رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت: میتوان از زیتون در تولید 28 محصول فرآوری شده استفاده کرد. حسین جعفری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: 3 میلیون تن روغن و 15 میلیون تن میوه زیتون در جهان به صورت سالانه تولید میشود و ترکیه، سوریه، مراکش، یونان، ایتالیا و اسپانیا از جمله کشورهای تولیدکننده این محصول محسوب میشوند.
این مسئول ادامه داد: میزان باغات زیتون کشور 104 هزار هکتار برآورد شده است که از این میزان 21 درصد در استان زنجان زیر کشت قرار دارد و لازم به توجه است که میزان مصرف روغن زیتون در کشور از 20 گرم به 150 گرم رسیده است و سابقه کشت زیتون در زنجان به سالهای بسیار دور برمیگردد. وی افزود: زیتون در عمده مناطق طارم تولید میشود و طارم به عنوان قطب تولید زیتون کشور شناخته شده و در سطح زیر کشت و تولید رتبه نخست کشور را دارد.
جعفری با بیان اینکه سطح زیر کشت زیتون استان زنجان در سال 1371 معادل یک هزار و 230 هکتار بوده است، خاطرنشان کرد: این میزان در حال حاضر به 19 هزار هکتار رسیده که 13 هزار هکتار آن بارور است و تولید زیتون استان زنجان سالانه بین 35 تا 40 هزار تن است و تمرکز بر افزایش تولید در واحد سطح، استحصال قلمه استاندارد عاری از بیماری به تفکیک رقم، توسعه سیستم آبیاری قطرهای، اجرای عملیات پیوند و اصلاح باغات، اجرای عملیات بازجوانسازی درختان، شناسایی و ساماندهی کارگاههای فرآوری زیتون و شناسایی و مکانیابی اراضی مستعد از جمله اقدامات در دست اجرای سازمان جهاد کشاورزی برای توسعه تولید زیتون در استان زنجان است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان، یادآور شد: بزرگترین ایستگاه تحقیقات زیتون با 70 رقم در استان زنجان قرار دارد، همچنین استان زنجان غنیترین کلکسیون زیتون خاورمیانه را نیز در اختیار دارد. جعفری تصریح کرد: در فرآوری نیز برند مناسب برای تولیدات زیتون شهرستان وجود ندارد و کارگاههای خانگی توسعه پیدا کرده که باید در این راستا شرایط بهداشتی به قطع مورد توجه قرار گیرد، علاوهبر آن متاسفانه به صنایع جانبی تولید زیتون توجه خوبی نشده است و باید توجه کرد که میتوان از زیتون در تولید 28 محصول فرآوری شده استفاده کرد.