1398/3/26 982

هاشم نقیبی گفت: در حال حاضر صنعت گلخانه بیش از ۵۰ درصد وابسته به محصولات خارجی است که نیاز به تبدیل آن به نمونه داخلی توسط بخش داخلی، دانشگاهی و تحقیقاتی است.

مهم‌ترین مشکل صنعت گلخانه ای خراسان چیست؟

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی در میزگردی با موضوع «گل و مشکلات تولید و عرضه آن» که در ایسنا، برگزار شد، اظهار کرد: در موضوع فروش گل، نظارت بر واحدهای خرده فروش بر عهده سازمان صنعت، معدن و تجارت است. وزارت جهاد کشاورزی وظیفه تولید داشته و در عرصه بازرگانی و تنظیم بازار تا مرحله عمده فروشی، کار قیمت‌گذاری را بر عهده دارد.

هاشم نقیبی افزود: جهاد کشاورزی تاکنون نقش مستقیمی در قیمت‌گذاری نداشته اما با پیگیری‌های صورت گرفته، کمیته‌ای ایجاد شده که بر اساس آن این وزارت‌خانه نیز در قیمت‌گذاری نقش داشته باشد اما در خرده فروشی وظیفه قانونی برای جهاد کشاورزی در زمینه قیمت‌گذاری وجود ندارد، البته در زمینه قاچاق و تشخیص گل‌های وارداتی گشت مشترکی وجود دارد. اینکه برخی مواقع اتحادیه گل‌فروشان علت نابسامانی بازار را به جهاد کشاورزی ارجاع بدهد، نوعی آدرس اشتباه است.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی در خصوص میزان سطح زیر کشت گلخانه‌ای استان بیان کرد: این میزان در سال ۹۲ حدود ۱۱۸ هکتار بوده که خراسان رضوی رتبه دهم کشوری را از آن خود کرده است. در سال ۹۷ سطح زیر کشت استان، ۳۸۸ هکتار بوده که از این مقدار ۶۰ هکتار آن مربوط به محیط کنترل شده که در آن محصولات باغی تولید می‌شود و ۳۲۸ هکتار آن گلخانه‌های کنترل شده بوده است.

نقیبی خاطرنشان کرد: از این ۳۸۸ هکتار، ۶۷ هکتار آن به گلخانه‌های تولید گل زینتی اختصاص یافته است. به طور کلی در سال ۲۶ میلیون و ۶۳۳ هزار و ۵۰۰ گل شاخه بریده، دو میلیون و ۸۰۰ هزار گلدان آپارتمانی، ۱۰ میلیون گلدان فضای باز، ۱۴ میلیون نشا گل فضای باز و ۹۶۲ هزار و ۵۰۰ اصله نهال و درختچه زینتی در استان تولید می‌شود.


رشد سه درصدی توسعه کشت گلخانه‌ای
وی اضافه کرد: در راستای مصرف بهینه آب در استان خراسان رضوی، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای توسط جهاد کشاورزی پیگیری می‌شود و در حال حاضر توسعه کشت گلخانه‌ای بیش از ۳ برابر رشد داشته است. اما توسعه تکنولوژی در کشور ما بسیار ضعیف است. در حال حاضر ما برای تهیه پایه و نشا به خارج از کشور وابسته هستیم و تنها چند نوع بذر گوجه فرنگی در استان تولید شده است.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: البته این حرف من به معنای این نیست که بخش تحقیقاتی و دانشگاهی کاری نکرده است، کارهایی صورت گرفته اما از نظر کیفیت و کمیت قابل رقابت نیست. بسیاری از تکنولوژی‌هایی که ما از آن اطلاعاتی نداریم توسط برخی از تولیدکنندگان از خارج از کشور وارد می‌شود که این امر نشان‌دهنده تلاش بیشتر در این زمینه است، بستر کشت در کشور ما وارداتی است و این امر سبب وابستگی کشت گلخانه‌ای به ارز می‌شود.


