میخک از گلهای یک درخت همیشه سبز حاصل میشود. میخک به طور کامل و همینطور به صورت پودر میخک وجود دارد، از این گیاه برای دادن طعم به غذا و همینطور نوشیدنیها استفاده میشود. شاید شایعترین مورد مصرف میخک در صنعت غذا در تولید بیسکویت زنجفیلی است. میخک طعم نسبتا شیرین و بوی بسیار خوبی دارد و به همین دلیل بسیار محبوب است. اما علاوه بر اینها میخک حاوی موادی است که میتواند در بهبود سلامت نقش بسیار مهمی داشته باشد. در این مطلب به برخی از مهمترین فواید میخک برای سلامتی اشاره شده است.
حاوی مواد مغذی بسیار مفید است
میخک حاوی فیبر بالا، ویتامینها و مواد معدنی متفاوت است که میتواند اثر بسیار موثری در بهبود سلامتی داشته باشد. یک قاشق چای خوری از میخک حاوی ۲۱ کالری انرژی، ۱ گرم کربوهیدرات، ۱ گرم فیبر، ۳۰ درصد از نیاز روزانه برای منگنز، ویتامینk و c است. فیبر برای جلوگیری از یبوست و مشکلات گوارشی بسیار مهم است؛ ویتامین c موجود در میخک در بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.در عین حال منگنز موجود در این گیاه، یک ماده معدنی بسیار مهم در عملکرد نرمال مغزی و ذهنی است. علاوه بر ریز مغذیهای گفته شده، میخک حاوی مقدار قابل توجهی ویتامینِ نیز هست.
میخک سرشار از آنتیکسیدان است
میخک یک م آنتی اکسیدان بسیار مهم است. این آنتی اکسیدانها در کاهش استرس و پیشگیری از بروز بیماریهای مزمن نقش بسیار مهمی دارد.
میخک ممکن است اثر ضد سرطانی داشته باشد نتایج برخی از تحقیقات نشان داده است که میخک میتواند نقش ضد سرطانی داشته باشد. درون میخک یک ترکیب وجود دارد به نام اوگنول که میتواند اثر ضد سرطان داشته باشد.
میخک میتواند باکتریهای مضر داخل بدن را بکشد
نشان داده شده که میخک دارای خواص ضد میکروبی است، به این معنی که میخک میتواند رشد میکروبها در بدن را کند کند. نتایج مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که میخک میتواند رشد باکتریها مضر مثل ای کلای که سبب بررز اسهال میشود را کم کند.