1397/11/15 3990

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره دیده شدن گونه‌ای از ملخ در استان گفت: تا کنون در چهار شهرستان استان این ملخ‌ها به صورت انفرادی دیده شده‌اند اما در حال حاضر جای نگرانی برای استان نیست.

ملخ های دریایی چگونه از خوزستان سردرآورده‌اند؟


کیخسرو چنگلوایی در جمع خبرنگاران با اشاره دیده شدن گونه‌ای از ملخ دریایی در خوزستان اظهار کرد: خاستگاه ملخ صحرایی یا ملخ دریایی در کشورهای آفریقایی مانند مراکش، سودان و کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند عربستان است. وی افزود: امسال در کشورهای حاشیه خلیج فارس و به خصوص کشور عربستان اقدام مؤثری در جهت مدیریت و مبارزه با این نوع آفت صورت نگرفته است. اگر این موضوع در آن کشورها مدیریت می‌شد، امروز شاهد حضور این نوع ملخ در کشور و استان خوزستان نبودیم.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تصریح کرد: کم کاری در کشورهای همسایه باعث شد تا شاهد ورود دسته‌های اولیه و ما پیش قراولان این آفت به ایران باشیم. این نوع آفت در برخی از استان‌ها مانند بوشهر و هرمزگان پیدا شده است اما میزان این نوع ملخ به مرحله‌ای که شاهد طغیان آن در مزارع باشیم نرسیده است. چنگلوایی با بیان اینکه از آفت ملخ نمی‌توان به راحتی عبور کرد، ادامه داد: اگر این نوع آفت در مزارع مستقر شود و به حالت طغیان برسد، قطعاً همه چیز را از بین خواهد برد و در این زمینه باید به صورت کامل در استان هشیار باشیم.

 

وی ادامه داد: با توجه به حساسیت این موضوع، وزیر جهاد کشاورزی نامه‌ای به وزیر کشور نوشته است و به استانداران استان‌های ساحلی نیز هشدار داده شده تا همه امکانات را برای مبارزه با این نوع آفت در مزارع بسیج کنند. در این زمینه با استاندار خوزستان نیز صحبت‌هایی انجام گرفته و حساسیت موضوع به اطلاع وی نیز رسیده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با توجه به اینکه امسال حدود ۸۶۰ هکتار از مزارع زیر کشت هستند، باید در زمینه طغیان این نوع ملخ‌ها هشیار باشیم، گفت: باید به صورت جدی با این موضوع برخورد شود زیرا این موضوع شوخی‌بردار نیست و لازم است تا همه فرمانداران در شهرستان‌ها برای مقابله احتمالی با این نوع آفت آمادگی لازم را داشته باشند.

 

چنگلوایی ادامه داد: در شهرستان‌هایی که به حالت انفرادی تعدادی ملخ دیده شده است، سمپاش‌ها و ماشین آلات لازم برای مبارزه با آن‌ها ارسال شده است. در این زمینه یک عزم عمومی در استان وجود دارد تا این مبارزه با ملخ‌ها صورت بگیرد. هشدار داده‌ایم تا در هر منطقه‌ای که از این نوع ملخ مشاهده شد، منتظر طغیان نباشند و به سرعت مبارزه را برای از بین بردن این آفت آغاز کنند. وی با بیان اینکه اجازه نخواهیم داد تا این آفت ملخی در خوزستان خودنمایی کند، گفت: باید گوش بزنگ باشیم تا شاهد مشکلاتی در خصوص طغیان این ملخ‌ها در استان نباشیم. در این زمینه اکیپ‌هایی را در نظر گرفته‌ایم تا بررسی‌های لازم را در این زمینه انجام دهند.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان خاطر نشان کرد: تا کنون در چهار شهرستان استان به صورت انفرادی این ملخ‌ها دیده شده‌اند اما در حال حاضر جای نگرانی برای استان نیست. تا زمانی که تعداد ملخ‌ها به حدود ۲۵ عدد در متر مربع نرسد، خیلی خطر ساز نیست و نیاز به مبارزه ندارد اما در استان اعلام کرده‌ایم تا در صورت مشاهده حتی دو ملخ در متر مربع مبارزه را آغاز کنند.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی