1401/3/6 854

با توجه به بررسی‌های انجام شده، طی چند سال اخیر میزان قابل توجهی درآمد ارزی برای کشور حاصل شده.

بیش از هزار تن محصول از گلستان‌های گل محمدی لرستان برداشت می‌شود


مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان، با اشاره به اشتغال‌زایی بالای گل محمدی، گفت: با توجه به بررسی‌های انجام شده، طی چند سال اخیر میزان قابل توجهی درآمد ارزی برای کشور حاصل شده، به‌نحوی که بر اساس برآوردها، سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار گل خشک و اسانس فرآوری شده محصول به اقتصاد کشور کمک می‌کند.

محمدحسن کیانی‌فر، اظهار کرد: گل محمدی یکی از گیاهان دارویی است که از دیرباز در ایران کِشت و به صورت‌های مختلف خشک، تر و فرآوری شده به عنوان گیاه دارویی در طب سنتی مصرف می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: گل محمدی در اغلب نقاط ایران کِشت می‌شود و یکی از گونه‌هایی است که به دلیل داشتن عطر خوب از تقدس خوبی بین ایرانیان برخوردار است.

مدیر باغبانی جهادکشاوری لرستان، گل محمدی را یک گیاه کم‌ توقع نسبت به موادغذایی خاک و رطوبت عنوان و تصریح کرد: به همین دلیل می‌توان این محصول را در شرایط دیم به ویژه در لرستان کشت و کار کرد.

کیانی‌فر، نیاز آبی کم را از دیگر مزیت‌های کشت گل محمدی برشمرد و افزود: در سال ۹۵ توسط وزارت جهاد و به تبع سازمان‌ جهاد، توسعه کشت گل محمدی به عنوان یک گیاه دارویی در سراسر کشور مصوب شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۹۰۰ هکتار سطح زیرکشت گل محمدی در استان داریم، ‌ ضمن اینکه سالانه بیش از هزار تن محصول از گلستان‌های گل محمدی استان برداشت می‌شود.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اشتغال‌زایی بالای گل محمدی، گفت: با توجه به بررسی‌های انجام شده، طی چند سال اخیر میزان قابل توجهی درآمد ارزی برای کشور حاصل شده، به‌نحوی که بر اساس برآوردها، سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار گل خشک و اسانس فرآوری شده محصول به اقتصاد کشور کمک می‌کند.

کیانی‌فر ادامه داد: با توجه به نیاز پایین گیاه و قانع بودن به شرایط خاص آب و حاصلخیزی خاک، می‌تواند به عنوان یک کشت جایگزین و مناسب برای مناطق شیب‌دار توسعه پیدا کند.

وی با بیان اینکه به طور متوسط از هر هکتار، دو تُن گل محمدی می‌توان برداشت کرد، افزود: این میزان در شرایط مختلف متفاوت است، به‌گونه‌ای که هرچه شرایط ارتفاعی و دمایی گل محمدی مناسب‌تر باشد، میزان اسانس و کیفیت آن بیشتر می‌شود و ارزش اقتصادی بالایی خواهد داشت.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان اظهار کرد: در کشور بیش از ۳۰ هزار هکتار عرصه گل محمدی داریم که از این منظر بزرگترین تولیدکننده در دنیا محسوب می‌شویم.

کیانی‌فر، سرمایه‌گذاری در بخش توسعه کشت گیاهان دارویی را علاوه‌بر اشتغال‌زایی، یک کار جنبی خوب برای کشاورزان دانست و افزود: در زنجیره ارزشی گل محمدی نیز نیازمند کارخانه‌های فرآوری هستیم تا اسانس به قیمت خوبی به کشورهای متقاضی صادر شود.

وی از تکمیل چرخه زنجیره تولید در استان خبر داد و افزود: طی سال‌های اخیر و با توسعه کشت گیاهان دارویی در لرستان، چرخه زنجیره تولید در حال تکمیل است و اکنون در شهرهای الشتر، خرم‌آباد، الیگودرز و بروجرد کارگاه‌های کوچک و نسبتا متوسط فرآوری را داریم، ضمن اینکه در چند روز آینده نیز کارگاه استحصال اسانس در الیگودرز با ظرفیت بیش از ۴۰ تن در روز افتتاح و راه‌اندازی می‌شود.

مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی لرستان بیان کرد: در هر هکتار در فصل گل‌چینی بیش‌از ۳۰ نفر مشغول به کار می‌شوند که با توجه به فصل برداشت که بین ۲۰ روز تا یک ماه طول می‌کشد، میزان اشتغال‌زایی بالایی را شامل می‌شود.

کیانی‌فر، کیفیت گل محمدی لرستان را بسیار مطلوب دانست و افزود: با توجه به اینکه میزان و کیفیت اسانس بر اساس دما و ارتفاع سنجیده می‌شود، بهترین اسانس در دمای گرم و ارتفاع بالای ۸۰۰ متر تولید می‌شود و با توجه به شرایط اقلیمی لرستان، اسانس و گلاب تهیه شده در گلستان‌های استان از کیفیت بالایی برخوردار است.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی