1396/11/2 1775

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی از جذب 598 میلیارد تومان اعتبار برای مکانیزاسیون کشاورزی از خط اعتباری شماره پنج خبر داد و گفت: در سال 1396 در خط اعتباری شماره پنج 15 هزار میلیارد ریال تخصیص یافته بود که تاکنون بخشی از آن جذب شده است.

رئیس مرکز مکانیزاسیون کشاورزی اعلام کرد:

جذب ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای مکانیزاسیون کشاورزی

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی از جذب 598 میلیارد تومان اعتبار برای مکانیزاسیون کشاورزی از خط اعتباری شماره پنج خبر داد و گفت: در سال 1396 در خط اعتباری شماره پنج 15 هزار میلیارد ریال تخصیص یافته بود که تاکنون بخشی از آن جذب شده است. «کامبیز عباسی» افزود: در ابتدای دولت دوازدهم خط اعتباری شماره پنج برای توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی به تمامی‌ استان‌های کشور تخصیص یافت که سهمیه مشخصی در بخش‌های زراعت، باغبانی، دام، طیور، آبزی پروری، جنگل و مرتع، توسعه گلخانه‌ها، پرورش ماهی در قفس و گیاهان دارویی توزیع استانی شده است. وی اظهار داشت: تاکنون حدود 12 هزار دستگاه انواع تراکتورهای کشاورزی و نیرو محرکه و نزدیک 16 هزار دستگاه انواع ادوات کشاورزی تامین و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

 

خروج از رکود صنعت ماشین‌های کشاورزی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم
کامبیز عباسی تصریح کرد: به طور تقریبی از نیمه دوم سال 92 یعنی از دولت یازدهم تاکنون خطوط اعتباری مکانیزاسیون کشاورزی در کشور راه اندازی شده است. به گفته وی، برای نخستین بار مکانیزاسیون کشاورزی در تاریخ کشور صاحب خط اعتباری مستمر شده است. وی تصریح کرد: خط اعتبارهای تخصیص یافته در دولت یازدهم و دوازدهم بیش از 55 هزار میلیارد ریال بوده که در بخش مکانیزاسیون کشاورزی سرمایه گذاری شده است. به گفته وی، طی پنج سال اخیر نزدیک 85 هزار دستگاه تراکتور، بیش از 185 هزار دستگاه انواع ادوات تجهیزات و لوازم کشاورزی در اختیار کشاورزان قرار گرفته است. وی درباره سرمایه گذاری خارجی گفت: در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی خوشبختانه به دلیل سرمایه‌گذاری‌های خوبی که در دولت یازدهم رخ داد یک خروج از رکود در صنعت ماشین‌های کشاورزی داشتیم زیرا در سال 92 به طور تقریبی همه کارخانجات ماشین سازی و ادوات کشاورزی کشور به دلیل نبود نقدینگی و تسهیلات نفس‌های آخر را می‌کشیدند و در عمل تولید در همه حوزه‌های صنعت کشاورزی متوقف شده بودند.


وی ادامه داد: خوشبختانه سرمایه گذاری‌های دولت یازدهم و دوازدهم باعث خروج از رکود شد به طوری که بیش از 90 تا 95 درصد اعتبارات تخصیصی در بخش مکانیزاسیون در صنعت داخلی سرمایه گذاری شد و کمتر از پنج تا 10 درصد نیاز کشور از حوزه واردات تامین شد که منجر به خوداتکایی در این بخش شده است. به گفته وی، به طور مثال در مکانیزاسیون برنج و ماشین های نوین باغبانی و دام و طیور آبزیان بیش از 95 درصد نیازهایمان با خوداتکایی و تکیه برصنعت داخل تامین می‌کنیم. وی اظهارداشت: اغلب ماشین‌های کشاورزی وارداتی ماشین آلاتی هستند که ما در کشور تولید داخلی نداریم اما تقاضا و نیاز کشاورزان به لحاظ فنی و تخصصی در کشور وجود دارد.

 

168 هزار دستگاه تراکتور، کمباین و نیرو محرکه پلاک گذاری شد
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی گفت: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم پلاک گذاری ماشین آلات کشاورزی به صورت جدی دنبال شد به نحوی که تاکنون بیش از 168 هزار دستگاه انواع تراکتور، کمباین و ماشین های نیرومحرکه پلاک گذاری شده است. وی اظهارداشت: امیدواریم تا پایان برنامه ششم توسعه بتوانیم کل ماشین‌های کشاورزی فعال در بخش مکانیزاسیون کشاورزی را پلاک گذاری و هویت بخشی کنیم تا این ماشین آلات نیز کارت سوخت دریافت کنند. وی افزود: با تخصیص کارت سوخت به بخش مکانیزاسیون کشاورزی مصرف سوخت با مدیریت و تسهیل گری انجام شود.

 

در دولت یازدهم ردیف اعتباری مستقلی به بخش مکانیزاسیون کشاورزی اختصاص یافت به نحوی که برای پروژه تجهیز و نوسازی ناوگان ماشینی بخش کشاورزی با محوریت اقتصاد مقاومتی از نیمه دوم سال 1392 چهار خط اعتباری به این بخش اختصاص یافت. خط اول اعتباری در سال 1392 به ظرفیت هفت هزار و 500 میلیارد ریال(750 میلیارد تومان)، خط دوم اعتباری به میزان هشت هزار میلیارد ریال (800 میلیارد تومان) در سال 1393، خط سوم اعتباری در سال 1394 به میزان 10 هزار میلیارد ریال( یک تریلیون تومان) و خط اعتباری چهارم که در سال 1395 به مبلغ 12 هزار میلیارد ریال(1200 میلیارد تومان) تخصیص یافته بود. در دولت دوازدهم نیز خط اعتباری 15 هزار میلیارد ریالی برای توسعه و نوسازی ماشین‌آلات کشاورزی در سال 1396 به این بخش تعلق گرفت. این درحالی است که آمارها نشان می‌دهد سالانه 25 هزار میلیارد ریال تقاضای تسهیلات برای توسعه و نوسازی ماشین‌آلات کشاورزی وجود دارد.

منبع
ایرنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی