، کودها را به قسمت بالای خاک در اطراف ریشه گیاه اضافه کنید؛ سپس روی کود و خاک را با سنگ‌ریزه پوشش دهید تا باعث عدم تبخیر آب در گرما و حفظ ریشه‌های گیاه شود.

باغ خود را آبدار نگه‌ دارید
برای داشتن یک گیاه سرسبز و سالم در تابستان، لازم است یک برنامه آبیاری منظم داشته باشید. بهترین زمان برای آبیاری گیاهان، صبح زود است زیرا قبل از تبخیر آب در گرما، خاک به‌اندازه کافی خیس می‌شود و به ریشه گیاهان می‌رسد اما آبیاری در زمان ظهر و اوج تابش نور خورشید باعث می‌شود تا حجم زیادی از آب پیش از جذب خاک، بر اثر گرما تبخیر شود.
اگر نمی‌توانید گیاه خود را اول صبح آب دهید، شب هم زمان مناسبی برای آبیاری است. شب بازه زمانی بیشتری را در اختیار گیاه برای جذب آب قرار می‌دهد.
دقت کنید که نباید بیشتر از دو بار در روز به گیاه آب دهید زیرا مرطوب بودن و آبیاری زیاد می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌هایی همچون قارچ و کپک شود.

 


حواستان به نور خورشید باشد
گیاهان اساساً فصلی هستند. بعضی از آن‌ها در زمستان و برخی دیگر در روزهای آفتابی بهتر رشد می‌کنند اما گیاهان آپارتمانی نیاز به نور مستقیم خورشید ندارند. پژمردگی گیاه در ساعات گرم تابستان نشان‌دهنده آن است که از نور زیاد رنج می‌برد و باید آن را در سایه قرارداد. به‌طورکلی نور مستقیم خورشید برای بیشتر گیاهان مضر است و گیاهان تابستانی مثل کاکتوس، آلوئه ورا، مریم‌گلی، پامچال و ... هم که در برابر گرما مقاوم هستند نیاز به نور مستقیم خورشید ندارند و بهتر است نور از پرده توری عبور کرده و به گیاه بتابد.
تنها برخی از گیاهان مثل ختمی، پنتاس، شاه‌پسند، خرفه، رعنا زیبا، گل میمون، گل جعفری، شمعدانی و ... هستند که به نور مستقیم و فراوان خورشید نیاز دارند که معمولاً کمتر این‌گونه گیاهان در آپارتمان‌ها نگهداری می‌شوند.


آیا گیاهان می‌میرند؟
پاسخ به این سؤال دشوار است زیرا گیاهان مانند انسان علائم حیاتی مثل ضربان قلب یا تنفس ندارند که بتوانیم به‌راحتی مرگ یا زنده‌ بودن آنها را تشخیص دهیم اما با استفاده از علائم دیگری می‌توان به مرگ یا زنده‌ بودن گیاه پی برد. سریع‌ترین راه چک کردن ساقه است. ساقه گیاه در صورت زنده‌بودن باید انعطاف‌پذیر، محکم و سبز باشد بنابراین اگر ساقه گیاه شکننده باشد، گیاه مرده است. زنده کردن گیاه مرده تنها در صورتی امکان‌پذیر است که ریشه گیاه زنده باشد.

 


برای احیای گیاه مرده چه باید کرد؟
1- ساقه‌ها را تا جایی هرس کنید که به قسمت سبزی ساقه برسید.
2- گیاه را در جایی قرار دهید که به‌اندازه کافی نور خورشید دریافت کند اما در معرض مستقیم و زیاد نور خورشید هم قرار نگیرد.
3- فقط هنگامی به گیاه آب دهید که خاک آن خشک‌ شده باشد.

با انجام کارهای فوق گیاه باید در کمتر از 3 الی 4 هفته شروع به رشد کند و ساقه‌های سبزش را ببینید. اما اگر گیاه در این مدت  احیا نشد، به آن کود اضافه کنید. این کار می‌تواند بین چند هفته تا چند ماه طول بکشد و ممکن است گیاه زنده شود.
منبع
تبیان

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی