حضرتقلی حیدری یکشنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: این استان 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که سالانه بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصول زراعی، باغی و دامی در آن تولید می شود. وی افزود: خراسان شمالی از ظرفیت ها و پتانسیل هایی بالایی در عرصه زراعی، باغی، دامی و شیلات برخوردار است که ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی برای این بخش ها ضروری و مهم است. حیدری بر اهمیت بالا بردن ظرفیت صنایع تبدیلی و تکمیلی در این استان که اولویت اول حوزه اقتصادی آن بخش کشاورزی است اشاره ای کرد و گفت: در شورای گفت و گوی دولت با بخش خصوصی این استان قرار بر این شده که در راستای حمایت از تولید در کتب درسی دانش آموزان این موضوع گنجانده شود.
وی افزود: افزایش ظرفیت واحدهای فراوری محصولات بخش کشاورزی در این استان به ظرفیت صادرات آن به سایر کشورها می افزاید. وی گفت: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در توسعه پایدار کشاورزی، ایجاد اشتغال پایدار، کاهش ضایعات و افزایش ارزش افزوده و نیز افزایش صادارت غیرنفتی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. وی اظهار کرد: اکنون به علت کمبود صنایع تبدیلی بخش زیادی از محصولات کشاورزی و بخصوص باغی منطقه با صرف هزینه های زیاد، تبدیل به ضایعات و از چرخه مصرف خارج می شود.
تعداد بهره برداران در بخش کشاورزی این استان ۸۲ هزار و ۹۸۷ نفر است که در این استان ۲۶ دهم درصد از تولیدات ناخالص داخلی کشور را که معادل ۴۳ هزار و ۷۲۶ میلیارد ریال می باشد، به خود اختصاص داده است. مدیر تنظیم بازار محصولات و نهاده های کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به خرید کالاهای ایرانی گفت: بهبود وضعیت اقتصاد کشور و اقتصاد استان در گرو خرید کالاهای ایرانی و استانی است که اصناف پرچم دار ترویج خرید این کالاها هستند.
حیدری افزود: فرهنگ سازی، تشویق و ترغیب مردم از طریق رسانه ها به استفاده از محصولات تولیدی استان و فرآورده های دامی، تغییر فرهنگ پذیرایی در ادارت و سازمان ها همانند استفاده از میوه های فصلی استان به جای میوه های وارداتی و استفاده از محصول کشمش تولیدی استان به جای قند و استفاده از محصولات فرآوری شده استان می تواند در دستور کار دستگاه های اجرایی استان قرار گیرد. خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح حدود ۴۰ هزار هکتار باغ و مابقی زراعت است.