1400/12/17 912

۱۶۴ هکتار از اراضی کشاورزی استان در راستای تغییر الگوی کشت به گیاهان دارویی اختصاص یافت.

۱۶۴ هکتار از اراضی خراسان شمالی به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافت


سرپرست امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: ۱۶۴ هکتار از اراضی کشاورزی استان در راستای تغییر الگوی کشت به گیاهان دارویی اختصاص یافت.

محمد عفتی  در گفت و گو با ایسنا، افزود: هم اکنون با تغییر اقلیم، خشکسالی و کمبود بارش باران و نبود باران موثر مواجه هستیم که نیاز است الگوی کشت در استان را بازنگری و به سمت کشت گیاهان دارویی حرکت کنیم.

وی اضافه کرد: برای کشت و کار گیاهان دارویی در سطح ۱۶۴ هکتار و در قالب ۴۲ طرح توسط بهره برداران ایجاد شده است که بیش از دو میلیارد تومان نیز تسهیلات دریافت کرده اند.

وی اظهار کرد: علاوه بر این سطح که برای کشت گیاهان دارویی در نظر گرفته شده است هم اکنون ۴۴ هکتار نیز برای اجرا در حین انعقاد قرار داد است که در آینده نزدیک زیر کشت خواهد رفت.

سرپرست امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: هم اکنون به صورت پایلوت در برخی از مناطق استان کشت گیاهان دارویی آغاز شده که در صورت موفقیت گسترش می یابد.

دکتر تشکری معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی نیز چندی پیش در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه در پروژه اقتصاد مقاومتی گیاهان دارویی در استان گام های خوبی برداشته شده و تاکنون پیشرفت های خوبی نیز داشته ایم، اظهار کرده بود: یکی از پروژه هایی که در راستای پروژه اقتصاد مقاومتی در استان انجام داده ایم کشت و توسعه مزارع زعفران در استان بوده است.

وی افزود: در همین راستا سطح زیرکشت مزارع زعفران از ۳۰۰ هکتار به ۴۲۰۰ هکتار رسیده اما موضوعی که در این زمینه وجود دارد این است که در ایران به زعفران بیشتر به بحث خوراکی آن پرداخته شده تا مباحث دارویی آن.

وی با تصریح بر اینکه در حوزه محصول زعفران در این استان برای کشت هیچ گونه مشکلی وجود ندارد و حلقه مفقوده توسعه زعفران در این استان زنجیره های تکمیلی آن است، ادامه داد: اما در همین راستا اقداماتی نیز انجام شده بطوریکه تاکنون در استان ۸ واحد بسته بندی زعفران تشکیل شده و بازارچه زعفران راه اندازی شده و پیگیری ها برای ایجاد یک برند صادراتی در حال انجام است که تاکنون اقداماتی نیز در این زمینه صورت گرفته است.

تشکری اظهار کرد: علاوه بر آن پیگیری ها انجام شد تا در شورای ملی زعفران نیز ورود پیدا کنیم چراکه خراسان شمالی سومین استان تولیدکننده زعفران در کشور است.

وی ادامه داد: گیاه کاملینا یکی دیگر از گیاهان دارویی است که در حال توسعه کشت آن در خراسان شمالی هستیم بطوریکه سطح زیرکشت آن را از سطح ۴۰ هکتار به ۸۰ هکتار رسانده ایم و البته کشت این محصول توسعه پیدا خواهد کرد و از کاملینا هم در مباحث تولید دارو و هم در صنعت روغن کشی استفاده می شود.

به گفته این مقام مسئول، گیاه زیره سیاه از دیگر گیاهان دارویی است که در استان در حال کشت است و سطح زیرکشت آن از ۶۰۰ هکتار به یک هزار و ۱۰۰ هکتار رسیده است.

وی به گلستان های ایجاد شده گل محمدی در استان نیز اشاره و تصریح کرد: سطح زیادی از گلستان های گل محمدی در استان به خصوص در شهرستان فاروج ایجاد شده اما یکی از مشکلاتی که برای باغداران این محصول معمولا ایجاد می شود این است که گل های این گلستان ها همزمان با گلستان های سایر استان ها به گل می نشینند و همین امر موجب کاهش قیمت محصول و نارضایتی باغدار می شود.

تشکری با بیان اینکه بیش از ۴۰۰ هکتار گلستان گل محمدی در استان وجود دارد، گفت: معمولا در کشور، واحدهای عرق گیری راه اندازی شده و یکی دیگر از دلایل کاهش قیمت این محصول بوده و به دنبال آن هستیم تا واحدهای اسانس گیری در استان ایجاد شود اما هنوز موفق به جذب سرمایه گذاری برای راه اندازی این واحدها نشده ایم.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی