1396/3/13 10002

گاهی اوقات در محل کار و منزلمان نور کافی برای رشد گل‌های موردعلاقه ما وجود ندارد. در این مطلب به شما چراغ‌هایی را معرفی می‌کنیم که با کمک آنها می توانید به‌راحتی هرکجا که دلتان می‌خواهد، بدون نیاز به نور آفتاب گل‌های دوست‌داشتنیتان را پرورش دهید.

گیاهان خانه تان را چراغانی کنید!

برای همه ما زندگی بدون وجود گیاهان کسل‌کننده می‌شود. هیچ‌کس نمی‌تواند انرژی مثبتی را که از گلدان کوچک گل روی میز کار شلوغش می‌گیرد، انکار کند. گاهی اوقات در محل کار و منزلمان نور کافی برای رشد گل‌های موردعلاقه ما وجود ندارد. در این مطلب به شما چراغ‌هایی را معرفی می‌کنیم که با کمک آنها می توانید به‌راحتی هرکجا که دلتان می‌خواهد، بدون نیاز به نور آفتاب گل‌های دوست‌داشتنیتان را پرورش دهید. دیگر هیچ میزکاری بدون گلدانی از گل‌های دوست‌داشتنی نمی‌ماند و هیچ خانه‌ای از وجودشان محروم نمی‌شود.
 
چراغ رشد گیاه چیست؟
چراغ رشد (Grow light) یا چراغ گیاه (Plant light)، یک منبع نور است که برای شبیه‌سازی نور خورشید به‌منظور رشد گیاه به‌وسیله انتشار یک طیف الکترومغناطیسی مناسب برای تحریک و تقویت فتوسنتز طراحی‌شده است. این چراغ‌ها در انواع مختلفی نظیر چراغ‌های متال هالید، سدیم فشار بالا، فلئورسنتی و LED تولید می‌شوند. جدیدترین و کارآمدترین چراغ‌های در دسترس برای رشد گیاهان، چراغ های LED مخصوص رشد گیاهان هستند. چراغ‌های LED مخصوص رشد گیاهان با نور زیبا، ضمن اینکه باعث رشد و شادابی گیاهان شما می‌شوند می‌توانند زیبایی خاصی هم به محیط بدهند، چراکه بازده نوری بالا و گرمای تابشی و محیطی کمی دارند.
 
تفاوت چراغ‌های LED معمولی و مخصوص رشد گیاهان
چراغ‌های LED مخصوص رشد گیاهان دارای طیف‌های خاصی از نور هستند که به‌طور انحصاری برای تحریک و تقویت فتوسنتز گیاه ساخته‌شده‌اند و طیف‌های نوری استفاده‌شده در این چراغ‌ها به‌هیچ‌وجه برای انسان مضر نیستند. چراغ‌های LED معمولی نمی‌توانند نتیجه مطلوبی روی گیاهان داشته باشند. این عمل فقط توسط چراغ‌های مخصوص رشد گیاهان امکان‌پذیر است.
 
عمر مفید
عمر چراغ‌های رشد گیاه LED بیش از پنجاه‌هزار ساعت است. اگر این عدد را حتی تا دوسوم این مقدار کاهش داده و به حدود سی‌وپنج هزار ساعت برسانیم و از طرف دیگر درصورتی‌که روزانه هر چراغی 12 ساعت روشن باشد با یک محاسبه ساده متوجه می‌شویم که یک چراغ رشد LED می‌تواند حداقل به مدت 2900 روز معادل حدود 8 سال کارکرده و موجب رشد گیاه تحت پوشش خود شود.
 
نور لازم برای گیاهان
میزان نور برای رشد مناسب گیاهان متفاوت است. گیاهان از این جنبه به سه دسته تقسیم می‌شوند: گیاهان روز بلند، روز کوتاه و خنثی. مدت‌زمان نور مناسب برای گیاهان روز بلند بین 12 تا 16 ساعت و برای گیاهان روز کوتاه بین 9 تا 12 ساعت در روز است. با کمک مشاورین ما در چیدانه می‌توانید از زمان دقیق نوردهی هر گیاه مطلع شوید. چراغ‌های رشد باید هرروز بین 6 تا 10 ساعت خاموش باشند، چرا که گیاهان برای بلوغ و تولید به یک دوره تاریکی نیز نیاز دارند.
 
فاصله چراغ رشد از گیاه
فاصله مناسب بین گیاه و چراغ رشد به مواردی چون نوع گیاه، مدل چراغ و میزان نور محیط بستگی دارد. گیاهان نباید خیلی به چراغ رشد نزدیک باشند؛ زیرا چراغ‌های رشد به‌صورت مستقیم به گیاه می‌تابند و اگر گیاه بیش‌ازحد به چراغ نزدیک باشد خواهد سوخت. به‌طورکلی می‌توان گفت درصورتی‌که چراغ رشد LED شما فاقد لنز باشد فاصله مناسب حداکثر 25 تا 30 سانتی‌متر و اگر دارای لنز باشد حداکثر 45 تا 50 سانتی‌متر است. برای اینکه از فاصله مناسب اطمینان حاصل کنید می‌توانید دست خود را بر روی برگ گیاهانتان نگه‌دارید، اگر گرما را حس کردید به این معناست که چراغ به گیاه بیش‌ازحد نزدیک است. هر هفته گیاه خود را زیر چراغ بچرخانید و اگرچند گیاه دارید جایشان را باهم عوض کنید. این کار باعث می شود گیاهان شما به‌صورت مساوی رشد کنند.
 
میزان آبیاری گیاهان زیر چراغ‌های رشد
آبیاری گیاهانی که زیر چراغ رشد قرار دارند باید کمتر از حالت معمول باشد؛ زیرا در این حالت هیچ آبی تبخیر نمی‌گردد و بهتر است آب اضافی که در زیرگلدانی جمع می‌شود را خالی کنید تا مانع رسیدن هوا به ریشه نشود.
 
نصب چراغ‌های رشد
همراه تمامی چراغ‌های رشد یک دفترچه راهنما هست که در نصب آن به شما کمک می‌کند، ولی بسیاری از چراغ‌های رشد گیاه دارای سرپیچ‌های معمولی هستند و به‌طورمعمول روی هرگونه پایه چراغی نصب می شوند. بقیه چراغ‌ها که به‌صورت خطی هستند قابلیت نصب به دو شکل دارند: یا قابل‌نصب با زنجیر هم چون لوستر هستند و یا به کمک پایه‌های قابل تنظیم می‌توانند روی سقف یا دیوار نصب گردند.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی