1398/7/18 1825

محمدعلی دهقان، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان: سالانه 5 میلیون تن محصولات کشاورزی در استان کرمان تولید می شود.

رونمایی از پلتفرم هوشمند خرید و فروش پسته در رفسنجان

تولید ۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در استان کرمان

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان گفت: سالانه 5 میلیون تن محصولات کشاورزی در استان کرمان تولید می شود.

به گزارش ایسنا، محمدعلی دهقان امروز 16 مهرماه در آیین رونمایی از پلتفرم  هوشمند خرید و فروش پسته و سامانه مشاوره کشاورزی در تالار خیام دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان اظهار کرد: این پلتفرم هوشمند اولین  سیستم مجازی برای خرید و فروش محصولات کشاورزی به ویژه محصول پسته است که روش خوبی برای حفظ حقوق کشاورز است.

وی افزود: تکنولوژی با سرعت در حال پیشرفت است ما هم باید در ارکان تجارت و کشاورزی همپای با این تکنولوژی جلو برویم؛ همه ما باید به استقبال تکنولوژی برویم و از آن به نحو احسنت استفاده کنیم، زیرا اگر در مقابل تکنولوژی بایستیم تکنولوژی راه خودش را پیدا می کند و منتظر ما نمی ماند.

دهقان تصریح کرد: اگرکشاورز و تاجر پسته ما این روش ها را قبول نداشته باشد مثل این می ماند که تلویزیون و اینترنت را قبول ندارد لذا این حرکتی که آغاز شده همگام با تکنولوژی جای پیشرفت دارد. خیلی از کشورها این روش ها را تجربه کردند ولی هرچه این تجربه موفق تر باشد سرعت آن به سمت موفقیت موثرتر است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان با اشاره به اینکه هر ساله بیش از 5 میلیون تن محصول کشاورزی در استان کرمان تولید می شود عنوان کرد: امسال در رفسنجان 40 هزار تن پسته داریم و در بهترین حالت 200 هزار تن پسته در استان کرمان برداشت خواهد شد، در استان کرمان سالانه نزدیک به 300 هزار تن خرما، 500 هزار تن گوجه فرنگی، 350 هزار تن پیاز ، مرکبات و بقیه محصولات تولید، برداشت وروانه بازار می شود.

دهقان افزود: برای فروش بخشی از ای محصولات نیاز به سیستمی جامع است که از جای جای ایران با مراجعه به این سیستم و انتخاب نوع محصول خود خرید را غیر حضوری انجام دهد و نیاز به مسافرت کیلومترها مسافت ندارد. وی ادامه داد: از این سیستم می توان برای عرضه و فروش گندم، هندوانه، خرما و ... برنامه ریزی کرد، کشاورز می تواند با مراجعه به این سیستم محصول خود را معرفی و بازاریابی کند و به قیمت مناسب و عادلانه محصول خود را به فروش برساند.

معاون استاندار کرمان بیان کرد: زبان خارجی این سیستم هم در آینده نزدیک راه اندازی می شود تا تجارت خارجی هم در این سیستم انجام شود و نظارت بر این سیستم هم باید وجود داشته باشد.


برداشت 220 هزار تن محصول پسته از باغات استان کرمان
به گزارش ایسنا، محمدعلی میرزاییان رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز در این آیین به سخنان رهبری اشاره کرد و گفت: جهادی که در جهت رشد اقتصادی قرار گیرد جهاد فی سبیل الله است امید که با روش های جدید بازرگانی منطبق با سیاست های دولت و اهمیت خاص رونق،  قدم موثری در قطب  اقتصادی کشور برداشته شود.

وی ادامه داد: اقتصاد یک معادله دو مجهولی نیست چند مجهولی است و باید در کنار آن خیلی چیزها را ببینیم تا بتوانیم با راهبردهای جدید بازرگانی و در شرایط موجود فعلی بتوانیم به سمت صادرات خوب پیش برویم. میرزاییان بیان کرد: سال گذشته گرما و سرما موجب شد محصول پسته رفسنجان از دست برود و از طرفی از سوی دولت هم در  شرایطی قرار گرفتیم که ما محصول مان را نمی توانستیم صادر کنیم به طوری که از 21 فروردین 97 بر مبنای اصول برگشت ارز جلوی صادرات را گرفتند.

میرزاییان خاطرنشان کرد: ما در سال گذشته 50 هزار تن محصول تولیدی پسته را در کشور داشتیم که 28 هزار تنِ آن صادر شد. وی با اشاره به اینکه امسال 220 هزار تن محصول پسته از باغات سط استان کرمان برداشت می شود بیان کرد: در حال حاضر شرایط برای صادرات سخت است و شرایط برگشت ارز به داخل طوری است که یک سری آیتم های جدید صورت گرفته وصادرات محصول پسته را سخت کرده است از جمله اینکه جدیداً رطوبت سنجی را در صادرات محصولات کشاورزی(پسته) قرار داده اند.

 میرزاییان با بیان اینکه رفسنجان مهد تولید طلای سبز است و محصولی ارزشمند را تولید می کند که کام اقتصاد ایران را شیرین می کند، افزود: این پلتفرم در دنیای امروز رابطه بین پیشرفت و تکنولوژی برقرار می کند. وی تصریح کرد: تکنولوژی عامل اصلی برای ایجاد ثروت است و ابزار قدرتمندی در توسعه ملی به شمار می رود دراتاق بازرگانی آمادگی این را داریم که دفتری جهت ارتباط صنعت و دانشگاه راه اندازی کنیم.

رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان خاطرنشان کرد: ما فرصت کمی برای صادرات محصول پسته داریم.


توافق در عرضه و تقاضا در پلت فرم
به گزارش ایسنا، رئیس دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان نیز در این مراسم گفت: در حال حاضر دانشگاه ها اگربه سمت دانشگاه های نسل سوم که کارآفرینی است قدم برندارند ضرر می کنند.

حسن رنجبرعسکری ادامه داد: در راستای افزایش مهارت های دانشجویان گام هایی برداشته ایم، با مرکز فنی و حرفه ای تفاهم نامه ای منعقد شده و در قالب مرکز جوار دانشگاهی دوره های مهارت آموزی در اکثر رشته ها با کمک فنی و حرفه ای برای دانشجویان برگزار می شود. وی خاطرنشان کرد: ارتباط دانشگاه با صنعت به ویژه صنعت مس را هم برقرار می کنیم تا دانشجویان در کنار تحقیق بتوانند به مهارت هایی برسند که موجب ثروت و درآمدزایی شود.

به گزارش ایسنا، حسین کاظمی رئیس مرکز رشد دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان هم گفت: در این سیستم پلتفرم عرضه و تقاضا به نوعی مبنای توافق است و قیمت را شکل می دهد. وی افزود: برای کشاورزان هم مفید است، در سیستم سنتی برای  فروش محصولات باید نمونه را برای فروش ببریم در حالی که در این سیستم تعداد بسیار بالایی قیمت پیشنهادی از سراسر کشور ارائه می شود و قیمت گذاری به شکلی صورت می گیرد که بیشترین منافع را برای کشاورز در بر خواهد داشت.

 کاظمی افزود: در این سیستم برای کشاورز این امکان فراهم است که قیمت واقعی بازار را ببینید و نیازی به جابجایی نمونه و جابجایی بی مورد بار نخواهد بود، در این سیستم مشاوره جهت خرید و فروش محصول هم انجام خواهد شد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی