1396/2/3 735

معاون سازمان محیط زیست گفت: سالانه ۱۶ میلیون تن فرسایش خاک در ایران داریم.

سعید متصدی مطرح کرد:

تمام خاک‌های اطراف تهران آلوده‌اند

«سعید متصدی» در مراسم روز زمین پاک که در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با بیان اینکه خاک به رغم آنکه بستر باروری و رشد است از جمله مباحث مغفول مانده در سال‌های گذشته بود، گفت: این غفلت در حالی رخ داده بود که سالانه ۱۶ میلیون تن فرسایش خاک در ایران داریم و این رقم نسبت به میانگین جهانی فرسایش خاک بسیار بیشتر است. متصدی افزود: حتی اگر بهترین آب را به زمین‌های کشاورزی تزریق کنیم، باز هم به دلیل آلودگی خاک به دلایل مختلف همچون مصرف بی‌رویه سم و کود، محصول ناسالم خواهیم داشت و متاسفانه امروز شاهد پیدایش و ظهور این مواد در سفره غذایی مردم نیز هستیم.
 
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با یادآوری این موضوع که بر اساس قانون، از سال ۱۳۴۶ باید میزان باقی مانده سم و کود در محصولات غذایی مورد پایش و سنجش قرار گیرد و مصرف آن کاهش یابد، اظهار کرد: این در حالی است که شاهد تخصیص یارانه به سم و کود هستیم. وی با بیان اینکه تمام خاک‌های اطراف تهران آلوده هستند، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در این موضوع فعالیت های مختلفی داشته که از آن جمله می توان به تهیه و تدوین لایحه خاک با همکاری دستگاه های مسئول و ارائه این لایحه از سوی دولت به مجلس اشاره کرد که امیدواریم پس از بررسی لایحه حفاظت از تالاب ها، لایحه خاک نیز در دستور کار مجلس قرار گیرد تا همچون لایحه هوای پاک، شاهد تبدیل آن به قانونی مصوب باشیم.
 
متصدی ادامه داد: در صورتیکه لایحه حفاظت از خاک به قانون تبدیل شود، شاهد یک اقدام ارزنده برای ج.ا.ایران و دولت یازدهم خواهیم بود. زیرا از طریق این لایحه می توانیم با نگاهی جامع و قانونمند، مدیریت صحیح منابع خاک و مقابله با آلودگی‌های خاک را پیگیری کنیم. این مقام مسئول ضمن تاکید بر این موضوع که تصویب لایحه خاک، اقدامی مثبت در راستای حفاظت از خاک کشور است، تصریح کرد: از دیگر اقدام های صورت گرفته در این زمینه، تهیه اطلس آلاینده‌های خاک است. معاون سازمان حفاظت محیط زیست افزود: متاسفاه به رغم مصررف بسیار زیاد کود، خاک کشور به لحاظ مواد غذایی، بسیار فقیر است و شوری آن نیز در حال افزایش است که نشان می دهد نه تنها مصرف بی رویه برخی مواد نمی‌تواند منجر به پایداری منابع شود بلکه با افزایش فشار بر خاک منجر به فقیر شدن آن و ناپایداری منابع می شود.
 
وی همچنین ضمن یادآوری این موضوع که ۳۰ تا ۴۰ درصد محصولات غذایی به پسماند تبدیل می شود، خاطرنشان کرد: محصولات غذایی با مصرف منابع آب و خاک کشور تولید می شود ولی به دلیل نبود مراقبت کافی، همچنین مصرف بی رویه، بخش مهمی از محصولات تولیدی، در مرحله برداشت، توزیع و انتقال به پسماند تبدیل می شود. متصدی افزود: حل این معضل، گران قیمت است اما باید نگاه دقیقی به آن داشته باشیم زیرا منابع آب و خاک ما بسیار محدود است و از همین رو نباید بگذاریم به راحتی محصولات به پسماند تبدیل شود.
منبع
ایلنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

آماده شدن ۲۵۰۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری جهت کشت چغندرقند

اقدامات کنترلی و غربالگری جهاد کشاورزی برای مقابله با کرونا

نصب دستگاه دیتالاگر در باغات شهرستان سامان

فعالیت نوروزی گشت‌ سیار حفاظت از اراضی استان اردبیل

درگذشت 2 مدیر جهاد کشاورزی در گیلان و گلستان بر اثر کرونا

کرونا با بازار گل و گیاه چه کرد؟

عقب‌نشینی کشاورزان مازندران از برنامه کشت کلزا

شایعات کرونایی تقاضا و قیمت میوه را افزایش داد

استقرار ۵۰ سامانه ضد تگرگ در باغات آذربایجان شرقی

واکنش وزارت جهاد به انتقادات از سامانه بازارگاه

سه چالش کشاورزی ایران و بلاتکلیفی الگوی کشت

هشدار جدی بیماری‌های «زنگ زرد» و «زنگ قهوه‌ای» گندم در مزارع آق‌قلا

لیست ۱۰ عدد از دردسرساز ترین آفات و بیماری ها در باغبانی

باید و نبایدهای کشاورزی ایمن در فصل کرونا

لایحه حفاظت از زمین های کشاورزی و ضوابط ساخت وساز تقدیم دولت شد

توضیحاتی در خصوص حمله میلیونی ملخ‌ها به آبادان

ساخت کرم ضد آفتاب از پسماندهای کشاورزی

از سال آینده تولید گندم سفارشی می‌شود

انواع کمباین های برداشت غلات

سال آینده پیوندک گردو وارد بازار می‌شود

چه عواملی حیات تالاب کجی نمکزار را تهدید می‌کند؟

انجام شخم زمستانه در ۱۰۰هزار هکتار از شالیزارهای گیلان

کشت گیاهان دارویی در ۱۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان غربی

توصیه‌های غذایی فائو برای مقابله با کرونا

تمبر هندی و خواص آن

اگرونیک در شبکه های اجتماعی