1397/4/21 4426

مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: هفت هزار میلیارد ریال تسهیلات در بخش کشت ارگانیک و تکثیر گیاهان دارویی و فرآوری آنها از سوی «سامانه کارا» در حال پرداخت به بهره برداران است که می تواند نقش مهمی در اشتغال و توسعه این بخش داشته باشد.

بهره‌برداران گیاهان دارویی وام می‌گیرند

حسین زینلی عصر پنجشنبه در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایرنا در ارومیه افزود: در صورت استقبال بهره برداران و تولید کنندگان دو هزار میلیارد ریال تسهیلات اضافی نیز برای ایجاد اشتغال در این حوزه تخصیص می‌یابد. وی ادامه داد: توسعه زنجیره‌های تولید در کشت گیاهان دارویی و تقویت ذخایر ژنتیکی از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش و ارتقای سلامت جامعه و کاهش هزینه‌های درمان است. زینلی، واردات گیاهان دارویی در سال گذشته به ارزش 150 میلیون دلار و اسانس به ارزش 92 میلیون دلار را یادآوری کرد و گفت: با توسعه کشت گیاهان دارویی افزون بر صرفه جویی در مصرف آب، واردات این بخش نیز کاهش می‌یابد.


او با اشاره به قطب بندی فعالیت‌های تحقیقاتی در حوزه کشاورزی و یکپارچگی در انجام تحقیقات افزود: قطب بندی بر حسب استعدادها از امسال در کشور اجرا می‌شود و محققان در قطب‌های خود و در حوزه‌های مشخص فعالیت می‌کنند که این کار به تقویت مناطق فعال در تولید و استعدادهای خاص منجر می‌شود. مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: برندسازی برای گیاهان دارویی بومی و تولید اقتصادی و تجاری سازی آن در دستور کار است. زینلی گفت: استفاده از ظرفیت مرزی و آب و هوایی و تعامل با کشورهای همسایه در آذربایجان غربی می‌تواند نقش مهمی در صادرات گیاهان دارویی کشور به اروپا ایفا کند.


وی درباره توسعه کشت گل محمدی در آذربایجان غربی و حمایت دولت نیز گفت: توسعه 30 هکتار گل‌محمدی در این استان برای امسال پیش بینی شده بود که به 77 هکتار افزایش یافت. وی بیان کرد: از افزایش کشت این گیاه در آذربایجان غربی تا سطح زیر کشت 109 هکتار حمایت می‌شود و در این راستا برای هر هکتار توسعه کشت گل محمدی 25 تا 30 میلیون ریال یارانه و تسهیلات در اختیار کشاورزان قرار داده می‌شود که 10 درصد آن مربوط به هزینه‌های کشاورز است. وی با اشاره به سود آور بودن کشت گیاه سماق در آذربایجان غربی گفت: 450 هکتار سطح زیر کشت این محصول در این استان است که هنوز واحد فراوری برای آن وجود ندارد. زینلی بیان کرد: بیدمشک و بادرشبو از گیاهان ارگانیکی این استان نیازمند سرمایه‌گذاری است.


مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به حمایت از کشت گیاه بادرشبو در آذربایجان غربی گفت: 170 هکتار از زمین های استان زیر کشت بادرشبو است که این‌گیاه دارویی هیچ کودی دریافت نمی‌کند و کاملا ارگانیک کشت می‌شود. همایش ملی کشت ارگانیک و گیاهان دارویی به مدت 2 روز در ارومیه با شرکت تولید کنندگان و کارشناسان و محققان این بخش برگزار می‌شود؛ در این 2 روز 197 مطلب و نوشته به صورت سخنرانی، پوستر و مقاله ارایه می‌شود. افزون بر 20 هزار گونه گیاه دارویی در کشور شناسایی شده است که هشت هزار گونه آن در آذربایجان غربی می‌روید.

منبع
ایرنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی