طی هفته جاری مرکز ملی رقابت افزایش قیمت خودروهای ساخت داخل را رسما اعلام کرده و براین اساس از اول تیرماه امسال خودروسازان می توانند حداکثر به میزان درصدهای اعلامی قیمت محصولات داخلی خود را افزایش دهند. در این میان کشاورزان کردستانی هنوز در صف انتظار دریافت تسهیلات ماشین آلات کشاورزی مانده اند و احتمالا افزایش قیمت خودروهای کشاورزی هم مشمول آنان شود و به همین دلیل آنها با ضرر زیادی مواجه خواهند شد.
از شهرستان سقز ۱۰ درخواست دریافت تسهیلات خرید تراکتور هنوز در پیچ و خم مکاتبات اداری سازمان جهاد کشاورزی کردستان و بانک کشاورزی استان گیر کرده است و با احتمال افزایش نزدیک به ۱۰ درصدی قیمت خودروهای داخلی، کشاوزران سقزی مجبور به خرید خودروهای خود با قیمتی بیشتر خواهند شد. این در حالی است که کشاورزان سقزی چند ماه قبل از این افزیش قیمت خودرو، درخواست خویش را به سازمان کشاورزی استان کردستان تقدیم کردند و در صورت انجام به موقع امور از سوی نهادهای مربوطه این ۱۰ کشاوز مشمول چنین زیان نمیشدند، به ویژه کشاورزان کردستانی از بضاعت مالی چندانی برخوردار نیستند و هرگونه افزیش قیمتی برای آنها بسیار سنگین خواهد بود.
یکی از کشاورزان متقاضی تراکتور درشهرستان سقز در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: چند ماه گذشته درخواست دریافت تسهیلات خرید تراکتور را از اداره جهاد کشاورزی شهرستان کردهام و متاسفانه تاکنون چشم انتظار تاییدیه آن از مرکز استان هستیم. وی عنوان کرد: همه کشاورزان متقاضی خرید تراکتور به ویژه در شهرستان سقز استرس دارند که افزایش قیمت خودرو هم شامل خودروهای کشاورزی ازجمله تراکتور هم شود، که در این صورت آنها متضرر خواهند شد.
رییس اداره امور فناوری های مکانیزه کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: از طرف ما درخواست کشاورزان سقزی پذیرش شده و به معاونت برنامهریزی و اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی ارسال شده است. حسین آقاعزیزی عنوان کرد: براساس قطعات زمین آنها و داشتن شرایط لازم برای دریافت تسهیلات خودروی کشاورزی به بانک کشاورزی معرفی میشوند و در این زمینه جهاد کشاورزی وظیفه خود را به خوبی انجام داده است.
حال بعد از پیگیریهای خبرنگار مهر، جهاد کشاورزی استان کردستان مدعی است که نامهای به شماره ص/۱۰۹۷۰۱ را در تاریخ ۲۰ خردادماه سال جاری در ارتباط با تایید دریافت تسهیلات خرید ماشینآلات کشاورزی کشاورزان سقزی را به بانک کشاورزی ارسال کرده است ولی مسئول دفتر رییس امور شعب بانک کشاورزی گفت: نامهای به این شماره به بانک تاکنون ارسال نشده است. هر چند که مسئولان مدعی هستند که وظیفه و رسالت خود را به خوبی انجام داده و کشاورزان متقاشی نیز به مطالبه خود دست مییابند ولی باید توجه داشت که نیاز این قشر باید هر چه سریعتر انجام شده تا آنها بتوانند در فصل کاری خود نسبت به کاشت و برداشت محصولات خود اقدام کنند.