1397/2/15 63

گندم و برنج روی‌هم تقریبا ۶۰ درصد انرژی مورد نیاز بشر را تامین می‌کنند و به طور کلی بیش از سه‌چهارم انرژی و یک‌دوم پروتئین مورد نیاز بشر از غلات تامین می‌شود.

اهمیت غلات در تغذیه‌ انسان


غلات مهمترین گیاهان غذایی کره‌ی زمین و تأمین کننده‌ی ۷۰ درصد غذای مردم کره زمین می‌باشند. گندم و برنج روی‌هم تقریبا ۶۰ درصد انرژی مورد نیاز بشر را تامین می‌کنند و به طور کلی بیش از  سه‌چهارم انرژی و یک‌دوم پروتئین مورد نیاز بشر از غلات تامین می‌شود و به‌راستی غلات پایه‌ی اصلی تغذیه و بقای بشر به شمار می‌روند. گیاهان به‌صورت مستقیم یا غیر مستقیم، تقریبا کل غذای مورد نیاز بشر را تأمین می‌کنند. از ۳۵۰هزار گونه‌ی گیاهی موجود بر روی کره‌ی زمین، تنها ۱۵۰ گونه‌ی آن به عنوان گونه‌های غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند که از این تعداد فقط ۱۵ گونه در سطح تجاری تولید و بخش عمده‌ی عرضه‌ی غذا در بازار جهانی را تشکیل می‌دهند که بیش از نیمی از این ۱۵ گونه را غلات تشکیل می‌دهند. بنابراین، غلات حایل بین بشر و گرسنگی هستند.

 

مشارکت گندم در تامین پروتئین مورد نیاز بشر برابر مجموع مشارکت پروتئین ناشی از گوشت، شیر و تخم مرغ است. به نظر نمی‌رسد غلات در آینده جایگزینی داشته باشند. برای اینکه گیاهی بتواند تامین کننده‌ی بخش عمده‌ی غذای جمعیت کره‌ی زمین باشد، بایسته است که ویژگی‌هایی همچون توانایی تولید زیاد در واحد سطح، حمل و نقل آسان، ذخیره‌سازی آسان و پذیرش به عنوان غذا در ‌ذائقه‌ی مصرف‌کننده را داشته باشد. این ویژگی‌ها در غلات به گونه‌ی شایسته‌ای وجود دارد بنابراین، به نظر می‌رسد بیشترین بخش غذای جمعیت در حال افزایش کره‌ی زمین می‌بایست از غلات تامین شود و حتی در آینده بر اهمیت آنها افزوده نیز خواهد شد.

مقاله اختصاصی گروه تدوین محتوای اگرونیک 
استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام اگرونیک  و درج لینک www.agronic.ir بلامانع می باشد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

مزرعه کوچک با مدیریت صحیح آب در سیستان

آخرین مهلت ارسال مقاله به همایش ملی "کشت ارگانیک و ازدیاد گیاهان دارویی"

ارگانیک بودن لبنیات سنتی واقعیت ندارد

جهان از گردشگری کشاورزی بهره می‌برد

کشت ارگانیک گل‌محمدی در اراضی شیب‌دار دودانگه

دست گردو کاران کرمانی در پوست گردو

صادرات ماشین آلات کشاورزی ایرانی به امریکا و اروپا

عارضه‌ بیرون زدن ساقه غلات در کشت پاییزه براثر یخ زدن خاک

برچسب ارگانیک توت فرنگی از ادعا تا واقعیت

معرفی و نحوه کشت آرتیشو یا کنگر فرنگی

چالش های تولید گل بنفشه

حرکت آهسته در مسیر تجاری سازی گل محمدی

آشنایی با خانواده گل نیلوفر

وضعیت ناروشن ارز، توسعه و کشاورزی مکانیزه

نخستین نمایشگاه ملی برنج در گیلان برگزار می‌شود

پرورش بلدرچین در ایران تقریبا ارگانیک است

شکر سیاه ارگانیک در صومعه‌سرا

اهمیت غلات در تغذیه‌ انسان

آغاز به کار نمایشگاه بین‌المللی گل و گیاه در پارک گفت و گو

بخش کشاورزی متهم ردیف اول در بحران آب کشور

چگونگی تشخیص عسل طبیعی

جشنواره گل غلتان در خاتم یزد

گیاه زیره و خواص دارویی آن

معرفی مختصر درخت ملج

برداشت گندم از مزارع دزفول آغاز شد

اگرونیک در شبکه های اجتماعی