صنعت گلخانه بیش از ۵۰ درصد وابسته به محصولات خارجی است
نقیبی خاطرنشان کرد: در حال حاضر صنعت گلخانه بیش از ۵۰ درصد وابسته به محصولات خارجی است که نیاز به تبدیل آن به نمونه داخلی توسط بخش داخلی، دانشگاهی و تحقیقاتی است. از جمله مشکلات این بخش علاوه بر ساخت و ایجاد گلخانه، تکنیک‌های این روش است. گلخانه تکنیک است و با کشاورزی فضای باز تفاوت دارد و به همین دلیل نیازمند آموزش تولیدکنندگان است. وی ادامه داد: متأسفانه تکنولوژی استفاده از این روش وارد نشده است. بخشی از آن رسالت ما است و نیاز است که از نخبگان در سطح کشور یا خارج از کشور برای انتقال این تکنولوژی دعوت کنیم و یا دانشگاه دوره‌های آموزشی در این زمینه تدوین کند.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی در خصوص یکی از مشکلات مربوط به کشت گلخانه‌ای در استان گفت: متأسفانه در سطح استان چندین تشکل مدعی کشت گلخانه‌ای وجود دارد اما تاکنون موفق به متحد کردن آنان نشده‌ایم، اگر اختلافات صنفی حل شود، این افراد با یکدیگر لینک شده و از اطلاعات هم استفاده خواهند کرد. حتی در زمینه زعفران نیز این مشکل وجود دارد.

نقیبی بیان کرد: اگر اتحادیه‌ها با یکدیگر منسجم شوند، این امکان وجود دارد که مجوزی به آنان اعطا شود تا مواد اولیه وارداتی مورد نیاز را وارد کرده و دست واسطه‌ها را کوتاه کنند. در حال حاضر به دلیل تفرق این بخش‌ها نمی‌توان به هریک از افراد مجوزی اعطا شود زیرا در این صورت کنترل آن بسیار سخت خواهد شد.

وی در ارتباط با اصلاح گونه‌ها افزود: متأسفانه قانون کپی رایت در ایران وجود ندارد و این موضوع در ارتباط با گیاهان نیز وجود دارد. در حال حاضر اصلاح گونه خیار و گوجه‌فرنگی انجام شده اما در خصوص گل‌های زینتی منبع ما همچنان خارج از کشور است. در بحث نهال شش باغ مادری که وظیفه تأمین پایه نهال کشور را برعهده دارند ایجاد شده است که از این شش باغ، پنج باغ آن راه‌اندازی شده است.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

برداشت ۷ کیلو زعفران در هکتار

با نهال بادام پول‌ساز و پرسود آشنا شوید

آغاز کشت بهاره «گلرنگ» در کبودراهنگ

ثبت ۲۴۲۵ شغل ایجاد شده در بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری در سامانه رصد

اگروتوریسم در خراسان رضوی فراگیر خواهد شد

لرستان پیشرو در ایجاد خانه‌های محیط زیست

تعویق رشد رویشی محصولات کشاورزی گلستان

تجهیز ۶۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری به روش‌های نوین آبیاری

صرفه جویی ۵ میلیون مترمکعب آب در راستای سازگاری با کم آبی در چهارمحال و بختیاری

پیش‌بینی تولید ۳۵۰ هزار تن گندم سال جاری در لرستان

برداشت گلچه های گلرنگ مزارع سیستان وبلوچستان از شهرستان دشتیاری

کاشت ۳۰۰ هزار اصله نهال در کرمانشاه در هفته منابع طبیعی

آغاز توزیع بیش از ۱۵ هزار تن کودشیمیایی بهاره در بروجرد

راه مواجهه با بحران کمبود آب استفاده از فناوری در کشاورزی

اراضی کشاورزی قزوین مجهز به سامانه نوین آبیاری می‌شود

توسعه نخلستان ها راهی مطمئن برای تجارت خرما در سیستان وبلوچستان

کشت ۵۰۰۰ بوته آناناس برای اولین بار در شهرستان زرآباد

ضدعفونی بیش از 88 هزار تن بذور غلات در همدان

صادرات بیش از ۲۳۸ هزار گلدان گل از نوشهر

کشت سیب زمینی در شهرستان خاش آغاز شد

۱۸۰ هزار تن گوجه فرنگی در بوشهر برداشت می‌شود

آزمایشگاه کشت بافت گیاهی مرکز تحقیقات جهادکشاورزی استان زنجان افتتاح شد

آغاز طرح ایجاد مزارع نوآوری در استان بوشهر

احداث ۳۰ هکتار باغ گل محمدی در شهرستان تفتان

لرستان قطب محصولات گلخانه‌ای خواهد شد

اگرونیک در شبکه های اجتماعی