1397/2/15 3188

گندم و برنج روی‌هم تقریبا ۶۰ درصد انرژی مورد نیاز بشر را تامین می‌کنند و به طور کلی بیش از سه‌چهارم انرژی و یک‌دوم پروتئین مورد نیاز بشر از غلات تامین می‌شود.

اهمیت غلات در تغذیه‌ انسان


غلات مهمترین گیاهان غذایی کره‌ی زمین و تأمین کننده‌ی ۷۰ درصد غذای مردم کره زمین می‌باشند. گندم و برنج روی‌هم تقریبا ۶۰ درصد انرژی مورد نیاز بشر را تامین می‌کنند و به طور کلی بیش از  سه‌چهارم انرژی و یک‌دوم پروتئین مورد نیاز بشر از غلات تامین می‌شود و به‌راستی غلات پایه‌ی اصلی تغذیه و بقای بشر به شمار می‌روند. گیاهان به‌صورت مستقیم یا غیر مستقیم، تقریبا کل غذای مورد نیاز بشر را تأمین می‌کنند. از ۳۵۰هزار گونه‌ی گیاهی موجود بر روی کره‌ی زمین، تنها ۱۵۰ گونه‌ی آن به عنوان گونه‌های غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند که از این تعداد فقط ۱۵ گونه در سطح تجاری تولید و بخش عمده‌ی عرضه‌ی غذا در بازار جهانی را تشکیل می‌دهند که بیش از نیمی از این ۱۵ گونه را غلات تشکیل می‌دهند. بنابراین، غلات حایل بین بشر و گرسنگی هستند.

 

مشارکت گندم در تامین پروتئین مورد نیاز بشر برابر مجموع مشارکت پروتئین ناشی از گوشت، شیر و تخم مرغ است. به نظر نمی‌رسد غلات در آینده جایگزینی داشته باشند. برای اینکه گیاهی بتواند تامین کننده‌ی بخش عمده‌ی غذای جمعیت کره‌ی زمین باشد، بایسته است که ویژگی‌هایی همچون توانایی تولید زیاد در واحد سطح، حمل و نقل آسان، ذخیره‌سازی آسان و پذیرش به عنوان غذا در ‌ذائقه‌ی مصرف‌کننده را داشته باشد. این ویژگی‌ها در غلات به گونه‌ی شایسته‌ای وجود دارد بنابراین، به نظر می‌رسد بیشترین بخش غذای جمعیت در حال افزایش کره‌ی زمین می‌بایست از غلات تامین شود و حتی در آینده بر اهمیت آنها افزوده نیز خواهد شد.

مقاله اختصاصی گروه تدوین محتوای اگرونیک 
استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام اگرونیک  و درج لینک www.agronic.ir بلامانع می باشد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

پیش بینی برداشت ۱۷۰ تن توت فرنگی در رودبار

راهکار جهاد کشاورزی برای جلوگیری از سرمازدگی باغات گردو

دستیابی به نتایج خوب در زمینه پرورش گیاهان دارویی در استان مازندران

افزایش ۷ برابری مصرف کودهای فسفاته و پتاسه در کشور

پیش‌بینی برداشت ۷۰۰ تن گل‌محمدی در همدان

تولید سیستم آبیاری هوشمند برای حل مشکلات حوزه کشاورزی

نشاء مکانیزه برنج در ۴۵ درصد از شالیزارهای گیلان

توسعه سیستم های کشاورزی با تاکید بر نظام دانش و اطلاعات کشاورزی

"مزرعه زعفران شاهرود" مزرعه نوآور کشوری شد

آغاز برداشت زردآلو در سیستان و بلوچستان

راه‌اندازی بزرگترین نهالستان کشور در کشت و صنعت مغان

سیب پاک بدون باقیمانده سم و کود در مقیاس انبوه تولید شد

احداث ۵ شهرک گلخانه‌ای در گیلان

توسعه حوزه بذر و نهال با ایده‌های نوآورانه

توزیع نهال رایگان جهت اجرای پروژه‌های احیایی در جنوب کرمان

کشت مکانیزه ۱۰۰ درصد مزارع ذرت علوفه‌ای در تایباد

افتتاح و بهره برداری ۲ واحد فرآوری سیب زمینی در همدان

60 درصد کشت برنج مازندران به شکل مکانیزه است

آغاز برداشت مزارع گندم و کلزا در جیرفت

افزایش تولید و فروش بهار نارنج در گیلان

پیش بینی حدود ۲۰۰۰ تن تولید کلزا در خراسان شمالی

صرفه‌جویی ۱۰ میلیون مترمکعبی آب در کشاورزی یزد

گسترش کشت‌های گلخانه‌ای در نهاوند برای مقابله با خشک‌سالی

توسعه کشت گیاهان دارویی در خراسان شمالی با توزیع نهاده های ارزان قیمت

برآورد کشت ۲۶ هزار هکتار ذرت‌دانه‌ای در کرمانشاه

اگرونیک در شبکه های اجتماعی