سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از انجام پیگیری ها برای توسعه کشت گیاهان دارویی در این استان خبر داد.
محمد عفتی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه توسعه گیاهان دارویی یکی از اولویت های جهاد کشاورزی در این استان است، اظهار کرد: با توجه به کاهش بارندگی و کمبود منابع آبی، گیاهان دارویی یکی از مهمترین گزینه هایی است که می توان برای مدیریت آب آن را کشت کرد.
وی افزود: به همین دلیل به دنبال فراهم کردن زیرساخت های آن هستیم که یکی از مهمترین نیازها برای رسیدن به این هدف نهاده های ارزان قیمت هچون بذر و نهال این گیاهان است.
عفتی ادامه داد: پیگیری ها در حال انجام است تا طی سال جاری بذور ارزان قیمت و باکیفیت بالا در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر از شرکت های دانش بنیان درخواست شده تا این سازمان را برای بحث استخراج، فرآوری و اسانس گیری گیاهان دارویی کمک کنند.
این مقام مسئول با اشاره به هزینه های بالای کارگری برای برداشت گیاهان دارویی همچون گل محمدی گفت: از شرکتهای دانش بنیان درخواست کرده ایم تا با دانش خود دستگاه هایی برای برداشت این گیاهان بسازند تا این مشکل کشاورزان نیز مرتفع شود.
وی خاطرنشان کرد: طی یکی دو سال گذشته صادرات فرآورده های گیاهان دارویی همچون گلاب با مشکل مواجه شد و مقدار قابل توجهی از این محصول بر روی دست تولیدکنندگان باقی ماند اما امسال این مشکلات حل شده است.
سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: خراسان شمالی ظرفیت بالایی در تولید گیاهان دارویی دارد و می توان این گیاهان را از فروردین تا آبان ماه و حتی بعد از برداشت محصولات زراعی کشت کرد.
وی ادامه داد: این استان پتانسیل بالایی در تولید گیاهان دارویی همچون باریجه، بابونه، آویشن، رزماری، مریم گلی، شیرین بیان، خارشتر و ... دارد.
عفتی بیان کرد: هم اکنون در سطحی بالغ بر ۷ هزار هکتار گیاهان دارویی در این استان کشت می شود که بیش از ۴ هزار هکتار مربوط به زعفران است