1396/10/16 9742

پیازچه‌ی برگی گیاهی است چندساله، که برخلاف پیاز معمولی تولید غده‌ی پیاز نمی‌کند. در قسمت پایین بوته‌ی آن در داخل خاک کمی متورم می‌شود و تشکیل غده‌های کوچکی شبیه پیاز کوچک می‌کند که ممکن است گرد و کروی و یا کشیده باشد.

معرفی پیازچه‌ی برگی و تفاوت آن با پیاز معمولی


پیازچه‌ی برگی گیاه بومی اروپا و مناطق معتدله‌ی سردسیری قاره آسیا است. نام علمی پیازچه‌ی برگی Allium schoenoprasum می‌باشد. آن گیاهی است چندساله، که برخلاف پیاز معمولی تولید غده‌ی پیاز نمی‌کند. در قسمت پایین بوته‌ی آن در داخل خاک کمی متورم می‌شود و تشکیل غده‌های کوچکی شبیه پیاز کوچک می‌کند که ممکن است گرد و کروی و یا کشیده باشد.

 

ازدیاد این نوع سبزی از طریق تقسیم بوته و تشکیل پیازچه‌های کوچک و یا به‌وسیله‌ی بذر می‌باشد. در اوایل بهار یا اوایل پاییز، پیازچه های کوچکی که به هم چسبیده‌اند و دسته‌ای از پیازچه را به‌وجود آورده‌اند، می‌کارند. معمولا تعداد بوته های کوچک به‌هم پیوسته بین چهار تا شش عدد می‌باشد. فاصله‌ی بین بوته‌های کشت‌شونده، پانزده تا بیست سانتیمتر در نظر گرفته می‌شود. بعد از سه ‌تا چهار سال پیازچه‌های بیشتری به‌وجود می‌آیند که ممکن استفاصله‌ی بین بوته‌ها را پر کند. بعد از ۳ تا ۴ سال بوته‌ها از زمین خارج می‌شوند و به صورت دسته‌های پنج‌تایی جدا جدا کشت می‌گردند. پیازچه‌های کوچک در عمق ۲ تا ۳ سانتی‌متری خاک کاشته می‌شوند.

 

 

روش دیگر، کشت مستقیم بذر در اوایل بهار یا اوایل پاییز می‌باشد. عمق کاشت بذر حدود ۰.۵ تا ۱ سانتیمتر است. قسمت‌های هوایی گیاه عبارت است از: برگ‌های لوله‌ای شکل و باریک، که بخش قابل استفاده‌ی آن را به عنوان سبزی تشکیل می‌دهد و در هر موقع از سال قابل برداشت است. هر ۴ تا ۵ هفته می‌توانیم به برداشت قسمت‌های هوایی از بالای سطح خاک اقدام کنیم. برداشت برگ‌ها در چند نوبت در طول فصل رشد سبب می‌شود که: اولا قسمت‌های هوایی خشبی، سخت و کهنه نشوند و ثانیا از ساقه‌ی گل‌دهنده جلوگیری به عمل آید. برگ‌های برداشت‌شده، به صورت خرد شده، در انواع سوپ و غذا، همراه با پنیر به‌مصرف می‌رسند. می‌توان آنها را به‌صورت یخ‌زده در آورد و در موقع مناسب مصرف کرد. همچنین این سبزی می‌تواند به‌صورت خشک‌شده به مصرف برسد. آنچه در ایران پیازچه نامیده می‌شود، عبارت است از: بوته‌های کوچک پیاز که بر اثر تنگ کردن مزرعه‌ی پیاز معمولی بدست می‌آیند و مصرف می‌شوند.

مقاله اختصاصی گروه تدوین محتوای اگرونیک 
استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام اگرونیک  و درج لینک www.agronic.ir بلامانع می باشد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

برداشت ۷ کیلو زعفران در هکتار

با نهال بادام پول‌ساز و پرسود آشنا شوید

آغاز کشت بهاره «گلرنگ» در کبودراهنگ

ثبت ۲۴۲۵ شغل ایجاد شده در بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری در سامانه رصد

اگروتوریسم در خراسان رضوی فراگیر خواهد شد

لرستان پیشرو در ایجاد خانه‌های محیط زیست

تعویق رشد رویشی محصولات کشاورزی گلستان

تجهیز ۶۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری به روش‌های نوین آبیاری

صرفه جویی ۵ میلیون مترمکعب آب در راستای سازگاری با کم آبی در چهارمحال و بختیاری

پیش‌بینی تولید ۳۵۰ هزار تن گندم سال جاری در لرستان

برداشت گلچه های گلرنگ مزارع سیستان وبلوچستان از شهرستان دشتیاری

کاشت ۳۰۰ هزار اصله نهال در کرمانشاه در هفته منابع طبیعی

آغاز توزیع بیش از ۱۵ هزار تن کودشیمیایی بهاره در بروجرد

راه مواجهه با بحران کمبود آب استفاده از فناوری در کشاورزی

اراضی کشاورزی قزوین مجهز به سامانه نوین آبیاری می‌شود

توسعه نخلستان ها راهی مطمئن برای تجارت خرما در سیستان وبلوچستان

کشت ۵۰۰۰ بوته آناناس برای اولین بار در شهرستان زرآباد

ضدعفونی بیش از 88 هزار تن بذور غلات در همدان

صادرات بیش از ۲۳۸ هزار گلدان گل از نوشهر

کشت سیب زمینی در شهرستان خاش آغاز شد

۱۸۰ هزار تن گوجه فرنگی در بوشهر برداشت می‌شود

آزمایشگاه کشت بافت گیاهی مرکز تحقیقات جهادکشاورزی استان زنجان افتتاح شد

آغاز طرح ایجاد مزارع نوآوری در استان بوشهر

احداث ۳۰ هکتار باغ گل محمدی در شهرستان تفتان

لرستان قطب محصولات گلخانه‌ای خواهد شد

اگرونیک در شبکه های اجتماعی