1397/2/15 3813

گندم و برنج روی‌هم تقریبا ۶۰ درصد انرژی مورد نیاز بشر را تامین می‌کنند و به طور کلی بیش از سه‌چهارم انرژی و یک‌دوم پروتئین مورد نیاز بشر از غلات تامین می‌شود.

اهمیت غلات در تغذیه‌ انسان


غلات مهمترین گیاهان غذایی کره‌ی زمین و تأمین کننده‌ی ۷۰ درصد غذای مردم کره زمین می‌باشند. گندم و برنج روی‌هم تقریبا ۶۰ درصد انرژی مورد نیاز بشر را تامین می‌کنند و به طور کلی بیش از  سه‌چهارم انرژی و یک‌دوم پروتئین مورد نیاز بشر از غلات تامین می‌شود و به‌راستی غلات پایه‌ی اصلی تغذیه و بقای بشر به شمار می‌روند. گیاهان به‌صورت مستقیم یا غیر مستقیم، تقریبا کل غذای مورد نیاز بشر را تأمین می‌کنند. از ۳۵۰هزار گونه‌ی گیاهی موجود بر روی کره‌ی زمین، تنها ۱۵۰ گونه‌ی آن به عنوان گونه‌های غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند که از این تعداد فقط ۱۵ گونه در سطح تجاری تولید و بخش عمده‌ی عرضه‌ی غذا در بازار جهانی را تشکیل می‌دهند که بیش از نیمی از این ۱۵ گونه را غلات تشکیل می‌دهند. بنابراین، غلات حایل بین بشر و گرسنگی هستند.

 

مشارکت گندم در تامین پروتئین مورد نیاز بشر برابر مجموع مشارکت پروتئین ناشی از گوشت، شیر و تخم مرغ است. به نظر نمی‌رسد غلات در آینده جایگزینی داشته باشند. برای اینکه گیاهی بتواند تامین کننده‌ی بخش عمده‌ی غذای جمعیت کره‌ی زمین باشد، بایسته است که ویژگی‌هایی همچون توانایی تولید زیاد در واحد سطح، حمل و نقل آسان، ذخیره‌سازی آسان و پذیرش به عنوان غذا در ‌ذائقه‌ی مصرف‌کننده را داشته باشد. این ویژگی‌ها در غلات به گونه‌ی شایسته‌ای وجود دارد بنابراین، به نظر می‌رسد بیشترین بخش غذای جمعیت در حال افزایش کره‌ی زمین می‌بایست از غلات تامین شود و حتی در آینده بر اهمیت آنها افزوده نیز خواهد شد.

مقاله اختصاصی گروه تدوین محتوای اگرونیک 
استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام اگرونیک  و درج لینک www.agronic.ir بلامانع می باشد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

پرونده کشت کلزا در کرمانشاه با 2295 هکتار بسته شد

راهی برای مقابله بهتر برنج با علف‌های هرز

برداشت ۲ هزار تُن «بِه» در نطنز

تخصیص ۳۶۰ هکتار از اراضی دیم تویسرکان به کشت گیاهان دارویی

الگوی کشت بین عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی همخوانی ایجاد می‌کند

۱۵ هکتار گلرنگ در لاشار کشت شد

یک تیر و دو نشان با جذب مهندسان کشاورزی

برآورد تولید ۴۰ کیلوگرم زعفران در فامنین

آغاز کشت قراردادی گندم و جو در اراضی کشت و صنعت مغان

آغاز برداشت کنجد در آغاز برداشت کنجد در خُنجخُنج

برداشت ۶۵۰ کیلوگرم زعفران از مزارع کاشان

پیشگیری از جنگل‌ زدایی با نوآوری

توزیع بیش از ۴۱ هزار تن کود شیمیایی بین کشت و صنعت‌های خوزستان

کشت قراردادی گندم در ۱۵ هزار هکتار از اراضی بوشهر

برداشت ۶۴۰ تن چای ترش در سیستان و بلوچستان

برداشت زیتون در ۷۰ درصد از باغات گیلان

کشت زیتون مقاوم به کم‌آبی در پژوهشگاه ژنتیک

پیش بینی برداشت ۴۴ هزار تن ذرت علوفه‌ای از مزارع سمنان

افزایش ۲ برابری تولید زیتون

توسعه کشاورزی در اراضی شیب‌دار آری یا خیر؟

کشت فراسرزمینی؛ فرصت یا تهدید؟

۱۴۱ واحد گلخانه خانگی در منطقه سیستان احداث می‌شود

آغاز برداشت محصولات گلخانه ای در جنوب استان کرمان

تولید زعفران و اشتغال بیش از ۱۰ هزار نفر در تایباد

۶۲۹ هزار هکتار از اراضی خوزستان به زیر کشت پاییزه می‌رود

اگرونیک در شبکه های اجتماعی