1396/10/23 1647

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست با اشاره به اجرایی نشدن مصوبات مرتبط با گردوغبار گفت: در قانون هوای پاک به مسئله گردوغبار اشاره شده و به عنوان مثال وزارت جهاد کشاورزی موظف شده تا سالانه ۳۰۰ هزار هکتار کانونها را بیابان‌زدایی کند.

لزوم بیابان‌زدایی سالانه ۳۰۰هزار هکتار از کانون‌های گردوغبار

مسعود زندی امروز در نشست تشریح تکالیف دستگاه‌ها در اجرای قانون هوای پاک و در آستانه روز  هوای پاک اظهار کرد: بخشی از قانون هوای پاک مرتبط به سازمان محیط زیست و بخشی مربوط به دستگاه‌های ذیربط است. وی با اشاره به ضرورت تدوین آئین‌نامه‌ها برای اجرای قانون هوای پاک توضیح داد: تهیه آئین‌نامه‌ها معمولاً روندی طولانی دارد و بررسی این آئین‌نامه‌ها در کمیسیون‌های اصلی و فرعی دولت صورت می‌گیرد که در حال حاضر مرکز ملی هوا در سازمان محیط زیست هفت آئین‌نامه مربوط به قانون هوای پاک را تنظیم و به دولت ارسال کرده است.

 

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست با تاکید بر اینکه قانون هوای پاک تفاوت‌هایی با مصوبات قبلی دارد، توضیح داد: در این قانون تعاریف شفافی ارائه و مسئولیت دستگاهها و سازمان‌های مختلف مشخص شده است همچنین برای بخش‌هایی که در قوانین قبلی تکالیفی تعیین نشده بود، در این قانون وظایفی مشخص شده است. زندی ادامه داد:  به عنوان نمونه در ماده سه قانون هوای پاک به شرایط اضطرار آلودگی هوا پرداخته شده است و باید آئین‌نامه مربوط به شرایط مختلف آلودگی تهیه شود؛ بر اساس تبصره یک ماده سه قانون هوای پاک سازمان محیط زیست و نیروی انتظامی مکلف به تعیین جرایم شده‌اند بنابراین اگر هنگام ایجاد محدودیت برای صنایع تخلفی صورت گیرد، جرایم مربوط به متخلفین را مشخص می‌کنند.

 

ارسال آیین‌ نامه‌های قانون هوای پاک به دولت

وی ادامه داد: آیین‌نامه‌های مرتبط با قانون هوای پاک به دولت ارسال شده و در صورت تصویب نیز باید برنامه‌های اجرایی از سوی دستگاههای ذیربط عملیاتی شود ضمن اینکه سازمان محیط زیست وظیفه نظارتی در  این حوزه  دارد. سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست با اشاره به خروج خودروهای فرسوده بنابر قانون هوای پاک تصریح کرد: طبق قانون هوای پاک، ساز و کار مشخصی برای خروج خودروهای فرسوده در نظر گرفته شده و دولت مکلف به اختصاص مبالغی برای خروج خودروهای فرسوده شده است.

 

همکاری محیط زیست و سازمان انرژی اتمی در موضوع اشعه‌ها

زندی به بخشی از آیین نامه‌های مدنظر قانون هوای پاک اشاره کرد و افزود: در موضوع پرتوها و اشعه‌ها نیز قرار است تا سازمان محیط زیست با همکاری سازمان انرژی اتمی شبکه‌های پایش امواج  را راه‌اندازی کند. وی با بیان اینکه به موضوع گرد و غبار در قانون هوای پاک پرداخته شده است، توضیح داد: در بحث گردوغبار مصوبه‌ای وجود داشته که خوب اجرا نشده بود و ما در این قانون به این مسئله نیز اشاره کرده‌ایم؛ برای مثال وزارت جهاد کشاورزی موظف است سالانه 300 هزار هکتار از اراضی که کانون‌های گرد و غبار هستند را بیابان‌زدایی کند. سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست با بیان اینکه اجرای مصوبات کاهش آلودگی هوا از اهمیت زیادی برخوردار است، گفت: از گذشته مصوبات و قوانین خوبی در زمینه کاهش آلودگی هوا داشتیم اما آنچه در شرایط کنونی اهمیت دارد اجرای این مصوبات است.

 

زندی به قانون مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد و گفت: قانون مالیات بر ارزش‌افزوده نشان داده که امکان اخذ جرایم آلودگی وجود دارد اما این جرایم باید در حساب‌هایی مانند صندوق ملی محیط زیست ذخیره و برای رفع آلودگی هوا، توسعه حمل و نقل عمومی و تعویض کاتالیست خودروهای عمومی هزینه شود. زندی تاکید کرد: آلودگی هوا یکی از چالش‌های مهم زیست محیطی است که طی سال‌های گذشته دامنه آن گسترده‌تر شده و بسیاری از کلانشهرهای کشور را در بر گرفته است که امیدواریم شاهد بهبود روند کاهش آلودگی هوا در کشور  باشیم.

منبع
تسنیم

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی