گندم و برنج رویهم تقریبا ۶۰ درصد انرژی مورد نیاز بشر را تامین میکنند و به طور کلی بیش از سهچهارم انرژی و یکدوم پروتئین مورد نیاز بشر از غلات تامین میشود.
غلات مهمترین گیاهان غذایی کرهی زمین و تأمین کنندهی ۷۰ درصد غذای مردم کره زمین میباشند. گندم و برنج رویهم تقریبا ۶۰ درصد انرژی مورد نیاز بشر را تامین میکنند و به طور کلی بیش از سهچهارم انرژی و یکدوم پروتئین مورد نیاز بشر از غلات تامین میشود و بهراستی غلات پایهی اصلی تغذیه و بقای بشر به شمار میروند. گیاهان بهصورت مستقیم یا غیر مستقیم، تقریبا کل غذای مورد نیاز بشر را تأمین میکنند. از ۳۵۰هزار گونهی گیاهی موجود بر روی کرهی زمین، تنها ۱۵۰ گونهی آن به عنوان گونههای غذایی مورد استفاده قرار میگیرند که از این تعداد فقط ۱۵ گونه در سطح تجاری تولید و بخش عمدهی عرضهی غذا در بازار جهانی را تشکیل میدهند که بیش از نیمی از این ۱۵ گونه را غلات تشکیل میدهند. بنابراین، غلات حایل بین بشر و گرسنگی هستند.
مشارکت گندم در تامین پروتئین مورد نیاز بشر برابر مجموع مشارکت پروتئین ناشی از گوشت، شیر و تخم مرغ است. به نظر نمیرسد غلات در آینده جایگزینی داشته باشند. برای اینکه گیاهی بتواند تامین کنندهی بخش عمدهی غذای جمعیت کرهی زمین باشد، بایسته است که ویژگیهایی همچون توانایی تولید زیاد در واحد سطح، حمل و نقل آسان، ذخیرهسازی آسان و پذیرش به عنوان غذا در ذائقهی مصرفکننده را داشته باشد. این ویژگیها در غلات به گونهی شایستهای وجود دارد بنابراین، به نظر میرسد بیشترین بخش غذای جمعیت در حال افزایش کرهی زمین میبایست از غلات تامین شود و حتی در آینده بر اهمیت آنها افزوده نیز خواهد شد.
مقاله اختصاصی گروه تدوین محتوای اگرونیک استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام اگرونیک و درج لینک www.agronic.ir بلامانع می باشد.
2564
9349
1494
2177
1866
836
7047
2563
2229
3467
نظر شما
پرطرفدارترین مطالب امروز
اگرونیک در شبکه های اجتماعی