1397/4/17 1583

بنا به گزارشی از بین ۱۳۰ هزار رودخانه و آبراهه مورد بررسی بین سالهای۲۰۱۰ الی ۲۰۱۵ میلادی، اغلب رودخانه ها، مصب‌های آنها و دریاچه های موجود در قاره اروپا، از کمینه استانداردهای اکولوژیکی پایدار برخوردار نبوده و دچار همزمان تخریب و آلودگی بیشتر هستند.

۶۰درصد از محیط های آبی اروپا در شرایط بحران!


محمد درویش، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور:

بنا به گزارشی ناامیدکننده که نتایج آن برای نخستین بار چهارشنبه گذشته توسط آژانس محیط زیست اتحادیه اروپا - EEA - در روزنامه گاردین چاپ لندن منتشر شده است، متاسفانه از بین ۱۳۰ هزار رودخانه و آبراهه مورد بررسی در طول پنج سال ۲۰۱۰ الی ۲۰۱۵ میلادی، اغلب رودخانه ها، مصب های آنها و دریاچه های موجود در قاره اروپا، از کمینه استانداردهای اکولوژیکی پایدار برخوردار نبوده و دچار همزمان تخریب و آلودگی بیشتر هستند. در این گزارش آمده که فقط ٤٠٪؜ از آبهای سطحی بررسی شده از جانب آژانس در وضعیت اکولوژیکی نسبتاً مطلوبی به سر می برند. در این میان وضعیت انگلستان از همه بدتر است؛

 

کمیسر محیط زیست اتحادیه اروپا، کارمنو وِلا، گفته که "از سال ٢٠١٠ تاکنون بهبود اندکی در کیفیت آب شیرین وجود داشته. اما می بایست به مراتب بیشتر از این انجام شود تا همه دریاچه ها، رودخانه ها، آبهای ساحلی و منابع زیرزمینی موقعیت خوبی داشته باشند. مبارزه با آلودگی های کشاورزی، صنعت و خانگی نیاز به تلاشهای مشترک از جانب همه مصرف کنندگان آب در سراسر اروپا دارد." البته اسکاتلند در حد چشمگیری در این بررسی با استانداردهای آب مشابه با اغلب کشورهای اسکاندیناوی، از انگلستان پیشی گرفته و شرایط بهتری دارد.

 

بنا به گزارش نامبرده، از آنجا که روشها در سراسر اروپا متفاوت بوده اند، مقایسه های دقیق دشوارند، اما کیفیت آب در انگلستان در درجه بندی اروپا مقام پائینی در نیمه دوم جدول بدست آورده و از آخرین ارزیابی در سال ٢٠١٠ تاکنون وضعیت بدتر شده است. پیتر کریستنسن، نگارنده اصلی گزارش جدید به گاردین گفته که تراکم بالای آلودگی، افزایش شدید فعالیتهای کشاورزی و نظارت بهتر بر آبراه ها به نتیجه نامبرده در گزارش منجر شده است.

 

او اضافه کرده: "انگلستان با کشورهای اروپای مرکزی که بخش بزرگی از آبهای آنها فاصله زیادی تا شرایط خوب دارند،  قابل مقایسه است. می توان به انگلستان توصیه کرد تا پس از خروج از اتحادیه اروپا با قوانین مشابه با گذشته در زمینه آب ادامه دهد." این قوانین به حمایت از سلامتی انسان، سیستم تأمین آب، اکوسیستم و تنوع زیستی کمک می کند و برای این در نظر گرفته شده بود تا کشورهای اروپایی را وادار کند که تا سال ٢٠١٥ وضعیت آبهای خود را به حد خوبی برسانند. به گفته آندره آس باومولر از صندوق جهانی طبیعت اروپا و رئیس منابع طبیعی، "کشورهای اروپایی به این جایگاه نرسیده اند و کوتاهی در این راه هدفهای تنوع زیستی ٢٠٢٠ را تهدید می کند. این گزارش نشان می دهد که ما هیچ کجا از دست رفتن تنوع زیستی را تا ٢٠٢٠ متوقف نکرده ایم. این تنها نشان دیگری برای آن است که هدفهای درنظر گرفته شده از جانب دولتها بدست نخواهند آمد. قانون برای اینکار وجود دارد، اما فقدان اراده سیاسی برای بکارگرفتن کامل آن بوضوح وجود دارد."

 

گزارش آژانس محیط زیست اروپا از شکافی بین آلودگی شیمیایی در آبهای سطحی و زیرزمینی پرده برمی دارد. درواقع درحالیکه سه چهارم از نمونه های برداشته شده از آبهای زیرزمینی کیفیت خوبی داشته اند؛ ٦٢٪؜ از رودخانه ها، مصب آنها و دریاچه چنین نبوده اند. آلودگی جیوه مانند بندر ماهشهر در ایران، یکی از بزرگترین مشکلات رایج است؛ همچنین مصرف بیش از حد آفتکش ها، سامانه های نامناسب تصفیه فاضلاب و آب آلوده باران همه در نتیجه حاصل سهمی دارند. مدیر اجرایی آژانس محیط زیست اروپا می گوید: "ما بایست تلاشهای خود را برای تضمین تمیزی و انعطاف پذیری آب هایمان ادامه دهیم، زیرا رفاه ما و سلامتی آب حیاتی ما و اکوسیستم های دریایی به آن وابسته هستند.

منبع
ایانا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی