1396/10/16 10809

پیازچه‌ی برگی گیاهی است چندساله، که برخلاف پیاز معمولی تولید غده‌ی پیاز نمی‌کند. در قسمت پایین بوته‌ی آن در داخل خاک کمی متورم می‌شود و تشکیل غده‌های کوچکی شبیه پیاز کوچک می‌کند که ممکن است گرد و کروی و یا کشیده باشد.

معرفی پیازچه‌ی برگی و تفاوت آن با پیاز معمولی


پیازچه‌ی برگی گیاه بومی اروپا و مناطق معتدله‌ی سردسیری قاره آسیا است. نام علمی پیازچه‌ی برگی Allium schoenoprasum می‌باشد. آن گیاهی است چندساله، که برخلاف پیاز معمولی تولید غده‌ی پیاز نمی‌کند. در قسمت پایین بوته‌ی آن در داخل خاک کمی متورم می‌شود و تشکیل غده‌های کوچکی شبیه پیاز کوچک می‌کند که ممکن است گرد و کروی و یا کشیده باشد.

 

ازدیاد این نوع سبزی از طریق تقسیم بوته و تشکیل پیازچه‌های کوچک و یا به‌وسیله‌ی بذر می‌باشد. در اوایل بهار یا اوایل پاییز، پیازچه های کوچکی که به هم چسبیده‌اند و دسته‌ای از پیازچه را به‌وجود آورده‌اند، می‌کارند. معمولا تعداد بوته های کوچک به‌هم پیوسته بین چهار تا شش عدد می‌باشد. فاصله‌ی بین بوته‌های کشت‌شونده، پانزده تا بیست سانتیمتر در نظر گرفته می‌شود. بعد از سه ‌تا چهار سال پیازچه‌های بیشتری به‌وجود می‌آیند که ممکن استفاصله‌ی بین بوته‌ها را پر کند. بعد از ۳ تا ۴ سال بوته‌ها از زمین خارج می‌شوند و به صورت دسته‌های پنج‌تایی جدا جدا کشت می‌گردند. پیازچه‌های کوچک در عمق ۲ تا ۳ سانتی‌متری خاک کاشته می‌شوند.

 

 

روش دیگر، کشت مستقیم بذر در اوایل بهار یا اوایل پاییز می‌باشد. عمق کاشت بذر حدود ۰.۵ تا ۱ سانتیمتر است. قسمت‌های هوایی گیاه عبارت است از: برگ‌های لوله‌ای شکل و باریک، که بخش قابل استفاده‌ی آن را به عنوان سبزی تشکیل می‌دهد و در هر موقع از سال قابل برداشت است. هر ۴ تا ۵ هفته می‌توانیم به برداشت قسمت‌های هوایی از بالای سطح خاک اقدام کنیم. برداشت برگ‌ها در چند نوبت در طول فصل رشد سبب می‌شود که: اولا قسمت‌های هوایی خشبی، سخت و کهنه نشوند و ثانیا از ساقه‌ی گل‌دهنده جلوگیری به عمل آید. برگ‌های برداشت‌شده، به صورت خرد شده، در انواع سوپ و غذا، همراه با پنیر به‌مصرف می‌رسند. می‌توان آنها را به‌صورت یخ‌زده در آورد و در موقع مناسب مصرف کرد. همچنین این سبزی می‌تواند به‌صورت خشک‌شده به مصرف برسد. آنچه در ایران پیازچه نامیده می‌شود، عبارت است از: بوته‌های کوچک پیاز که بر اثر تنگ کردن مزرعه‌ی پیاز معمولی بدست می‌آیند و مصرف می‌شوند.

مقاله اختصاصی گروه تدوین محتوای اگرونیک 
استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام اگرونیک  و درج لینک www.agronic.ir بلامانع می باشد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی