خواص به لیمو بسیار بی نظیر است. بخش دارویی به لیمو، برگهای آن هستند که برای بدن بسیار مفیدند. از خواص به لیمو میتوان به درمان سرگیجه، درمان سردردهای یک طرفه، درمان سوء هاضمه، سرماخوردگی و .. اشاره کرد .
طرز تهیه چای (دمنوش) به لیمو:
برای تهیه چای به لیمو یک قاشق غذا خوری از برگ آن را در ظرف مورد نظر ریخته و سپس آب با دمای هشتاد درجه به ان اضافه کنید. بیست دقیقه نیاز است تا چای مورد نظر بخوبی دم بکشد. سپس به آن نبات یا عسل اضافه کرده، نوش جان کنید.
شربت به لیمو ربطی با گیاه بهلیمو ندارد
نکته ای که باید بیان کنیم این است که شربت به لیمو با به لیمویی که در این مقاله درباره آن صحبت می نماییم، فرق دارد. شربت به لیمو شامل آب لیمو، آب میوه ی به و شکر است و از به لیمو تهیه نمی شود.
خواص به لیمو
خواص به لیمو در مقایسه با دیگر میوه جات بسیار بی نظیر است. ریشه رویش به لیمو در کشورهای آمریکای جنوبی بوده است. همچنین در شمال ایران نیز به لیمو را کشت می کنند. به لیمو از خانواده شاهپسند با ارتفاع سه تا پنج متر میباشد و برگهای آن سبز و کشیده است. به لیمو برای رشد مناسب باید دارای خاک مناسب و رطوبت بالا باشد. اسانس به لیمو در صنایع غذایی بکار برده می شود و همچنین از آن عطرهای خوشبویی تولید می کنند.
در اصل بخش دارویی به لیمو برگهای آن هستند که برای بدن بسیار مفیدند. این برگها آخر تابستان گردآوری می شوند. باید بدانید پودر برگ های به لیمو بویی معطر دارند و رنگشان سبز مات است. طعمشان کمی تلخ می باشد و تند است.
از خواص به لیمو می توان به درمان سرگیجه، درمان سردردهای یک طرفه، درمان سوء هاضمه، سرماخوردگی و .. اشاره کرد. همچنین برای آرامش و تقویت حافظه از به لیمو استفاده می شود. به لیمو برای درمان بی خوابی های شبانه هم موثر است. فقط این تکته مهم را یادآوری میکنیم که در هنگام آبستنی و شیردهی و همچنین کسانی که نارسایی کلیوی دارند نباید از آن استفاده کند. همچنین بصورت موضعی استفاده نشود چون موجب حساسیت پوستی خواهد شد. اکثرا دم کرده گیاه به لیمو را بصورت چای مصرف می کنند.
پس بطور کلی خواص به لیمو شامل: رفع سوء هاضمه، درد معده، ضد نفخ، مقوی معده، رفع کنندهٔ دردهای عصبی، تپش قلب، سردرد، سر گیجه، حالات عصبی، صداهای مبهم در گوش، خستگیهای روحی می باشد.