1396/7/28 17996

آفلاندرا یا گیاه گورخری، نام این گل جذاب است. این گیاه با شکوه با گل‌های زرد پاییزه خود شما را شگفت زده خواهد کرد!

پرورش گیاه آفلاندرا


نام انگلیسی این گیاه زبرا است و ممکن است گاهی به این نام در گلفروشی‌ها پیدایش کنید. این گیاه همه چی تمام است، شاخ و برگ چشم گیر و گل‌هایی شگفت انگیز! برگ‌های بزرگ، براق و سبز تیره گیاه به وسیله رگبرگ‌های سفید مشخص تر شده اند. گل‌های براق، بلند و طلایی آفلاندرا در اواخر تابستان یا اوایل پاییز ظاهر می‌شوند و تا ۶ هفته بر روی گیاه باقی می‌مانند! مانند بسیاری از گیاهان جنگلی واقعی، پرورش آفلاندرا هم در خانه کار خیلی آسانی نیست و گیاه نیاز به مراقبت و توجه شما دارد. آفلاندرا، به مقدار زیادی رطوبت، غذا و گرما، برای رشد خوب نیاز دارد. با این وجود حتی یک آفلاندرا کوتاه عمر هم در همان چند ماهی که در خانه شما زنده است، حال و هوای‌تان را تغییر می‌دهد و نمای فوق العاده‌ای دارد.

شرایط رشد
– نور

گیاه به مکانی روشن با نور فیلتر شده نیاز دارد. آن را در معرض آفتاب مستقیم قرار ندهید چون تحمل تابش شدید آفتاب را ندارد و خراب می‌شود.

 
– آبیاری
هرگز اجازه ندهید مخلوط خاکی گیاه کاملا خشک شود و قبل از آن گیاه را آبیاری کنید. برای آبیاری آفلاندرا از آب ولرم استفاده کنید تا دمای خاک گرم بماند. همانطور که گفتیم گورخری عاشق گرماست!

 
– رطوبت
گیاه را در طول فصل رشد به طور مرتب غبار پاشی کنید. غبار پاشی را با آب بدون املاح و هم دمای محیط انجام دهید. از آب مقطر هم می‌توانید استفاده کنید. برای راحت شدن کار می‌توانید از زیر گلدانی حاوی سنگریزه هم استفاده کنید. به این صورت که، زیر گلدانی را پر از سنگریزه کنید و نصف ارتفاع سنگ ریزه‌ها آب درون زیر گلدانی بریزید و گلدان گیاه را روی آن قرار دهید. توجه کنید که کف گلدان با آب درون زیر گلدانی تماس نداشته باشد در غیر این صورت ریشه‌ها پوسیده می‌شوند و گیاه دچار خفگی می‌شود. با این روش بدون اینکه هر روز نیاز به غبار پاشی باشد رطوبت مورد نیاز آفلاندراتان تامین می‌شود.

 
– دما
این گیاه دماهای بالاتر را ترجیح می‌دهد. گیاهان بزرگ تر نسبت به سرما حساس تر هستند.
 

 
– خاک
آفلاندرا به مخلوط خاکی غنی و ارگانیک نیاز دارد.

 
– کود دهی
در طول فصل تابستان گیاه را به صورت هفتگی با کودهای مایعی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند کود دهی کنید. همچنین می‌توانید در ابتدای هر فصل رشد گیاه را با کودهایی که مواد غذایی را آرام و به تدریج در خاک آزاد می‌کنند و در اختیار گیاه قرار می‌دهند، تغذیه کنید. با استفاده از این کودها دیگر نیازی نیست که هر هفته حواستان به کود دهی گیاه باشد.

تکثیر
تکثیر آفلاندرا از طریق قلمه ساقه قابل انجام است. در فصل بهار به کمک چاقو یا تیغی تیز و تمیز، یکی از ساقه‌های نسبتا جوان گیاه را ببرید. برای افزایش شانس گرفتن قلمه‌ها آنها را در هورمون ریشه زایی قرار دهید. چند گلدان کوچک با خاک تازه و مناسب را از قبل آماده کنید، قلمه‌ها را در آنها بکارید. نکته‌ای که درمورد قلمه گیری این گیاه وجود دارد، فراهم کردن گرما، برای کف گلدان است. برای این کار از پدهای گرم کننده کمک بگیرید و یا گلدان را در محیط گرمی قرار دهید. وقتی رشد جدید را در قلمه‌ها مشاهده کردید، بدانید که موفق شده اید!

تعویض گلدان
گلدان آفلاندرا را هر سال بهار عوض کنید. برای تعویض گلدان ابتدا اجازه دهید خاک گلدان خشک شود. سپس به کمک دست یا بیلچه چند ضربه آرام به بدنه‌ و کف گلدان وارد کنید. خواهید دید که گیاه به راحتی از گلدانش بیرون می‌آید. حالا با انگشتان‌تان به آرامی خاک قدیمی اطراف ریشه‌ها را جدا کنید. مواظب باشید به ریشه‌ها صدمه نزنید. گلدانی یک سایز بزرگ تر از گلدان قبلی گیاه را با خاک تازه پر کنید و گیاه را داخل آن بکارید.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی