1396/10/16 8902

پیازچه‌ی برگی گیاهی است چندساله، که برخلاف پیاز معمولی تولید غده‌ی پیاز نمی‌کند. در قسمت پایین بوته‌ی آن در داخل خاک کمی متورم می‌شود و تشکیل غده‌های کوچکی شبیه پیاز کوچک می‌کند که ممکن است گرد و کروی و یا کشیده باشد.

معرفی پیازچه‌ی برگی و تفاوت آن با پیاز معمولی


پیازچه‌ی برگی گیاه بومی اروپا و مناطق معتدله‌ی سردسیری قاره آسیا است. نام علمی پیازچه‌ی برگی Allium schoenoprasum می‌باشد. آن گیاهی است چندساله، که برخلاف پیاز معمولی تولید غده‌ی پیاز نمی‌کند. در قسمت پایین بوته‌ی آن در داخل خاک کمی متورم می‌شود و تشکیل غده‌های کوچکی شبیه پیاز کوچک می‌کند که ممکن است گرد و کروی و یا کشیده باشد.

 

ازدیاد این نوع سبزی از طریق تقسیم بوته و تشکیل پیازچه‌های کوچک و یا به‌وسیله‌ی بذر می‌باشد. در اوایل بهار یا اوایل پاییز، پیازچه های کوچکی که به هم چسبیده‌اند و دسته‌ای از پیازچه را به‌وجود آورده‌اند، می‌کارند. معمولا تعداد بوته های کوچک به‌هم پیوسته بین چهار تا شش عدد می‌باشد. فاصله‌ی بین بوته‌های کشت‌شونده، پانزده تا بیست سانتیمتر در نظر گرفته می‌شود. بعد از سه ‌تا چهار سال پیازچه‌های بیشتری به‌وجود می‌آیند که ممکن استفاصله‌ی بین بوته‌ها را پر کند. بعد از ۳ تا ۴ سال بوته‌ها از زمین خارج می‌شوند و به صورت دسته‌های پنج‌تایی جدا جدا کشت می‌گردند. پیازچه‌های کوچک در عمق ۲ تا ۳ سانتی‌متری خاک کاشته می‌شوند.

 

 

روش دیگر، کشت مستقیم بذر در اوایل بهار یا اوایل پاییز می‌باشد. عمق کاشت بذر حدود ۰.۵ تا ۱ سانتیمتر است. قسمت‌های هوایی گیاه عبارت است از: برگ‌های لوله‌ای شکل و باریک، که بخش قابل استفاده‌ی آن را به عنوان سبزی تشکیل می‌دهد و در هر موقع از سال قابل برداشت است. هر ۴ تا ۵ هفته می‌توانیم به برداشت قسمت‌های هوایی از بالای سطح خاک اقدام کنیم. برداشت برگ‌ها در چند نوبت در طول فصل رشد سبب می‌شود که: اولا قسمت‌های هوایی خشبی، سخت و کهنه نشوند و ثانیا از ساقه‌ی گل‌دهنده جلوگیری به عمل آید. برگ‌های برداشت‌شده، به صورت خرد شده، در انواع سوپ و غذا، همراه با پنیر به‌مصرف می‌رسند. می‌توان آنها را به‌صورت یخ‌زده در آورد و در موقع مناسب مصرف کرد. همچنین این سبزی می‌تواند به‌صورت خشک‌شده به مصرف برسد. آنچه در ایران پیازچه نامیده می‌شود، عبارت است از: بوته‌های کوچک پیاز که بر اثر تنگ کردن مزرعه‌ی پیاز معمولی بدست می‌آیند و مصرف می‌شوند.

مقاله اختصاصی گروه تدوین محتوای اگرونیک 
استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام اگرونیک  و درج لینک www.agronic.ir بلامانع می باشد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

بیش از هزار تن محصول از گلستان‌های گل محمدی لرستان برداشت می‌شود

پیش بینی برداشت ۱۷۰ تن توت فرنگی در رودبار

راهکار جهاد کشاورزی برای جلوگیری از سرمازدگی باغات گردو

دستیابی به نتایج خوب در زمینه پرورش گیاهان دارویی در استان مازندران

افزایش ۷ برابری مصرف کودهای فسفاته و پتاسه در کشور

پیش‌بینی برداشت ۷۰۰ تن گل‌محمدی در همدان

تولید سیستم آبیاری هوشمند برای حل مشکلات حوزه کشاورزی

نشاء مکانیزه برنج در ۴۵ درصد از شالیزارهای گیلان

توسعه سیستم های کشاورزی با تاکید بر نظام دانش و اطلاعات کشاورزی

"مزرعه زعفران شاهرود" مزرعه نوآور کشوری شد

آغاز برداشت زردآلو در سیستان و بلوچستان

راه‌اندازی بزرگترین نهالستان کشور در کشت و صنعت مغان

سیب پاک بدون باقیمانده سم و کود در مقیاس انبوه تولید شد

احداث ۵ شهرک گلخانه‌ای در گیلان

توسعه حوزه بذر و نهال با ایده‌های نوآورانه

توزیع نهال رایگان جهت اجرای پروژه‌های احیایی در جنوب کرمان

کشت مکانیزه ۱۰۰ درصد مزارع ذرت علوفه‌ای در تایباد

افتتاح و بهره برداری ۲ واحد فرآوری سیب زمینی در همدان

60 درصد کشت برنج مازندران به شکل مکانیزه است

آغاز برداشت مزارع گندم و کلزا در جیرفت

افزایش تولید و فروش بهار نارنج در گیلان

پیش بینی حدود ۲۰۰۰ تن تولید کلزا در خراسان شمالی

صرفه‌جویی ۱۰ میلیون مترمکعبی آب در کشاورزی یزد

گسترش کشت‌های گلخانه‌ای در نهاوند برای مقابله با خشک‌سالی

توسعه کشت گیاهان دارویی در خراسان شمالی با توزیع نهاده های ارزان قیمت

اگرونیک در شبکه های اجتماعی