معاون بازسازی روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به ضرورت مقاوم سازی واحدهای مسکن روستایی گفت: امسال با وجود کمبود منابع مالی سقف کمک های بلاعوض برای نوسازی و مقاوم سازی واحدهای روستایی را به ۸۰ میلیون ریال افزایش داده ایم. «عزیزالله مهدیان» روز شنبه با بیان اینکه منابع مالی کمکهای بلاعوض بنیاد مسکن از محل حساب ۱۰۰ امام بسیار محدود است، افزود: اما تلاش ما این است که این کمکها به برخی از روستائیان که آوردهای برای مقاومسازی واحدهای خود ندارند، انجام شود.
به گفته این مقام مسئول در بنیاد مسکن، سال گذشته سقف این کمک ها ۴۰ میلیون ریال بود و در مجموع بنیاد مسکن موفق شد در سال ۱۳۹۵ به بیش از ۱۴۰ هزار نفر از روستائیان نیازمند برای نوسازی واحدهای خود کمک هایی بین ۱۰ تا ۴۰ میلیون ریال ارایه دهد. معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پیش بینی کرد: امسال نیز کمک های بلاعوض بنیاد مسکن به روستاییانی که آورده ای برای نوسازی و یا مقاوم واحدهای خود ندارند به ۱۴ و یا ۱۵ هزار واحد برسد. مهدیان افزود: متاسفانه برخی از روستاییان به علت مشکلات مالی نتوانستند از تسهیلات بانکی استفاده کنند و خانه های آنها همچنان فرسوده و خطرناک است، لذا بنیاد مسکن این روستائیان را به مقاوم سازی واحدهای خود تشویق میکند.
وی با بیان اینکه از ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکن روستایی در کشور تاکنون ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد آن مقاوم سازی شده است، اظهار داشت: هم اکنون ۴۳ و یا ۴۴ درصد واحدهای مسکن روستایی در سطح کشور نوسازی و یا مقاوم سازی شده که بیش از ۴۰ درصد آن با نظارت بنیاد مسکن انجام شده است. معاون بازسازی روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی درباره برنامه بنیاد برای مقاوم سازی واحدهای مسکن روستایی یادآورشد: برنامه بنیاد مسکن تا سال ۱۴۰۵ مقاوم سازی ۷۵ درصد واحدهای مسکن روستایی در کشور است. به گفته مهدیان، از سال ۸۴ تاکنون یک میلیون و ۵۴۰ هزار واحد روستایی در سطح کشور نوسازی شده، ۳۵۰ هزار واحد بازسازی شده و بخشی نیز توسط خود مردم در روستاها ساخته شده است.
با حمایت دولت و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هم اکنون سالیانه ۲۰۰ هزار واحد روستایی با استفاده از تسهیلات ۱۸۰ تا ۲۰۰ میلیون ریالی بانکهای عامل نوسازی میشود. پرداخت تسهیلات ارزان قیمت ساخت مسکن روستایی درمناطق مرزی ۲۰۰ میلیون ریال و برای سایر مناطق روستایی ۱۸۰ میلیون ریال در نظر گرفته شده است. بازگشت تسهیلات پرداخت شده برای ساخت مسکن روستایی با سود ۵ درصد و در اقساط ۱۲ ساله است. براساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ در سطح کشور ۵ میلیون و ۲۷۰ هزار واحد مسکن روستایی وجود دارد که مقاوم سازی بقیه این واحدها نیز درحال پیگیری است. در قانون برنامه ششم توسعه کشور بازسازی سالیانه ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی در دستور کار قرار دارد.