1397/8/2 58

کشاورزان مزارع کوچک در تامین امنیت غذایی نقش بسیار مهمی دارند.

چرا به کشاورزی سنتی نیاز داریم؟

اهمیت مزارع کوچک در تامین مواد غذایی جهان


در دهه ۸۰ میلادی٬ فروشگاه‌های مواد غذایی در فرسنو در ایالت کالیفرنیا تصمیم گرفتند که دیگر از مزرعه ارگانیک 32 هکتاری مس ماسوموتو هلو نخرند. دلیل آنها سایز «بسیار کوچک» هلوها بود. مسوموتو به این فکر می‌افتد تا درختان را دربیاورد و آنها را با گونه‌هایی جایگزین کند که فروش بیشتری داشتند ولی از عملی کردن آن پشیمان می‌شود. ماسوموتو در مقاله‌ای به نام «مرثیه‌ای برای هلو» که در لوس‌آنجلس تایمز انتشار یافت می‌پرسد:« چرا هیچ‌کس هلو خوشمزه دوست ندارد؟»
چرا به کشاورزی سنتی نیاز داریم؟

 

به گزارش نشنال جغرافی٬ به هر حال ماسوموتو توانست برای این سوال جوابی پیدا کند. تولید انبوه هلو همان دلیلی است که باعث شد ماسوموتو درختان را نگه دارد و به دنبال پیدا کردن بازار دیگری برای هلوها باشد. میوه ماسوموتو در جمعه بازارهای محلی و رستوران‌ها طرفداران بسیاری پیدا کرد. پشتکار ماسوموتو باعث شد تا دختر سی‌و یک ساله‌اش در کنار پدر و مادر و پدربزرگ و مادربزرگش کار کند تا سنت خانوادگی را حفظ کند.

 

کوچک اما مفید

از کشاورزی صنعتی اغلب به منظور رفع نیاز به مواد غذایی جمعیت رو به رشد جهان استفاده می‌شود. اما کشاورزان مزارع کوچک –به مساحت 10 هکتار و کمتر- که همانند ماسوموتو که کشاورزی شغل خانوادگی آنهاست بیش از 70درصد مواد غذایی مورد نیاز کره زمین را تامین می‌کنند. به منظور افزایش آگاهی درباره نقش کشاورزان مزارع کوچک قرار است 12 اکتبر همزمان با روز ملی کشاورز در آمریکا نمایشگاه عکس بین‌المللی در لندن به نام «ما به دنیا غذا می‌دهیم» برگزار شود. 40 عکاس در این پروژه شرکت کرده‌اند. فرنچسکا پرایس مدیر این پروژه می‌گوید: «کشاورزی صنعتی تنها راه چاره نیست. ما می‌خواهیم این عکس‌ها مردم را متقاعد کنند تا از سیستم تولید مواد غذایی محلی خود حمایت کنند».

 

 

این نمایشگاه که شامل 300 عکس است در 50 مرکز کشاورزی در شش قاره برگزار خواهد شد و مقاوت مزارع کوچک حتی در مناطقی مانند شمال سوئد و جنگل آمازون را نشان می‌دهد که شرایط آب و هوایی نامساعدی دارند. مزارع کوچک برای حفظ معیشت خود با موانع بسیاری روبه‌رو هستند. آنها با تغییرات اقلیمی٬ افزایش وقوع خشکسالی و همچنین طوفان‌ها و باران‌های شدید دست و پنجه نرم می‌کنند. پیدا کردن خریدار ثابت کار بسیار سختی است مخصوصا وقتی که نیازهای سیستم غذایی جهانی تولید محصول سالم و پیوسته در هر فصلی از سال و در هر مسافتی است.

 

افزایش تنوع‌زیستی

مزارع کوچک با پرورش گونه‌های غیر تجاری تنوع زیستی را تقویت می‌کنند و امنیت غذایی را افزایش می‌دهند. 12 گیاه و 5 حیوان 75درصد خوراک روزانه ما را تشکیل می‌دهند. سیستم‌های مواد غذایی در برابر بلایای طبیعی و شیوع بیماری آسیب‌پذیر هستند. حفظ تنوع محصول به اندازه تغییرات اقلیمی مهم و حیاتی است. پرورش‌دهندگان در آینده ممکن است خصوصیات یک گونه را تغییر دهند تا آن را در برابر آب و هوای گرم‌تر٬ خشک‌تر یا طوفانی‌تر مقاوم کنند.

 

حمایت از تجارت منصفانه

صنعت مواد غذایی و قانون‌گزاران هر دو در حمایت از کشاورزی مزارع کوچک نقش دارند. با استفاده از مدل‌های کسب و کار چند منظوره٬ کمپانی‌ها می‌توانند محصولات مزارع کوچک را خریداری و از آنها حمایت کنند. دولت‌ها هم می‌توانند قوانینی برای حمایت از خانواده‌های کشاورز وضع کنند و برای آنها انگیزه کار و همکاری با دولت را ایجاد

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

ماشین آلات ساختمانی و کشاورزی باید به روز شود

یک میلیون هکتار باغات کشور زیر سایبان می‌روند

زمین‌خواران مازندران را درسته می‌بلعند!

باورهای نادرست در مورد نحوه تشخیص قارچ های خوراکی و سمی

برداشت 5 هزار تن انار در سبزوار

رونمایی از تراکتور تمام و نیمه خودکار

ورود شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید محصولات فناورانه

لزوم‌ پرداخت 25 درصد منابع بانکی به بخش کشاورزی

آشنایی با درخت توسکا و خواص دارویی آن

کشت کلزا در 3700 هکتار از زمین های کشاورزی شوش

مواد غذایی ارگانیک و کاهش خطر سرطان

عسل سمنان محصولی نزدیک به ارگانیک

اهمیت مزارع کوچک در تامین مواد غذایی جهان

فرسودگی حدود 40 درصد از ماشین آلات کشاورزی شیروان

سموم گیاهی و نحوه درمان مسمومیت ناشی از آنها

تولید بذر یونجه در مناطق خشک

اجرای طرح بالکن سبز در تهران

آیا تمام گیاهان نیاز به نور خورشید دارند؟

تولید سالانه 400 میلیون واحد گل و گیاه در مازندران

اندازه گیری میزان شیرینی یک میوه با هوش مصنوعی

امحای 17 تن کیوی صادراتی ایران در جمهوری آذربایجان

معرفی گیاه مرتعی سورمه صحرایی

انتخاب چهار استان برای تولید محصولات ارگانیک

ورود بیش از 15 هزار تن کود به گلستان

نحوه و مقدار کود دهی به درختان میوه

اگرونیک در شبکه های اجتماعی