مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی تولید استان کردستان گفت: در سال آینده اتحادیه شرکتهای تعاونی تولید زیر چتر حمایتی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان کردستان به صورت مستقیم از توت فرنگی کاران کردستانی حمایت میکند. به گزارش ایسنا، کاوه حسنی، در جلسه ستاد توت فرنگی استان اظهار کرد: در طرح ارائه شده توسط اتحادیه شرکتهای تعاونی تولید استان از توت فرنگی کاران کردستانی به صورت مستقیم حمایت شده و محصول تولیدی را در محل و به صورت نقدی با قیمت روز خریداری میکنیم.
وی در خصوص زنجیره پیش بینی شده برای اجرایی کردن این طرح عنوان کرد: زنجیره تولید محصول توت فرنگی در استان شامل سه حلقه، تعاونی تولید استان با دو کارگاه تولید ظروف و کارتن بسته بندی به عنوان سرحلقه، شرکت تعاونی توت فرنگی کاران سراب قامیش با 120 عضو و بازار فروش محصول می باشد، تشکیل و تئوریزه شده است.
مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی تولید استان کردستان با بیان اینکه در این زنجیره صندوق حمایت از بخش کشاورزی به عنوان خط اعتباری زنجیره در طول سال اعتبار موردنیاز پروژه را تامین میکند، افزود: 20 درصد از اعتبار صندوق در بخش خرید مواد اولیه کارخانه تولید ظروف و کارتن بسته بندی هزینه میشود و 80 درصد مابقی صرف خرید مستقیم محصول توت فرنگی از کشاورزان در محل باغها میشود.
وی ادامه داد: از اعتبارات داخلی تعاونی هم در حلقه دوم با برگزاری کارگاههای آموزشی، تامین و توزیع انواع نهادههای کشاورزی مورد نیاز توت فرنگی کاران و بازدید میدانی از باغات توت فرنگی توسط کارشناسان اتحادیه به منظور شناسایی و مبارزه با آفات و بیماریهای احتمالی استفاده خواهد شد.
حسنی یادآور شد: در حلقه سوم تولید و توزیع ظروف بسته بندی و کارتونهای بسته بندی زیر قیمت بازار و در نهایت خرید محصول توت فرنگی در محل مزارع با پرداخت نقدی و هدایت به بازار مصرف از برنامههای پیش بینی شده در زنجیره است. وی هدف از این زنجیره را کاهش قیمت تمام شده تولید محصول توت فرنگی برای کشاورزان عنوان کرد و گفت: تولید محصول سالم و با کیفیت و به دنبال آن سودآوری بالا برای کشاورزان از اهداف اصلی زنجیره میباشد.
مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی تولید استان کردستان خرید به صورت نقدی و در خود مزرعه را به سود کشاورزان دانست و تاکید کرد: دیگر از تردد کشاورزان و حمل محصول به میدانهای تره بار توسط آنها کاسته میشود و نهایتاً صرفه جویی در هزینههای حمل و نقل و عدم سرگردانی در میدانهای میوه و تره بار را به دنبال خواهد داشت.
حسنی، وظیفه شرکتهای تعاونی تولید توت فرنگی را هم جمع آوری، بارگیری و ارسال محصول تولید شده به بازار عنوان و خاطرنشان کرد: بازار توت فرنگی شامل دو مقوله اصلی است یک بازار تازه خوری و دوم بازاری است که وارد بحث فراوری و تولید کنساتره محصول میشود.
مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی تولید استان کردستان یادآور شد: متاسفانه پرداختها در بازار دوم یعنی بحث فرآوری به شیوه مدتی بوده و به علت کمبود اعتبارات نتوانستیم ورود پیدا کنیم، اما در بحث بازار تازه خوری ورود پیدا کرده و توانستهایم موفقیتهای خوبی به دست بیاوریم.
اشتغال 13 هزار بهره بردار توت فرنگی در کردستان
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: استان کردستان حدود 13 هزار بهره بردار را در بخش تولید محصول توت فرنگی دارد که مشغول به فعالیت هستند. به گزارش ایسنا، فرید سپری در جلسه ستاد توت فرنگی استان اظهار کرد: امروزه روش کار کشاورزان کردستانی در تولید توت فرنگی تغییر کرده به نوعی اگر به گذشته نگاهی بیندازیم کشاورزان ما در هر یک هکتار حدود چهار، پنج تن توت فرنگی برداشت میکردند اما امروزه به طور متوسط در هر یک هکتار 16 تُن محصول توت فرنگی برداشت میشود.
وی افزود: با عنایت به آمار حوزه معاونت باغبانی وزارت، متوسط عملکرد کشور 11 تُن است که در استان کردستان با استفاده از شیوههای نوین آبیاری و استفاده از ارقام مناسب و مبارزه با آفات و بیماریهای احتمالی توانستهایم به طور متوسط در هر یک هکتار 16 تن توت فرنگی تولید کنیم. معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه استان کردستان بیش از 70 درصد توت فرنگی کشور را تولید میکند، گفت: استانهای مازندران و گلستان بعد از کردستان در رتبه دوم و سوم تولید این محصول قرار دارند که هیچ کدام از استانهای کشور شرایط آب و هوای کردستان را برای رشد و تولید محصول توت فرنگی ندارند.
سپری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه 62 دصد از سطح زیر کشت توت فرنگی کشور در استان کردستان است، اگر ما بتوانیم بر روی برند سازی و بسته بندی محصول کار کنیم، میتوانیم رقبا را در بازار رقابت حذف کنیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در پایان یادآور شد: چیزی که اخیرآ مطرح است بحث کشت گلدانی است که در مرداد ماه کشت گلدانی را انجام داده و در شهریورماه استقرار پیدا میکند و در فروردین سال بعد بهره اقتصادی خواهد داشت، یعنی با این کار عملکرد اقتصادی از یک سال به زیر پنج ماه میرسد.