بهروز بذلی، نایبرئیس نظام صنفی کشاورزی ایران درباره میزان حجم ضایعات کشاورزی در کشورمان، گفت: با توجه به آمارهای موجود، ایران دو برابر استانداردهای بینالمللی، ضایعات محصولات کشاورزی دارد که متهم ردیف اول آن نیز فرسودگی ماشینآلات کشاورزی در بخشهای مختلف است. بذلی با اشاره به تولید ۱۲۰ میلیون تن محصولات کشاورزی ایران در سال افزود: فرسودگی ماشینآلات کشاورزی در بخشهای مختلف، عاملی است که میزان ضایعات محصولات را در بخشهای کاشت، داشت، برداشت و حتی مصرف افزایش داده است که باید با استفاده از ظرفیتهای قانونی و حمایتهای مسئولان برای کاهش آن برنامهریزی مدون و دقیقی صورت پذیرد. به عنوان مثال، میانگین سنی کمباینهای ایران ۱۳ سال است که این میزان باعث کاهش برداشت در گندم شده است.
وی تاکید کرد: اغلب ماشینآلات مورد استفاده کشاورزان امروز نیاز به بازسازی و نوسازی دارند، که بهدلیل نبود منابع مالی و توان اقتصادی کشاورزی تقریبا فراموش شده است. از اینرو مسئولان با ارائه تسهیلات میتوانند در زمینه کاهش میزان ضایعات محصولات مختلف برنامهریزی کرده و در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی گام بردارند. بذلی درباره ارائه تسهیلات خرید و بازسازی ناوگان کشاورزی کشورمان به جامجم گفت: برخی قوانین بانکی و همچنین تضامین مورد نیاز بانکها برای ارائه تسهیلات به کشاورزان نامناسب است و به همین دلیل کشاورزان معمولا تمایلی به این کار ندارند؛ در حالی که میتوانیم با استفاده از شیوههای دیگر این قشر زحمتکش جامعه را به سمت نوسازی ماشینآلات هدایت کنیم.
وی معتقد است اکنون به دلیل مشکلات اقتصادی و نبود امکانات مناسب و تسهیلات قابل قبول برای خرید ماشینآلات، برخی شرکتهای خارجی با استفاده از حمایتهای مالی دولتشان سعی دارند کشاورزان را به خرید ماشینآلات خارجی تشویق کنند که البته بسیاری از این ماشینآلات بیکیفیت هستند. این مقام صنفی معتقد است افزایش سرمایهگذاری در صنایع تبدیلی و تکمیلی یکی از مهمترین نیازهای بخش کشاورزی در ایران است که تاکنون به آن توجه نشده و اکنون تناسبی میان حجم تولید، صنایع تبدیلی و تکمیلی وجود ندارد.