1397/2/15 158

گندم و برنج روی‌هم تقریبا ۶۰ درصد انرژی مورد نیاز بشر را تامین می‌کنند و به طور کلی بیش از سه‌چهارم انرژی و یک‌دوم پروتئین مورد نیاز بشر از غلات تامین می‌شود.

اهمیت غلات در تغذیه‌ انسان


غلات مهمترین گیاهان غذایی کره‌ی زمین و تأمین کننده‌ی ۷۰ درصد غذای مردم کره زمین می‌باشند. گندم و برنج روی‌هم تقریبا ۶۰ درصد انرژی مورد نیاز بشر را تامین می‌کنند و به طور کلی بیش از  سه‌چهارم انرژی و یک‌دوم پروتئین مورد نیاز بشر از غلات تامین می‌شود و به‌راستی غلات پایه‌ی اصلی تغذیه و بقای بشر به شمار می‌روند. گیاهان به‌صورت مستقیم یا غیر مستقیم، تقریبا کل غذای مورد نیاز بشر را تأمین می‌کنند. از ۳۵۰هزار گونه‌ی گیاهی موجود بر روی کره‌ی زمین، تنها ۱۵۰ گونه‌ی آن به عنوان گونه‌های غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند که از این تعداد فقط ۱۵ گونه در سطح تجاری تولید و بخش عمده‌ی عرضه‌ی غذا در بازار جهانی را تشکیل می‌دهند که بیش از نیمی از این ۱۵ گونه را غلات تشکیل می‌دهند. بنابراین، غلات حایل بین بشر و گرسنگی هستند.

 

مشارکت گندم در تامین پروتئین مورد نیاز بشر برابر مجموع مشارکت پروتئین ناشی از گوشت، شیر و تخم مرغ است. به نظر نمی‌رسد غلات در آینده جایگزینی داشته باشند. برای اینکه گیاهی بتواند تامین کننده‌ی بخش عمده‌ی غذای جمعیت کره‌ی زمین باشد، بایسته است که ویژگی‌هایی همچون توانایی تولید زیاد در واحد سطح، حمل و نقل آسان، ذخیره‌سازی آسان و پذیرش به عنوان غذا در ‌ذائقه‌ی مصرف‌کننده را داشته باشد. این ویژگی‌ها در غلات به گونه‌ی شایسته‌ای وجود دارد بنابراین، به نظر می‌رسد بیشترین بخش غذای جمعیت در حال افزایش کره‌ی زمین می‌بایست از غلات تامین شود و حتی در آینده بر اهمیت آنها افزوده نیز خواهد شد.

مقاله اختصاصی گروه تدوین محتوای اگرونیک 
استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام اگرونیک  و درج لینک www.agronic.ir بلامانع می باشد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

روش کاشت و نگهداری گل شقایق

سورگم و زراعت در مناطق خشک

مزایای کشاورزی با روش هیدروپونیک

معرفی کتاب نکات کلیدی در میوه کاری

کشاورزان چینی در معرض خطر بیکاری

طرح ایمن‌سازی ادوات کشاورزی در روستاهای گیلان

سازندگان سدها؛ متهم در بحران آب

طرح‌ تولید لوبیا با مصرف پایین آب در استان مرکزی

معرفی گیاه سوروف

کاه و کلش شالیزارهای گیلان خریداری می‌شود

آشنایی با موز صورتی

ظرفیت ایران برای استفاده از انرژی خورشیدی

تنش آبی در ۲۰ درصد از باغ های گچساران

اما و اگرهای انتقال آب از دریای عمان

افزودن ۲۵۰ کمباین به ناوگان کشاورزی گلستان

معرفی حبوبات و چگونگی تثبیت ازت توسط این گیاه

فواید گل بنفشه و روغن بنفشه

لزوم جایگزینی چمن در تهران با گیاهان بومی

دست رد بر پیشنهاد افزایش ۲۰درصدی قیمت گندم

ارکیده آمیتوسیگما و نحوه نگهداری از آن

کشت نشایی و گلخانه ای راهی برای کاهش مصرف آب

کشت کاهو برای نخستین‌بار در چهارمحال و بختیاری

معرفی چند گونه گیاه شقایق

آینده شغلی و بازار کار در رشته مهندسی کشاورزی

شرکت‌های دانش‌بنیان شهر ارگانیک در تبریز ایجاد می‌کنند

اگرونیک در شبکه های اجتماعی