مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قزوین از آغاز عملیات برداشت سیر از سطح ۱۲۵ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان خبر داد. به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین «عباس علیخانی» پیشبینی کرد: از این میزان سطح زیر کشت بیش از یک هزار و 250 تُن محصول سیر برداشت و به بازار مصرف عرضه شود.
وی ادامه داد: بیشترین سطح زیر کشت این محصول در بخشهای طارم سفلی، الموت غربی و الموت شرقی از توابع این شهرستان است. علیخانی تصریح کرد: در حال حاضر عملیات برداشت سیر در سطح 43 هکتار از مزارع کشاورزی منطقه رجایی دشت بخش الموت غربی آغازشده و در سایر مناطق و روستاها نیز ادامه خواهد داشت. وی؛ ارقام کشتشده این محصول را؛ سیر محلی الموت، سیر سفید و رقم همدانی ذکر کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قزوین به اهمیت و مزایای کشت این محصول اشاره کرد و گفت: سیر علاوه بر مصرف خوراکی بهصورت تازه، سیرترشی یا چاشنی در صنایع غذایی جهت تولید فرآوردههای غذایی نقش مهمی دارد که بهعنوان یک گیاه دارویی مؤثر در بیماریهایی همچون فشارخون، بیماریهای قلبی، کاهش کلسترول خون و خواص ضد انگلی، ضد میکروبی، درمان بیماریهای دستگاه گوارش استفاده میشود. به گفتهی علیخانی، حدود 150 بهرهبردار در روستاهای کتکان، هریان، هریف، قسطین رود از توابع این شهرستان محصول سیر در مزارع کشاورزی خود کشت میکنند.