پرویز مرادی، اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار رسمی کشور در سال 94، حدود 16 هزار و 500 هکتار از اراضی کشور تحت کشت گلمحمدی قرار دارد و همان سال، 32 تن گل تر از این گیاه با ارزش برداشت شده است. این در حالی است که فقط 14.8 تن از اراضی استان زنجان تحت کشت گلمحمدی قرار دارد و استان زنجان بین 30 استان، رتبه 24 را دارد. وی ادامه داد: اگر پتانسیل استان را در نظر بگیریم حتی با ارقام و تودههایی از گل محمدی مواجه میشویم که چندین سال است در یک منطقه به طور خودرو رشد میکنند و این نشان میدهد که زنجان از ظرفیت مطلوبی برای کشت گلمحمدی برخوردار است. از اینرو باید به سمتی برویم که کشاورزان به توسعه کشت این گیاه دارویی پرطرفدار رغبت بیشتری نشان دهند.
مرادی تصریح کرد: یکی از برنامههای مرکز تحقیقات کشاورزی این است که با همکاری سازمان جهادکشاورزی و ادارهکل منابعطبیعی، کلکسیون گلمحمدی استان و حتی شمالغرب را راهاندازی کند. در همینراستا خوشبختانه اقدامات اولیه صورت گرفته است و امیدواریم که سال آینده اجرایی شود. معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش سازمان جهادکشاورزی استان زنجان خاطرنشان کرد: گل محمدی گیاهی است که با توجه به نوع رقم، در طیف گستردهای از آبیاری کامل تا دیم کشت میشود. از اینرو میتوان رقمی را کشت کرد که با اقلیم استان زنجان سازگار بوده و به حداقل آبیاری نیازمند است. برای این منظور، راهاندازی کلکسیون و انتخاب توده مناسب، ضروری به نظر میرسد.
وی با تاکید بر لزوم توسعه آموزش کشت گیاهان دارویی از جمله گل محمدی، یادآور شد: خوشبختانه امسال مرکز تحقیقات کشاورزی دو دوره آموزشی کشت گل محمدی (تئوری و عملی) برای مددجویان علاقهمند کمیته امداد برگزار کرده است. این در حالی است که برخلاف سایر گیاهان دارویی، کشت گل محمدی با حداقل سرمایه و در مساحت کوچک امکانپذیر است و از بازار فروش خوبی برخوردار است.