1396/4/23 1656

رئیس جهاد کشاورزی مازندران: 80 درصد برداشت برنج در مازندران مکانیزه است.

رئیس جهاد کشاورزی مازندران:

۸۰ درصد برداشت برنج در مازندران مکانیزه است

رئیس جهاد کشاورزی مازندران گفت: 80 درصد برداشت برنج در مازندران مکانیزه است. به گزارش ایسنا، «دلاور حیدرپور» در مراسم نخستین برداشت مکانیزه برنج در قائم‌شهر اظهار کرد: با توجه به پیش‌بینی و سابقه کشت برنج در مازندران، برآورد می‌شود سطح زیر کشت اول برنج 213 هزار هکتار بوده که نسبت به سال گذشته با افزایش 3000 هکتاری همراه است.
 
وی تصریح کرد: با توجه به بازار خوب برنج و تبدیل اراضی بایر سرمازده به کشت برنج، پیش‌بینی می‌شود 35 هزار هکتار و در مجموع 95 هزار تن کشت دوم در مازندران صورت پذیرد که با افزایش 5 درصدی همراه است.
 
رئیس جهاد کشاورزی مازندران به وضعیت آبیاری اراضی زیر کشت در شرق مازندران اشاره و خاطرنشان کرد: در شرق مازندران و در شهرستان‌های گلوگاه، بهشهر و نکا که از سد شهید رجایی تأمین آب می‌شود امیدواریم با مدیریت آب منطقه‌ای و همکاری فرمانداری‌ها بتوان نگرانی خشکی را کاهش داد تا خسارتی به کشاورزان وارد نشود.
 
حیدرپور با اشاره به این‌که نخستین کشت برنج در شهرستان فریدونکنار انجام شد، اظهار کرد: در کنار برداشت این مزرعه در قائم‌شهر خزانه نیز آماده کشت نشا است و با تلاش کشاورزان اقدامات خوبی برای افزایش تولید برنج  نسبت به سال گذشته  صورت پذیرفت. وی با اشاره به این‌که در سال گذشته مازندران ۴۶ میلیارد تومان سهمیه داشت که ۱۱۴ میلیاردتومان آن جذب شد، درباره اعتبارات فصل پنجم نیز گفت: اعتبار اولیه اختصاص  داده شده ۳۵۰ میلیارد تومان در سهمیه اول است که هیچ محدودیتی برای تسهیلات اعطایی وجود ندارد.
 
رئیس جهاد کشاورزی استان مازندران در خصوص تسهیلات دریافتی از بانک کشاورزی، تصریح کرد: کشاورزان برای استفاده از دستگاه مکانیزاسیون و دریافت تسهیلات ادوات به جهاد کشاورزی و مراکز خدمات، مراجعه کرده و با دریافت تسهیلات بانک کشاورزی  با نرخ بهره ۱۵ درصد و مدت ۵ سال می‌توانند نیاز ماشین‌آلاتی خود را برطرف کنند.
 
حیدرپور با اشاره به موفقیت سازمان جهاد کشاورزی مازندران در بحث کاشت و برداشت گفت: در سال گذشته حدود 2400 میلیارد ریال تسهیلات و بیش از 6000 دستگاه انواع ماشین‌آلات مانند تراکتور و کمباین در اختیار کشاورزان قرار گرفت تا هم‌اکنون بیش از ۸۰  درصد برداشت برنج در مازندران به صورت مکانیزه شود.
 
وی با بیان این‌که امسال حدود ۳۰ درصد از کاشت برنج  نیز مکانیزه بوده است، ابراز امیدواری کرد که با اعتبار جدید، امکان مکانیزاسیون برای کشاورزان به‌ویژه زراعت برنج که دشوارترین کار است به راحتی انجام می‌گیرد.
 
افزایش کشت برنج امسال در مازندران:
استاندار مازندران از افزایش کشت برنج در استان خبر داد. به گزارش ایسنا، «ربیع فلاح جلودار» در آئین نخستین برداشت مکانیزه برنج در روستای اوجابندان قائم‌شهر، اظهار کرد: سطح زیرکشت و به دست آوردن میزان محصولات در سال زراعی جاری در مازندران همانند سال گذشته به‌علت شرایط آب و هوایی مناسب افزایش صورت گرفته است. وی میزان افزایش تولید محصولات کشاورزی مازندران در سال جاری را بیشتر از 5 درصد برآورد و خاطرنشان کرد: این افزایش در بخش شلتوک بیشتر از 100 هزار تن قابل پیش‌بینی است.
 
استاندار مازندران با اشاره به آمار جهاد کشاورزی این استان از افزایش 3000 هکتاری سطح زیر کشت برنج و رشد تولید این محصول خبر داد و افزود: وزارت جهاد کشاورزی در ارتباط با مکانیزاسیون ماشین‌های کشت کشاورزی اقدامات موثری انجام داده و در سال گذشته بیش از 2130 میلیارد ریال در این زمینه تسهیلات به کشاورزان مازندران پرداخت کرد.
 
فلاح در خصوص پیشرفت‌های صورت گرفته در بخش کشاورزی مازندران با بیان این‌که سطح زیرکشت برنج در مازندران افزایش یافته و برداشت نیز به صورت مکانیزه شده است، گفت: امسال بیش از 80 درصد از شالیزارهای این استان با کمباین مخصوص برنج برداشت می‌شود. وی یادآور شد: امسال مدیریت مناسبی در بحث واردات انجام شده است پشتیبانی‌های لازم برای وضعیت بازار و تثبیت قیمت انجام گرفت تا هیچ میزانی برنج به مازندران وارد نشود.
منبع
آی دونه

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

برداشت ۱۷۵ تن توت درختی در آذربایجان غربی آغاز شد

آغاز برداشت گندم از مزارع خراسان شمالی

گستردگی فرصت‌های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان اردبیل

کشت گیاهان دارویی در ۱۴۰۰ هکتار از اراضی کم بازده لرستان

آغاز دومین مرحله آبگذاری شالیزارهای مناطق مرکزی گیلان از فردا

خرید ۳۰ تن گندم بذری در خراسان شمالی

پیش‌بینی برداشت ۵۰ تن گل‌محمدی از مزارع اسدآباد

۹۰ درصد کودهای کشاورزی، تولید داخلی است

برداشت "کلزا" از مزارع کرمانشاه آغاز شد

کاشت گیاهان دارویی از راهکارهای مقابله با بحران کم‌آبی

انجام نشاء در ۱۲۵ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان

چرا خشکه‌کاری برنج در گلستان شکست خورد؟

پیش‌بینی تولید ۶۸ هزار تن گل محمدی در سال جاری

توسعه ۶ برابری گلخانه‌های رزن

توزیع بیش از ۷ هزار تن کود شیمیایی در خوزستان

پیش‌بینی تولید ۶۰۰۰ تن کلزا در خراسان رضوی طی سال جاری

اولین مزرعه نوآوریِ جنوب کرمان رتبه برتر کشور را کسب کرد

حفظ منابع آب و خاک تنها راه رسیدن به توسعه پایدار است

چهارمین جشنواره توت‌فرنگی در روستای گردشگری شیان برگزار می‌شود

نشاء برنج در ۲۵۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری گیلان

توسعه ۱۰۰۰ هکتاری کشت گیاهان دارویی در لرستان

نخستین مزرعه هوشمند کشور راه‌اندازی می‌شود

نشاء شالی در مزارع گلستان آغاز شد

آغاز برداشت گل محمدی از باغات بهاباد یزد

تولید ۳۲۳ هزار تن محصولات صنعتی و کشاورزی در ارس

اگرونیک در شبکه های اجتماعی