1396/4/13 1886

رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش کشاورزی را 505 شرکت ذکر کرد و گفت: این میزان برای توسعه فناوری کافی نیست و باید تعداد این شرکت‌ها به 1000 شرکت بالغ شود.

ایجاد 505 شرکت دانش‌بنیان در بخش کشاورزی


دکتر اسکندر زند امروز در چهارمین همایش نانو فناوری در کشاورزی با تاکید بر اینکه باید جریان پژوهش به سمت تولید فناوری حرکت کند، افزود: بر این اساس در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی تنها به گزارش نهایی پژوهش‌ها اکتفا نمی‌کنیم، بلکه برای ما خروجی پروژه‌های تحقیقاتی حائز اهمیت است. وی با بیان اینکه در این راستا ما به سه نوع تحقیقات توجه می‌کنیم، اظهار کرد: تحقیقات کاربردی که یافته‌ای برای کشاورزان داشته باشد، فناوری‌هایی که قابل عرضه به صنعت باشند و تحقیقات پایه که به مرزهای دانش رسیده باشد، در این سازمان مورد توجه قرار خواهند گرفت.
 
زند، با تاکید بر اینکه تولیدات علمی که خارج از این سه نوع تحقیقات باشد، علم نافعی نخواهد بود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر کشور در تولید علم جهان رتبه اول را دارد، ولی در حوزه نوآوری در سال 2014 در میان 143 کشور در رتبه 120ام قرار گرفته‌ایم. رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه سرعت رشد علم ایران در سال 2011 رتبه اول است، یادآور شد: ولی رتبه کشور در حوزه نوآوری ضعیف است که همه دلایل آن مربوط به تولید مقالات نیست، بلکه بسیاری از فناوری‌ها در کشور تولید می‌شود که قابل عرضه به بخش‌های صنعتی نیستند.
 
وی به برخی از دستاوردهای سازمان‌های تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: به عنوان مثال ما موفق به کسب دانش فنی کشت پاییزه چغندرقند شدیم که پس از 20 سال اکنون به بهره‌برداری رسیده است. تا زمانی که نوآوری فعال نشود، قادر به تولید فناوری نخواهیم بود. زند، هدف از توسعه کشاورزی را افزایش درآمد و کاهش فقر، بهبود کیفیت محصولات کشاورزی، پایدارسازی اکوسیستم و افزایش تولید ذکر کرد و یادآور شد: در گذشته تنها به افزایش درآمد کشاورزان توجه می‌شد، ولی امروزه با توجه به توسعه فناوری‌ها به افزایش تولید و همچنین بهبود کیفیت محصولات کشاورزی توجه می‌شود.
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به کمبود منابع آب در کشور تاکید کرد: به ازای هر واحد سطح تکنولوژی و سرمایه‌گذاری باید افزایش یابد. وی با تاکید بر اینکه در سازمان تحقیقات کشاورزی به دو مقوله خدمت به مزرعه و مرز دانش به عنوان انگیزه‌های انجام پژوهش توجه شده است، یادآور شد: بر این اساس ما تاکنون 480 یافته در حوزه کشاورزی را تولید کردیم، ولی در مقابل در کشور حدود 505 شرکت دانش‌بنیان در بخش کشاورزی ایجاد شده است که این میزان کافی نیست و باید تعداد آن به 1000 شرکت بالغ شود. رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی رهاسازی تحقیقات بعد از رسیدن به گزارش نهایی را از دیگر چالش‌های پژوهش در کشور نام برد و گفت: این روند در این سازمان تغییر یافته است، ضمن آنکه ما برای ارتقاء و ترفیع اعضای هیات علمی شاخص‌های دیگری را مدنظر قرار دادیم.
 
به گفته وی، دستیابی به دانش فنی، ارائه یک لایحه به مجلس، ارائه لایحه قابل ترویج و معرفی ارقام اصلاح شده و جدید از جمله شاخص‌های ارتقای اعضای هیات علمی در سازمان تحقیقات کشاورزی به شمار می‌رود. وی با تاکید بر اینکه بر این اساس ما تاکنون بیش از 1100 آرایه جدید به دنیا معرفی کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما در اوج انقلاب چهارم صنعتی قرار داریم که باید مسیر خود را برای رسیدن به جایگاه‌های بالا در این دوره تعیین کنیم. از این رو برگزاری چنین همایش‌هایی باید خروجی‌های مناسبی نیز داشته باشد.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی