کامبیز عباسی ظهر چهارشنبه در جلسه دبیران مناطق مکانیزاسیون کشور در همدان با بیان اینکه امسال وام قرضالحسنه با سود ۴ درصد برای توسعه فناوریهای نوین در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی پرداخت میشود، اظهار داشت: این وام برای ماشینهای نوین در فرایند تولید محصولات زراعی، باغی، دام، طیور و آبزیپروری پرداخت خواهد شد. وی با اشاره به اینکه وام مشمول ماشینهای مرسوم و متداول نمیشود، افزود: براساس پیش بینی ها تا پایان سال جاری ۲۰ نوع فناوری نوین به عرصه فعالیتهای کشاورزی معرفی خواهد شد.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در دولت یازدهم ۳۸ نوع فناوری نوین در فرایند تولید محصولات کشاورزی شناسایی شد، بیان کرد: ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیارد ریال منابع برای سال نخست مدنظر است که در اختیار استانهای کشور قرار میگیرد. عباسی با تاکید بر اینکه محوریت کار استفاده از تولید داخل است، افزود: در حال حاضر ۹۵ درصد نیازهای ماشینی کشور در بخش کشاورزی از صنعتگران داخلی تهیه میشود. رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه فناوری نوین باید در اختیار کسی قرار گیرد که به ترویج و توسعه اهمیت بیشتری می دهند، گفت: همین امر سبب می شود تا کشاورزان دیگر نیز به استفاده از فناورین نوین ترغیب شوند.
وی با تاکید بر توجه به کاهش مصرف آب و کاهش تقاضای آب در فناوری ها عنوان کرد: تولید و حفظ منابع آب و خاک کشور از محورهای اصلی فناوریهای نوین است. عباسی به برنامه ریزی ها در حوزه کشت نشایی، کشاورزی حفاظتی، مکانیزاسیون باغبانی و توسعه گلخانهها اشاره کرد و با بیان اینکه یکی از سیاستها تغییر تاریخ کاشت است، گفت: کشتهای بهاره باید به سمت کشت های پاییزه سوق داده شوند. وی با اشاره به اینکه تقویت آبیاری تیپ، آبیاری زیر سطحی، آبیاری موضعی و روشهای نوین آبیاری در بخش کشاورزی مدنظر است، عنوان کرد: براساس بررسی ها یکمیلیون و ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور تحت عملیات کم خاکورزی و بیخاکورزی قرار خواهند گرفت.
عباسی با بیان اینکه ۶۵۰ هزار هکتار در اراضی آبی و یکمیلیون هکتار در اراضی دیم است، افزود: در ۶۴۰ هکتار از اراضی آبی کشور عملیات بیخاکورزی و کمخاکورزی انجام و ۳ میلیارد متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی شد. وی با بیان اینکه در خط اعتباری مکانیزاسیون ۹۵ درصد تکیه به صنعت داخل است، عنوان کرد: ۹۹ درصد گندم کشور با ماشینآلات تولید داخل برداشت میشود.