1397/6/6 2562

دولت فرانسه از سال ۲۰۰۹ تصمیم گرفته که سیاست‌های حمایتی خود را از واحدهای متراکم به سمت مزارع کوچک تغییر دهد. حدود ۲۰ درصد از مالیات چند میلیارد یورویی اروپاییان که پیش از این به مزارع تک کشت و بزرگ ارائه می‌شد، صرف اعطای پول نقد به کشاورزان تپه کار، چراگاه‌های مرتعی، چوپانان و کشاورزان ارگانیک خواهد شد.

بعد از نیم‌قرن پافشاری بر حمایت از واحدهای فشرده

حمایت فرانسه از کشاورزی مرتعی، چوپانان و مزارع کوچک


به گزارش ایندپندنت، فرانسه پس از ۴۶ سال حمایت یارانه­‌ای از مزرعه‌داران ثروتمند از سال ۲۰۰۹ تصمیم گرفت به‌سوی کشوری سبز­تر و عادلانه‌­تر گام بردارد. پاریس اعلام کرده بود که در سال ۲۰۱۰ حدود ۲۰ درصد از مالیات چند میلیارد یورویی اروپاییان را که پیش از آن به مزارع تک کشت و بزرگ ارائه می‌­شد، صرف اعطای پول نقد به کشاورزان تپه کار، چراگاه‌های مرتعی، چوپانان و کشاورزان ارگانیک شود. این تصمیم پایانی بر سیاست دوگانه­‌ی فرانسه است که همیشه اعلام کرده از مزارع خانوادگی و کیفیت غذایی حمایت می‌­کند ولی در مقام عمل از زمین‌داران بزرگ و ثروتمند غلات در شمال، مرکز و شرق فرانسه که از کود و سم زیادی در مزارع استفاده می­‌کنند پشتیبانی کرده است.

 

حمایت از پرورش دام در مرتع به‌جای حمایت از واحدهای دامی صنعتی اتحادیه اروپا

گرچه بروکسل و سیاست مشترک کشاورزی اتحادیه اروپا (CAP) دولت­‌های اروپایی را برای سوق حمایت به سمت مزارع کوچک و فقیرتر تحت‌فشار قرار می‌دهد، ولی تا پیش‌ازاین پاریس تنها دولت اروپایی محسوب می‌شد که بر روی حمایت از مزارع بزرگ صنعتی تاکید داشته است. اما وزیر کشاورزی وقت فرانسه (مایکل بارنیه) اعلام کرد که این سیاست از سال ۲۰۱۰ تغییر خواهد کرد. از این سال به بعد بزرگ‌ترین مزارع غلات فرانسه که سالانه ۸۰۰ هزار پوند یارانه دریافت می‌کردند ۲۰ درصد از کل دریافتی­‌های خود را از دست خواهند داد و در عوض سالانه در حدود ۱۴۰۰میلیون یورو از مزارع متراکم به سمت مزارع کوچک سرازیر خواهد شد تا علاوه بر حمایت از تولیدکنندگان خرد، به تنوع زیستی و محیط‌زیست نیز کمک شود. این هزینه برای تولید گوشت گاو، گوسفند و بز صرف می­‌شود تا فرانسه به‌تدریج به‌سوی تولید محصولات مرتعی و ارگانیک حرکت کند.

 

فرانسه سیاست «اول مزارع بزرگ» را حذف می‌کند

سارکوزی (رئیس‌جمهور پیشین فرانسه) اعتقاد داشت که این حرکت تاریخی در سیاست فرانسه [تغییر حمایت­‌ها به نفع مزارع خرد]، برای حفاظت از جوامع روستایی و سنتی ناحیه آلپ، مرکز و غرب و جنوب فرانسه ضروری است. دولت سارکوزی معتقد بود که حذف سیاست «اول مزارع بزرگ» یا Big Farmers First در راستای پیشبرد سیاست مشترک کشاورزی اتحادیه اروپا (CAP [Common Agricultural Policy]) امری ضروری است. در سال­های قبل از ۲۰۰۹ و بر اساس قوانین جاری فرانسه، هر یک از ۱۰ مزرعه بزرگ این کشور به‌طور میانگین سالانه۵۰۰ هزار یورو حمایت می­شدند حال‌آنکه مزارع کوچک به‌طور میانگین تنها ۵۰۰ یورو دریافت می­کردند. فرانسه سالانه حدود ۱۰ میلیارد یورو از محل سیاست مشترک کشاورزی اتحادیه اروپا برای کشاورزان خود خرج می‌کند و پیش‌بینی می­شود از سال ۲۰۰۹ به بعد با طرح منطقی­‌تر و سازگارتر با محیط‌زیست این هزینه را توزیع خواهد کرد.

 

با اینکه فرانسه ازنظر وسعت پنجمین کشور اتحادیه اروپا در عدم استفاده از ترکیبات شیمیایی است، ولی ازنظر تولید محصولات ارگانیک از سایر کشورهای اروپا عقب است. تنها دو درصد از مزارع فرانسه رسماً به‌عنوان ارگانیک شناخته می­‌شوند و در این مزارع سم و کود شیمیایی استفاده نمی­‌شود. سارکوزی اعلام کرده بود که نسیم مصلحت به سمت روستاها وزیدن می­‌گیرد و حمایت از این مناطق آغاز خواهد شد و دراین‌باره اظهار کرده بود: « من دیگر نمی­‌توانم مسیر نادرستی که تا قبل از این طی می­‌شده را ادامه دهم. ما مزارع پرورش دامی داریم که در حال رنج کشیدن هستند. ما نواحی تپه­‌ای داریم که در مشکلات فراوانی هستند». این‌ها گفته‌­های سارکوزی هستند که اعلام کرده بود به مساوات بیشتری روی خواهد آورد و در توزیع یارانه‌­ها از تولیدکنندگان خرد بیشتر حمایت خواهد کرد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی