1397/8/2 1496

کشاورزان مزارع کوچک در تامین امنیت غذایی نقش بسیار مهمی دارند.

چرا به کشاورزی سنتی نیاز داریم؟

اهمیت مزارع کوچک در تامین مواد غذایی جهان


در دهه ۸۰ میلادی٬ فروشگاه‌های مواد غذایی در فرسنو در ایالت کالیفرنیا تصمیم گرفتند که دیگر از مزرعه ارگانیک 32 هکتاری مس ماسوموتو هلو نخرند. دلیل آنها سایز «بسیار کوچک» هلوها بود. مسوموتو به این فکر می‌افتد تا درختان را دربیاورد و آنها را با گونه‌هایی جایگزین کند که فروش بیشتری داشتند ولی از عملی کردن آن پشیمان می‌شود. ماسوموتو در مقاله‌ای به نام «مرثیه‌ای برای هلو» که در لوس‌آنجلس تایمز انتشار یافت می‌پرسد:« چرا هیچ‌کس هلو خوشمزه دوست ندارد؟»
چرا به کشاورزی سنتی نیاز داریم؟

 

به گزارش نشنال جغرافی٬ به هر حال ماسوموتو توانست برای این سوال جوابی پیدا کند. تولید انبوه هلو همان دلیلی است که باعث شد ماسوموتو درختان را نگه دارد و به دنبال پیدا کردن بازار دیگری برای هلوها باشد. میوه ماسوموتو در جمعه بازارهای محلی و رستوران‌ها طرفداران بسیاری پیدا کرد. پشتکار ماسوموتو باعث شد تا دختر سی‌و یک ساله‌اش در کنار پدر و مادر و پدربزرگ و مادربزرگش کار کند تا سنت خانوادگی را حفظ کند.

 

کوچک اما مفید

از کشاورزی صنعتی اغلب به منظور رفع نیاز به مواد غذایی جمعیت رو به رشد جهان استفاده می‌شود. اما کشاورزان مزارع کوچک –به مساحت 10 هکتار و کمتر- که همانند ماسوموتو که کشاورزی شغل خانوادگی آنهاست بیش از 70درصد مواد غذایی مورد نیاز کره زمین را تامین می‌کنند. به منظور افزایش آگاهی درباره نقش کشاورزان مزارع کوچک قرار است 12 اکتبر همزمان با روز ملی کشاورز در آمریکا نمایشگاه عکس بین‌المللی در لندن به نام «ما به دنیا غذا می‌دهیم» برگزار شود. 40 عکاس در این پروژه شرکت کرده‌اند. فرنچسکا پرایس مدیر این پروژه می‌گوید: «کشاورزی صنعتی تنها راه چاره نیست. ما می‌خواهیم این عکس‌ها مردم را متقاعد کنند تا از سیستم تولید مواد غذایی محلی خود حمایت کنند».

 

 

این نمایشگاه که شامل 300 عکس است در 50 مرکز کشاورزی در شش قاره برگزار خواهد شد و مقاوت مزارع کوچک حتی در مناطقی مانند شمال سوئد و جنگل آمازون را نشان می‌دهد که شرایط آب و هوایی نامساعدی دارند. مزارع کوچک برای حفظ معیشت خود با موانع بسیاری روبه‌رو هستند. آنها با تغییرات اقلیمی٬ افزایش وقوع خشکسالی و همچنین طوفان‌ها و باران‌های شدید دست و پنجه نرم می‌کنند. پیدا کردن خریدار ثابت کار بسیار سختی است مخصوصا وقتی که نیازهای سیستم غذایی جهانی تولید محصول سالم و پیوسته در هر فصلی از سال و در هر مسافتی است.

 

افزایش تنوع‌زیستی

مزارع کوچک با پرورش گونه‌های غیر تجاری تنوع زیستی را تقویت می‌کنند و امنیت غذایی را افزایش می‌دهند. 12 گیاه و 5 حیوان 75درصد خوراک روزانه ما را تشکیل می‌دهند. سیستم‌های مواد غذایی در برابر بلایای طبیعی و شیوع بیماری آسیب‌پذیر هستند. حفظ تنوع محصول به اندازه تغییرات اقلیمی مهم و حیاتی است. پرورش‌دهندگان در آینده ممکن است خصوصیات یک گونه را تغییر دهند تا آن را در برابر آب و هوای گرم‌تر٬ خشک‌تر یا طوفانی‌تر مقاوم کنند.

 

حمایت از تجارت منصفانه

صنعت مواد غذایی و قانون‌گزاران هر دو در حمایت از کشاورزی مزارع کوچک نقش دارند. با استفاده از مدل‌های کسب و کار چند منظوره٬ کمپانی‌ها می‌توانند محصولات مزارع کوچک را خریداری و از آنها حمایت کنند. دولت‌ها هم می‌توانند قوانینی برای حمایت از خانواده‌های کشاورز وضع کنند و برای آنها انگیزه کار و همکاری با دولت را ایجاد

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

بیش از هزار تن محصول از گلستان‌های گل محمدی لرستان برداشت می‌شود

پیش بینی برداشت ۱۷۰ تن توت فرنگی در رودبار

راهکار جهاد کشاورزی برای جلوگیری از سرمازدگی باغات گردو

دستیابی به نتایج خوب در زمینه پرورش گیاهان دارویی در استان مازندران

افزایش ۷ برابری مصرف کودهای فسفاته و پتاسه در کشور

پیش‌بینی برداشت ۷۰۰ تن گل‌محمدی در همدان

تولید سیستم آبیاری هوشمند برای حل مشکلات حوزه کشاورزی

نشاء مکانیزه برنج در ۴۵ درصد از شالیزارهای گیلان

توسعه سیستم های کشاورزی با تاکید بر نظام دانش و اطلاعات کشاورزی

"مزرعه زعفران شاهرود" مزرعه نوآور کشوری شد

آغاز برداشت زردآلو در سیستان و بلوچستان

راه‌اندازی بزرگترین نهالستان کشور در کشت و صنعت مغان

سیب پاک بدون باقیمانده سم و کود در مقیاس انبوه تولید شد

احداث ۵ شهرک گلخانه‌ای در گیلان

توسعه حوزه بذر و نهال با ایده‌های نوآورانه

توزیع نهال رایگان جهت اجرای پروژه‌های احیایی در جنوب کرمان

کشت مکانیزه ۱۰۰ درصد مزارع ذرت علوفه‌ای در تایباد

افتتاح و بهره برداری ۲ واحد فرآوری سیب زمینی در همدان

60 درصد کشت برنج مازندران به شکل مکانیزه است

آغاز برداشت مزارع گندم و کلزا در جیرفت

افزایش تولید و فروش بهار نارنج در گیلان

پیش بینی حدود ۲۰۰۰ تن تولید کلزا در خراسان شمالی

صرفه‌جویی ۱۰ میلیون مترمکعبی آب در کشاورزی یزد

گسترش کشت‌های گلخانه‌ای در نهاوند برای مقابله با خشک‌سالی

توسعه کشت گیاهان دارویی در خراسان شمالی با توزیع نهاده های ارزان قیمت

اگرونیک در شبکه های اجتماعی